Receptai

Tarta su vaisiais

By  | 

Tarta su vaisiais3

6 individualioms tartaletėms (11 cm formelėms)

6 braškių
10 vyšnių
6 gervuogių
4 slyvų
mėtos lapelių
saldžių trupinių (pvz. kaip kad

Tartaletės pagrindui

Jį patogiausia pasidaryti iš vakaro ir palikti nakčiai šaldiklyje formelėse, o iškepti sekančią dieną, kai gaminsite tartaletes.
150 g sviesto, kambario temperatūros
90 g cukraus pudros
30 g maltų migdolų
1 kiaušinio
2 g druskos
250 g miltų

Kambario temperatūros sviestą išsukite iki purumo kartu su cukrumi ir maltais migdolais. Įmaišykite kiaušinį. Druską sumaišykite su miltais. Suberkite pamažu juos į tešlą. Suformuokite rutuliuką, įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 2 – 3 valandas, kol sustings.
Iškočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lapų apskritimus, didesnius nei 11 cm skersmens formelės. Įneškite į jas, švelniai paspauskite dugną pagal krašintes, kad tešla tinkamai priglustų prie sienelių.
Subadykite šakute dugną ir dėkite į šaldiklį 1 – 2 valandoms, kad gerai sustingtų.
Įkaitinkite orkaitę iki 170° C.
Kepkite tartaletes apie 13 – 15 minučių, kol gražiai paruduos.
Palikite visiškai atvėsti.
 Tarta su vaisiais7

 Vaniliniam kremui

 250 g pieno
2 kiaušinių
40 g cukraus
25 g kukurūzų krakmolo
vanilės ekstrakto

Katile virinkite pieną su puse cukraus kiekio, kol pradės kilti pirmi burbulai. Dubenėlyje sumaišykite likusį cukrų su kiaušiniais, vanilės ekstraktu ir kukurūzų krakmolu. Plona srovele supilkite įkaitusį pieną į kiaušinius, nuolat maišydami. Uždėkite sietelį ant puodo ir perkoškite kiaušinių masę atgal į puodą. Ant silpnos ugnies maišykite, kol kremas sutirštės, apie 3 – 4 minutes. Išpilkite kremą į švarų dubenėlį, užklokite ant viršaus maistinę plėvelę (kad kremas liestųsi su plėvele) ir palikite šaldytuve, kol visiškai atvės.

Apelsinų – citrinų kremas (curd)

85 g apelsinų ir citrinų sulčių (maišykite per pusę), šviežiai spaustų
50 g cukraus
2 kiaušinių
85 g sviesto, kambario temperatūros
Puode ant silpnos ugnies pakaitinkite apelsinų ir citrinų sultis. Užvirinti nereikia.
Dubenėlyje sumaišykite kiaušinius su cukrumi. Supilkite pašilusias sultis, išmaišykite ir perpilkite masę atgal į puodą.
Ant silpnos ugnies maišydami kaitinkite, kol kremas ims tirštėti, apie 5 – 10 minučių.
Perpilkite į švarų dubenėlį ir kai šiek tiek pravės (apie 60° C) įmaišykite sviestą.
Pertrinkite kremą maisto smulkintuvu ir palikite visiškai atvėsti.

Tartalečių surinkimas

Į atvėsusius tartalečių pagrindus įdėkite ploną sluoksnį apelsinų – citrinų kremo.
Ant viršaus paskleiskite atvėsusį vanilinį kremą.
Išdėliokite norimus vaisius ant viršaus ir patiekite.
Geriausia tartaletes suvalgyti tą pačią dieną ar per 2 dienas, nes nuo kremo jų pagrindas minkštėja.
ingas sweeterie mini logo

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.