Renginiai

Į Lietuvą atvykstanti Japonijos pop-kultūros fenomenu vadinama dizainerė sieks Lietuvos pilietybės

By  | 

Lietuviu kilmes Ebony Bizys dizainere

Kitą savaitę Lietuvoje vyksiančiame japoniško turinio festivalyje „nowJapan” lankysis itin spalvinga, japonų pop-kultūros fenomenu vadinama grafikos dizainerė, tinklaraštininkė, menininkė Ebony Bizys, kurios šaknys – Lietuvoje. E. Bizys japonams gerai žinoma iš neįtikėtino populiarumo sulaukusio japoniško gyvenimo būdo tinklaraščio „Hello Sandwich” bei jos rašomų knygų apie japonišką gyvenimo būdą. Į Lietuvą atvykstanti „Hello Sandwich” autorė taip pat atskleidžia, kad artimiausiuose jos planuose – lietuviškos pilietybės siekis.

„Viena įdomiausių mano gyvenimo detalių yra tai, kad aš esu pusiau australė, pusiau lietuvė. Mano seneliai iš tėčio pusės gimė ir augo Lietuvoje, Kaune. Lietuvos ir Japonijos draugystė mane labai žavi ir aš padarysiu viską, kad galėčiau gauti lietuvišką pilietybę ir prisidėti prie šios draugystės tarp abiejų kultūrų. Labai nudžiugau gavusi kvietimą į festivalį, kuriame pernai lankėsi mano muzikos dievaičiai „Yeye”, – o dabar atvykstu ir aš”, – pasakoja Japonijoje gyvenanti grafikos dizainerė Ebony Bizys.

Lietuvišką pavardę nešiojančios Japonijos menininkės gyvenimo patirtis išties įspūdinga – Ebony gimė ir augo Australijoje, kur sėkmingai kopė karjeros laiptais ir dirbo kūrybos vadove „VOGUE Living” redakcijoje. Į Japonijos nuotykį dizainerė leidosi prieš penkerius metus, gavus laikiną darbo vizą. Tuo tarpu stipri meilė Japonijai Ebony gimė dar jai gyvenant Australijoje, kuomet ji kasmet atvažiuodavo atostogauti į Tokijų ir ten praleisdavo po visą mėnesį dešimt metų iš eilės.Hello Tokyo guideŠiuo metu spalvingoji Ebony Bizys yra išleidusi net tris sėkmingas knygas, kurios buvo išverstos penkiomis pasaulio kalbomis, o paskutinioji „Hello Tokyo” šiuo metu  yra pasiekiama ir  elektroninėje platformoje „iTunes”. „Hello Tokyo” pasakoja apie Japonijoje praktikuojamą gyvenimo būdą vaizdais – čia pateikiama net keturiasdešimt rankdarbių idėjų, kaip susikurti ypatingai mielą japonišką aplinką namuose. Paskutinė knyga atvėrė dizainerei dar daugiau durų Japonijoje – šiuo metu ji aktyviai veda kūrybines dirbtuves Tokijuje, bendradarbiauja su garsiais Australijos ir Japonijos prekės ženklais bei semiasi patirties dirbdama „VOGUE Living” tinklaraščio skiltyje.

Vienoje iš kūrybinių „Hello Sandwich” dirbtuvių galės sudalyvauti bei jos pranešimo paklausyti ir lietuviai, apsilankę rugsėjo 26-27 d. vyksiančioje dviejų dienų Japonijos šventėje „nowJapan”. Kūrybinės dirbtuvėse iš Japonijos atvykusi dizainerė mokys japoniškų rankdarbių bei pademonstruos, kaip savo namų aplinkoje įnešti jaukių japoniško stiliaus akcentų. Registracija į kūrybines dirbtuves bus skelbiama jau netrukus.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.