Lietuvos kūrėjai

Pokalbiai – illusion.lt įkūrėja Ieva

By  | 

illusion.lt įkūrėja IevaNe paslaptis, kad papuošalai – didelė bei svarbi kiekvienos merginos ir moters garderobo dalis. Papuošalai padeda atskleisti mūsų charakterį, jaustis gražesne ir stilingesne. O kas gali būti maloniau už rankų darbo išskirtinius aksesuarus? Šiandien kalbiname Illusion įkūrėją Ievą, kuri jau šešti metai džiugina savo gerbėjus pilnais meilės, grožio bei kruopštumo papuošalais. Malonaus skaitymo!

  • Ieva, papasakokite mums šiek tiek apie Illusion.lt. Kiek metų jau gyvuojate, kaip kilo idėja gaminti papuošalus?

Illusion.lt gyvuoja jau šešerius metus. Viskas prasidėjo 2009-aisiais, kai geriausia draugė pradėjo gaminti papuošalus. Ji man vis pasakodavo, kaip smagu yra dėlioti ir derinti akmenukus tol, kol gaunasi norimas modelis. Ilgą laiką aš buvau tik jos klientė ir darbų gerbėja, tačiau, laikui bėgant, pradėjau vis dažniau lydėti ją pirkti detalių papuošalams. Taip ir kilo idėja, kad būtų įdomu pabandyti ir man , tad įsigijau pirmasias žnyples ir kelis akmenukus. Dar dabar pamenu, kaip džiaugiausi pagaminusi pirmus auskarus, nors dabar tai sukelią šypsena, prisiminus kokie kreivi jie buvo (šypsosi).

  • Kokio tipo merginai/moteriai yra skirti jūsų gaminami papuošalai?

Mano gaminami papuošalai skirti jaunai bei madingai asmenybei. Stengiuosi neatsilikti nuo mados ir kiekvieną sezoną pasiūlyti ‘must have’ sezono naujienas. Mergina ar moteris, nešiojanti mano papuošalus, turėtų būti veikli, norinti išsiskirti, kartais romantiška. Tiesa pasakius, manau, kad konkretaus tipažo neturiu, nes papuošalų stilius ir technika vis kinta.

  • Gyvenate Graikijoje, ar ši šalis pakeitė ir įtakojo jūsų papuošalų braižą, idėjas?

Taip, manau, kad gyvenimas Graikijoje šiek tiek pakeitė ir įtakojo mano kuriamų papuošalų braižą.

  • Kokius aksesuarus renkasi graikės moterys? Ar skirtingiems aksesuarams pirmenybę teikia graikės ir lietuvės?

Kaip ir galėjome tikėtis, graikių ir lietuvių merginų skoniai skiriasi. Graikės – nebijančios išsiskirti ir kartais šokiruoti, jos mėgsta ryškius ir masyvius papuošalus, kurie iš tolo ‘šaukia’. Tuo tarpu lietuvės dažniau renkasi ramesnius, klasikinius modelius bei “neiššaukiančias” spalvas. Graikės nevengia pirkti papuošalų ‘vienam kartui’, o lietuvaitės prieš pirkdamos nori įsitikinti, kad papuošalą galės dėvėti ir priderinti prie bendro ‘outfito’ dar ne kartą.

  • Kaip manote, ar yra įmanoma mėgstamą hobį paversti pilno etato darbu?

Taip, tai tikrai galima padaryti. Be abejonės, tai reikalauja daug darbo ir jėgų, bet galiu drąsiai teigti, kad jei labai nori ir mėgaujiesi šia veiklą, hobis labai lengvai gali pavirsti į realią darbo vietą.

  • Kas jus įkvepia labiausiai kuriant papuošalus?

Įkvėpimas dažniausiai ateina netikėtai. Tai gali būti pro šalį praeinantis žmogus, parduotuvės vitrina, kraštovaizdis, TV serialas ar daugybė kitų dalykų. Taip pat labai malonu sulaukti teigiamų atsiliepimų iš savo klienčiu – tai turbūt bene labiausiai stimuliuojantis ir pirmyn žengti motyvuojantis dalykas. Kiekvienas atsiliepimas, kiekviena nuotrauka ar padėkos žinutė – ikvėpia nenustoti kurti ir toliau tobulėti.

  • O ar jūs pati mėgstate puoštis? Kokiems aksesuarams teikiate pirmenybę?

Tiesa pasakius, sau pritaikyčiau posakį “Batsiuvys be batų”. Man yra be galo malonu kurti papuošalus ir matyti jais pasipuošusius aplinkinius, tačiau gana retai aš juos nešioju pati. Dažnai sulaukiau replikų, kad turėčiau dažniau puoštis savo darbais, bet kadangi esu minimalizmo gerbėja, mano rankas puošia tik kelios apyrankės, o ypatingomis progomis – auskarai.

  • Papasakokite apie savo planus.

Ateities planuose labai daug užsibrėžtų naujų tikslų ir darbų. Planuoju nesustoti kurti, tobulėti ir plėstis. Jau visai netrukus sulauksite pavasario/vasaros kolekcijos.

Ačiū už pokalbį.

Ievos papuošalus galite apžiūrėti čia facebook.com/illusion.lt

 

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.