Lietuvos kūrėjai

Pokalbiai: „Nunu“ įkūrėja Simona Nainė

By  | 

naine10 copy

Nors dar tik ir trečiadienis, tačiau mes turime puikią staigmeną, kuri padarys savaitės vidurį išsyk malonesniu! Visos „Nunu“ gerbėjos įsitaisykit patogiai, nes šiandien mes kalbiname Simoną Nainę! Malonaus skaitymo bei įdomių atradimų apie šaunųjį „Nunu“.

  • Simona, kaip tavo gyvenime atsirado aistra siuvimui? Gal tuo domėjais nuo mažens, o galbūt susižavėjai visai netikėtai?

Jei man kažkas, prieš keletą metų būtų pasakęs, kad užsiimsiu drabužių siuvimu ir turėsiu pakankamai sėkmingą prekinį ženklą, būčiau smagiai nusikvatojusi. Man visada patiko mada, tendencijos, gražūs drabužėliai, aksesuarai, kažkas išskirtinio, bet niekada negalvojau apie galimybę pradėti siūti pačiai. Turiu draugę, kuri pažadino manyje tą slypinčia ugnelę ir susidomėjimą siuvimu. Šiuo metu ji gyvena Amerikoje. Prieš daugiau nei tris metus keliaudavau pas ją į namus mokintis pačių paprasčiausių siuvimo subtilybių. Vėliau gavau nuo savo vyro dovanų siuvimo mašiną ir taip pradėjau leisti namuose laiką prie savo naujos geriausios draugės.(šypsosi – aut.past.)

  • Galbūt prisimeni savo pirmąjį pasiūtą drabužį bei savo pirmąjį prisilietimą prie siuvimo mašinos?

Tikrai prisimenu.(šypsosi – aut.past) Man atrodo, kad viskas buvo vakar, nors praėjo jau daugiau nei treji su puse metų. Galima sakyti, kad aš esu visiška savamokslė, todėl natūralu, kad daug adatų sulaužiau ir daug medžiagų sugadinau, kol išmokau normaliai pasiūti drabužėlį. Pirmas daiktas buvo drabužių maišas su ryškiai rožiniu užtrauktuku, vėliau – rūbeliai mamai ir sesei (suknutė ir marškinėliai). Pirmasis drabužis, kurį pristačiau žmonėms – paprasta juoda tunika su dirbtinės odos kišenėmis. Tiesa, iki šiol dar gaunu šios tunikos užsakymų.(šypsosi – aut.past)

  • Papasakok šiek tiek apie “Nunu” pavadinimo kilmę bei kaip, apskritai, kilo mintis pradėti šią veiklą? Ar tikėjais, kad sulauksi šitiek dėmesio?

Visada norėjau ir svajojau dirbti sau. Atrasti save mėgstamoje veikloje, nuo kurios “kaifuočiau”. Tik pradėjusi siūti supratau, kad tai yra ta sritis, kurioje man patinka suktis kaip bitutei ir neskaičiuoti bemiegių parų ar darbo valandų. Apie “Nunu” galvojau apie metus laiko. Svarsčiau, ką noriu pasakyti žmonėms su savo rūbais, kokie jie turi būti, kokie bus mano klientai ir, ar jų iš viso bus. Pavadinimas gimė lengvai ir tik dabar pastebiu, kaip dažnai žmonės vartoja šį žodį. (šypsosi – aut.past.) Aš esu labai savikritiška, tad visad randu trūkumų ir sričių, kur galėčiau viską padaryti dar geriau. Pamenu, kai nusprendžiau praėjusių metų spalį pristatyti žmonėms “Nunu” ir pasiuvau kelis derinius, vyrui pasakiau, kad jų nefotografuosiu ir nepaleisiu “Nunu”, nes jie visi blogi. Tik vyro paskatinta išdrįsau sukelti nuotraukas ir supažindinti su “Nunu” plačiąją visuomenę. Džiaugiuosi, kad išdrįsau. Pamenu, tą vakarą sėdėjau prie kompiuterio neatsitraukdama penkias valandas ir negalejau patikėt, kad mano puslapį pamėgo daugiau nei aštuoni tūkstančiai žmonių per keletą valandų. Kiekvienas žmogus, kuriam patinka mano “Nunu” – labai man brangus.

