Mityba

Ko nevalgyti vakare ir ką daryti, kad išryškėtų pilvo presas?

By  | 

ko nevalgyti vakare pilvo presas1“Ko negalima valgyti vakare? Ką daryti, kad turėčiau plokščią pilvuką ir galėčiau didžiuotis dailiu pilvo presu? Koks maistas netukina?” – tokie ir panašūs klausimai labai dažnai sukasi daugelio merginų (taip pat ir vaikinų) galvose. Ne paslaptis, kad ypač jų padaugėja artėjant maudynių sezonui – juk norisi pademonstruoti neprakaištingą figūrą. Kalbiname sveikatos specialistą Robertą Taurą, kuris mums patars kaip maitintis ir sportuoti, kad turėtume gražią figūrą.

Kokie miltai netukina, laikomi sveikiausiais, naudingiausiais ir būtų tinkami lieknėjantiems?

Tokių miltų, kurie „netukina“ nėra, bet, vis dėlto, vieni miltai yra sveikesni ir naudingesni už kitus.

  • Grikių miltai – juose gausų mineralų, mikroelementų ir vitaminų B ir E. Grikių miltus naudojant kepiniams, derėtų juos maišyti su kvietiniais miltais (tai padės kepiniams iškilti).
  • Rugių miltai – juose gausu svarbiausių aminorūgščių, B, E grupės vitaminų, mineralinių medžiagų bei mikroelementų, jie yra mažiau kaloringi už mūsų pamėgtus ir populiarius kvietinius miltus.
  • Viso grūdo miltai – juose gausu skaidulinių medžiagų, kurios yra ypač naudingos mūsų sveikatai. Jos apsaugo nuo širdies ir kraujagyslių,virškinamojo trakto ligų. Šie miltai yra mažiau kaloringi.

Norint sulieknėti, reikia vartoti mažiau miltinių patiekalų ir kepinių, ypač saldžiųjų (bandelės, pyragai). Patartina miltus savo namuose pakeisti vienais iš išvardintų aukščiau. Nepamirškite, jog lieknėjant svarbu suvartojamų ir išeikvojamų kalorijų balansas. Mėgautis galima viskuo, bet saikingai. Taip pat, derėtų nepamiršti fizinio aktyvumo.

Koks maistas yra netinkamiausias valgyti vakare?

Į klausimą „koks maistas yra netinkamas valgyti vakare“, būtų galima atsakyti pateikus tinkamus maisto produktus vakarienei, tačiau pabandykime įvardinti, koks maistas yra netinkamas valgyti vakare. Pas daugelį iš mūsų vakaras yra toks metas, kai namuose „neužsidaro šaldytuvas“. Visų pirma, reikėtų pabrėžti, jog svarbus yra suvartojamo maisto kiekis. Vakarienė (arba suvartotas maistas vakare) turi sudaryti apie 25% mūsų maisto dienos normos. Derėtų nepamiršti, kad pavalgyti vakare ne tik galima, bet ir būtina. Tik svarbu nepamiršti, jog paskutinį maisto kąsnį į burną įsidėti reikėtų ne vėliau kaip 2 valandos iki miego. Netinkamiausi vakarienės produktai yra: kepti maisto produktai, riebūs bei sunkiai virškinami patiekalai ir gaminiai (kepta mėsa,pica, rūkyti gaminiai, saldumynai, grybai). Vakarais reikėtų rinktis lengviau įsisavinamus produktus.

Kokį maistą reikėtų rinktis, norint kad pilvukas išliktų plokščias ir greičiau išryškėtų presas?

Kad presas greičiau išryškėtų ir pilvas išliktų plokščias, visų pirma, reikėtų atsisakyti nesveiko maisto ir pradėti sveikai bei pilnavertiškai maitintis, išlaikyti pusiausvyrą tarp gaunamų ir suvartojamų kalorijų (esant reikalui suvartoti mažiau kalorijų per dieną, negu gauname jo su maistu). Valgyti reikėtų po mažiau, bet dažniau. Taip pat, nepamiršti vartoti skyščių (gryną negazuotą vandenį) ir fizinio aktyvumo. Ryškinant pilvo raumenis puikiai tinka aerobiniai pratimai (bėgiojimas, važiavimas dviračiu, spartus ėjimas). Taip pat, reikėtų daryti ir atsilenkimus, stiprinti pilvo raumenims. Įsidėmėkite, jog atsilenkimai neryškina pilvo raumenų, bet juos stiprina. Taigi, sveika subalansuota mityba ir reguliarūs fiziniai pratimai – puikus raktas geros savijautos ir plokščio bei ryškaus preso link.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.