Receptai

Cheesecake su vyšniomis

By  | 

Cheesecake su vyšniomis20 cm skersmens sūrio pyragui ARBA ~10 nedidelių taurių

Pagrindui

  • 100 g sausainių (naudojau digestive tipo, su 30 % mažiau riebalų)
  • 20-30 g sviesto, lydyto
Kremui
  • 160 g grietinėlės (36 % riebumo)
  • 30 g cukraus pudros
  • 200 g kreminio sūrio (naudojau Philadelphia, 4 % riebumo)
Vyšnioms
  • 200 g vyšnių, be kauliukų (rūgštesnių)
  • 40-50 g cukraus
  • 2/3 valg. š. kukurūzų krakmolo
  • 2 valg. š. šalto vandens

Pagrindui sutriname sausainius iki smulkių trupinių.

Supilame lydytą sviestą, išmaišome ir padalijame lygiomis dalimis į taures. Šiek tiek suslegiame juos.
Kremui skirtą grietinėlę išplakame su cukraus pudra iki standžių putų. Įmaišome kreminį sūrį ir dar kartą gerai perplakame, kol kremas sutirštėja.
Padalijame kremą į taures ir paliekame šaldytuve, kol patieksime.
Vyšnias nuplauname, išimame kauliukus ir suberiame į nedidelį puodą. Suberiame cukrų ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol pradeda virti. Verdame 3 minutes nuo virimo pradžios.
Nedideliame puodelyje sumaišome kukurūzų krakmolą su vandeniu. Supilame į verdančias vyšnias, maišome, kol vyšnių skystis sutirštėja (tai įvyks labai greitai).
Nukeliame nuo ugnies, perpilame vyšnias į švarų indelį ir paliekame atvėsti.
Prieš patiekiant, uždedame po šaukštą vyšnių ant sūrio pyragėlių.
P.S. taip pat galima patiekti su šviežiomis braškėmis, kurias supjaustome nedideliais kubeliais, susmulkiname keletą mėtos lapelių ir sumaišome. Galima įlašinti šiek tiek citrinos sulčių ir įberti cukraus.

ingas sweeterie mini logo

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.