Lietuvos kūrėjai

Pokalbiai – “Love Yourself by A.M.” įkūrėja Agota

By  | 

love yourself by am ikureja agota

Žavūs vilkai jau seniai yra puikiai atpažįstami kiekvieno, kuris bent kiek domisi lietuviškos mados aktualijomis. Šiandien apie vilko istoriją bei simbolį, prekinio ženklo „Love yourself by A.M.“ pirmuosius gyvavimo metus, svajones bei planus kalbamės su šio ženklo įkūrėja Agota. Malonaus skaitymo!

  • Agota, kaip gimė Love Yourself by A.M. pavadinimo idėja? Kaip šį pasaulį išvydo tavo pirmieji kurti drabužiai?

Šio pavadinimo istorija, iš tiesų, idomi.(šypsosi – aut.past.) Visuomet puoselėjau mintis sukurti savo liniją. Norėjau, kad mano drabužius nešiotų žmonės, mylintys save, besirūpinantys savimi, jokiu būdu ne pasikėlę. Žmonės, kurie pamiltų save. Tad sukūrus pirmuosius vilkiukus, nusprendžiau juos apgyvendinti po šiuo vardu.(šypsosi – aut.past.)

  • Ar visuomet svajojai kurti drabužius, o galbūt įkvėpimas atėjo visiškai netikėtai?

Man sunku buvo rasti drabužius, kuriuos norėčiau vilkėti, todėl dar mokyklos laikais modeliuodavau rūbus pagal save. Tikriausiai, tai ir buvo visko pradžia. (šypsosi – aut.past.) Kurti, tiesiog, sugalvojau vieną dieną. Supratau, jog daugiau laiko nei dabar tam tikrai neturėsiu, tad sėdau ir pradėjau kurti.

  • Tavo skiriamuoju ženklu yra tapęs vilkas. Ką jis simbolizuoja bei kuo jis tau yra svarbus?

Man vilkas asocijuojasi su tvirtumu, originalumu ir stiprybe. Vilkas yra išskirtinė būtybė, tad man šis gyvūnas buvo viso ko pradžia. Aš, kaip tas vilkas, stačia galva nėriau į mados užkulisių vidų, bandydama atsikovoti sau vietą ir išgyventi tose plačiose džiunglėse. Vilkas mane įkvėpė stiprybės ir užtikrintumo, tikėjimo tuo, ką darau.

love yourself by am1

  • Kokio charakterio bei gyvenimo būdo asmenybėms yra skirti Love Yourself by A.M. drabužiai? Ar malonu gatvėje išvysti žmones, dėvinčius tavo kurtus drabužius?

Iš tiesų, malonu. (šypsosi – aut.past.) Aš net savotiškai susigėstu ir pagalvoju: „Ar tai mano? Tikrai? Kaip smagu!!!” Mano linija skirta tiek jaunesniam, tiek vyresnio amžiaus klientui. Galbūt, kažkada aš pati užaugsiu su savo linija ir kursiu tik pagyvenusiems žmonėms. (juokiasi – aut.past.) O jei be juokų, drabužiai yra skirti žmonėms, kurie nebijo būti matomais, įdomiais, originaliais ir viduje jaunatviškais. Kuriu funkcionalius drabužius, kad netektų ilgai galvoti, kur jį prisitaikyti.

  • Agota, kokie yra tavo prioritetai gaminant drabužius, kam teiki daugiausiai dėmesio?

Man svarbiausia yra kokybė. Galbūt, užtrunku ilgiau, tačiau pati panešioju, patikrinu ir tik tuomet tiražuoju. Man svarbu, jog mano drabužius nusipirkęs žmogus liktų patenkintas kainos ir kokybės santykiu.

  • Kas tavo darbe bei kūryboje tau teikia daugiausiai džiaugsmo?

Man labiausiai patinka pats gaminimo procesas: kuomet viskas prasideda nuo elementaraus piešimo atsibudus naktį bei susapnavus eskizą ir po to matyti, kaip visa tai virsta realybe. Atrodo, kaskart pagimdau po vaiką ir auginu tol, kol galiu išleist į platų pasaulį. (šypsosi-aut.past.)

  • Kokia buvo verslo pradžia? Ar sunku buvo pasiekti tai, ką turi šiandien?

Aš dar labai mažai padariau. Dar tik metus gyvuoju kaip verslininkė, nes dizainere negaliu kol kas vadintis – per mažai pasaulio mačiau. (šypsosi – aut.past.) Galiu pasakyti, jog tik didelis noras ir užsispyrimas padeda pasiekti tai, apie ką svajoji, o kai tai tampa realybe, atrodo, jog viskas buvo labai paprasta.

love yourself by am6

  • Ką pasakytum merginoms, norinčioms pradėti savo verslus, tačiau bijančioms aplinkinių nuomonės ar tiesiog nedrįstančioms imtis veiksmų?

Juk gyveni tik vieną kartą! Iš tiesų, nei vienas nesame apsaugotas nuo nesėkmių, tačiau toms, kurios tikrai kažko nori, neturėtų rūpėti kitų nuomonė ar kamuoti kažkokia baimė. Juk jeigu nori kažko pasiekti, turi pradėti tai daryti, judėti į priekį, o ne sėdėti pasidėjus rankas ant palangės ir svajoti. Svajones reikia įdarbinti!

  • Trys žodžiai, kurie geriausiai apibūdina Love yourself by A.M.?

Laisvė, originalumas ir atvirumas.

  • Kokie yra Love yourself by A.M. planai, siekiai bei svajonės?

Planai dideli. (šypsosi-aut.past.) Svajonės? Net nežinau, galbūt, jog noriu kurti visiems: nuo mažų vaikučių iki senolių. Juk mums visiems gi reikia apsirengti. (šypsosi – aut.past.)

Ačiū už pokalbį.

“Love Yourself by A.M.” gaminius galite apžiūrėti – facebook.com/LovebyAM

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.