  • Ką tau reiškia Nunu? Ar tai daugiau hobis, laisvalaikio praleidimas, o galbūt tai jau tapo tavo darbu?

“Nunu” jau tapo mano mažu, miniatiūriniu versliuku, kuris suvalgo beveik visą mano laiką. Kartais nusistebiu pati savimi, kaip įmanoma viską suspėti, bet žinau, kad kuo daugiau veiki – tuo daugiau padarai.(šyspsosi – aut.past) “Nunu” man yra viskas viename. Užsiimti veikla, kuri teikia tiek daug malonumo – tikras turtas.

  • Kokiai merginai/moteriai yra skirti “Nunu” drabužiai? Koks jausmas kyla, pamačius gatvėje merginą, pasipuošusią “Nunu” kūryba?

Kai pamatau merginą su “Nunu” drabužėliais, visada prieinu ir paklausiu, ar viskas gerai, kaip nešiojasi, ar patinka ir t.t. Man visos merginos/moterys, kurios įsigyja “Nunu”, tampa ne klientėmis, bet labiau geromis pažįstamomis/draugėmis. Niekada nemėgau ir nemėgstu skirstyti žmonių. Man visi geri. Visi lygūs, todėl ir “Nunu” gali turėti visi žmonės. Noriu pasiūlyti gerą kokybę už priimtiną kainą. Nesiekiu tapti milijoniere, man daug svarbiau atgalinis ryšys iš klientų bei žinojimas, kad kad jie yra patenkinti įsigytu drabužėliu.

  • Neseniai pristatei naująją “Nunu” kolekciją. Papasakok šiek tiek apie ją: kokios spavos bei nuotaikos vyrauja, kokius drabužius pristatei, kodėl pasirinkai būtent šiuos modelius, kas tave įkvėpė šiai kolekcijai?

Aš nedrįstu nei vienų pristatytų “Nunu” rūbelių vadinti kolekcijomis, nes jie visi – labai skirtingi. Galvodama apie “Nunu” naujienas, pagalvoju apie save bei ko tuo metu norėčiau aš. Pasiuvu, o jei randu bendraminčių, kuriems, taip pat, patinka mano rūbeliai – mielai pasiuvu ir jiems. (šypsosi – aut.past)

  • Kas iš naujosios kolekcijos tiesiog privalo būti kiekvienos “Nunu” gerbėjos spintoje?

Pieštuko formos aptemtas sijonas su trumpu top viršumi.

  • Kokie trys žodžiai geriausiai apibūdina “Nunu” ženklą?

Kokybiška. Priimtina. Su meile.

  • Kokie yra “Nunu” planai bei svajonės?

„Nunu” labiausiai svajoja apie mažą ir jaukią savo parduotuvėlę, kurioje būtų galima ne tik įsigyti “Nunu”, bet ir ateiti pasišnekučiuoti prie karštos arbatos puodelio.(šypsosi – aut.past.)

  • Kokios vasaros norėtų “Nunu” palinkėti savo gerbėjams?

Pirmiausia, saugios! Kad neįvyktų jokių nelaimių, kad visada šviestų saulė (jei ne lauke, tai bent širdyse), kad nepamirštume nusišypsoti nepažįstamiems žmonėms, kad atrastume laiko pailsėti, kad nepamirštume savo draugų, kad atliktume savo darbus, kad išeitume pasilinksminti, kad išssimiegotume ir t.t. Žodžiu – visko žemiško ir visko, kas geriausia.

Ačiū už pokalbį.

“Nunu” gaminius galite apžiūrėti – https://www.facebook.com/pages/Nunu/276007072564837

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.