Grožis ir mada

Pokalbiai – Joringis Šatas “Aš stilistas” nugalėtojas

By  | 

joringis satas as stilistas1Visi, Lietuvos stiliaus bei mados mylėtojai, net kelis mėnesius godžiai sekė „Aš-stilistas!“ laidos eigą bei gėrėjosi profesionaliais dalyvių deriniais ir intriguojančiomis užduotimis. Šios epochos pabaiga – praeitą sekmadienį įvykęs finalas bei, pagaliau, paskelbtas nugalėtojas ir pagrindinio prizo laimėtojas. Juo tapo talentingasis kaunietis stilistas – Joringis Šatas. Kalbamės su Joringiu apie jo laimėjimą, dalyvavimą projekte bei ateities planus ir siekius. Malonaus skaitymo!

  • Joringi, papasakok šiek tiek apie save: kur užaugai, ar visuomet svajojai tapti stilistu, o galbūt gyvenimas nukreipė šiuo keliu visai netikėtai?

Esu grynas kaunietis ir nuo pat gimimo gyvenu čia. Nuo vaikystės teko nemažai dainuoti, todėl vis galvodavau, jog tokia ir bus mano ateitis. Vis dėlto, mada man niekada nebuvo tolima sritis. Domėjausi ja, tačiau apie stilisto darbą negalvodavau. Tačiau, turiu prisipažinti, kad kuo toliau, tuo labiau atrodė, jog tas darbas mane persekioja, ir taip, galų gale, įtraukė. Dabar tuo labai džiaugiuosi.

  • Kaip kilo mintis dalyvauti laidoje Aš-stilistas? Ar drąsu buvo žengti šį žingsnį?

Tik pasirodžius anketai, gavau kelias žinutes iš pažįstamų, kurie sakė, jog privalau dalyvauti. Iš pradžių tam nesuteikiau didelės reikšmės, bet grįžęs namo perskaičiau anketą dar kartą ir pasakęs apie tai mamai, sulaukiau atsakymo: “Nebandyk nepildyti!”. Taip ir atsidūriau atrankoje. Iš pradžių buvo nedrąsu, nes nežinojau kas manęs laukia: kokios užduotys, kas bus mano konkurentai, kaip elgsis komisija ir panašiai.

joringis satas as stilistas2

  • Laimėjimo skonis vis dar gan ryškus. Kaip jautiesi šiandien, ką tau reiškia šis pripažinimas, ką šis laimėjimas pakeitė?

Man, turbūt, tas ryškus skonis išliks dar labai ilgai. Jaučiuosi puikiai, juk vienos iš didžiausių šalies parduotuvių stilius atiteko į mano rankas. Laukia sunkus, atsakingas, bet labai įdomus darbas. Tai – tvirtas pamatas mano karjeroje, jaučiu, kaip sparčiai augu.

  • Ar tikėjai savo sėkme?

Jeigu nebūčiau tikėjęs, nebūčiau dalyvavęs. Džiaugiuosi, jog to tikėjimo daug suteikė ir artimi draugai bei šeimos nariai.

  • Kokie momentai, kurie tavo sukurti deriniai tau išliko giliausiai atmintyje?

Visi deriniai man yra įsimintini, nes tai – dalis manęs. Žinoma, finalinis derinys kol kas yra ryškiausias, nes su juo laimėjau, tačiau nei vieno nepamiršau.

  • Joringi, ko išmokai Aš – stilistas laidoje, kokios patirties pasisėmei?

Išmokau greitai susitvarkyti su užduotimi.

  • Papasakok, kuo gyveni šiandien, kur dirbi, kokia yra tavo kasdienybė? Ar pasikeitė dienotvarkė laimėjus pirmąją vietą?

Šiandien gyvenu projekto prisiminimais ir suteiktomis galimybėmis. Kol kas dar derinamos paskutinės detalės su Ozu ir jau neužilgo galėsite mane sutikti tenais. Dalyvauju fotosesijose bei renginiuose, taip pat, darbuojuosi NAKED butike Kaune.

  • Kas tau padėjo labiausiai bei suteikė daugiausiai palaikymo siekiant pirmosios vietos?

Mano šeimos nariai bei draugai 🙂 Taip pat, sulaukiu palaikymo ir iš nepažįstamų žmonių, kas labai džiugino. Nesinorėjo nuvilti nei vieno.

  • Joringi, kokie yra tavo profesiniai planai, ar esi užsibrėžęs naujų tikslų bei siekių?

Kol kas apginti savo pergalę, ir įrodyti laidos rengėjams bei Ozui, jog padarė teisingą sprendimą. O toliau bus matyti. Svarbiausia džiaugtis kiekviena suteikta galimybe 🙂

Ačiū už pokalbį.

2 Comments

  1. Pingback: "Naked. Lietuvių dizainerių namų" mini gimtadienio šventė - CityMag

  2. Pingback: Prekybos ir pramogų centre – asmeninio apsipirkimo paslauga - CityMag

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.