Grožis ir mada

Pokalbiai – “Style INN” įkūrėjos Vaida ir Giedrė

By  | 

style inn vaida giedre1

Su ‘Style INN’ susipažinome visai netikėtai. Tiesą pasakius, ieškojome virtualios erdvės, kurioje Lietuvos merginos bei moterys galėtų susipažinti su lietuviais kūrėjais, įsigyti joms tinkančių originalių drabužių bei aksesuarų ar, tiesiog, pasikonsultuoti stiliaus ir madaus klausimais. Tai, ką radome, pranoko net didžiausius mūsų lūkesčius! Norite sužinoti daugiau? Tuomet kviečiame jus susipažinti su ‘Style INN’ įkūrėjomis Vaida ir Giedre. Malonaus skaitymo!

  • Papasakokite apie ‘Style INN’, kaip Jums kilo idėja imtis šios veiklos?

Vaida: idėja, sukurti stiliaus konsultacijų ir mados kūrėjų interneto svetainę, kilo jau seniai, tačiau apie realų įgyvendinimą pradėjome galvoti tik tada, kai apie tai pradėjome kalbėtis su Giedre.  Giedrė turėjo minčių, nuo ko pradėti ir kaip techniškai idėją įgyvendinti elektroninėje erdvėje.

Giedrė: versle aš jau daugiau nei 10 metų ir visada smagu sukurti kažką novatoriško, reikalingo, turinčio prasmę. Kalbėdamos su Vaida supratome, kad stiliaus/mados erdvė Lietuvoje visiškai neišnaudota, nors žmonių, neabejingų grožiui, tikrai turime. Esame labai skirtingos ir tai yra mūsų stiprybė augintant šį portalą.

  • Kuo ‘Style INN’ skiriasi nuo kitų panašių puslapių?

Vaida: nėra panašių puslapių į STYLE INN. Kiek mums žinoma, tokio virtualaus mados socialinio tinklo, kuris vienytų stilistus, dizainerius, mados mėgėjus ir tinklaraštininkus, kol kas nėra. Taigi nėra ir su kuo lygintis.

Giedrė: beveik prieš dvejus metus, kai pradėjome portalo paruošiamuosius darbus, atlikome kruopščią šios rinkos analizę. Rezultatas liūdnas – yra nemažai portalų, kurie skirti labai siauroms paslaugų ar prekių grupėms. Nepabijosiu pasakyti, bet esama itin žemos kokybės ir vertės portalų. Nusprendėme sukurti jaukią erdvę, kurioje lietuvių kūrėjai, stilistai, grožio ekspertai ir tinklaraštininkai kurtų grožį ir stilių visiems.

style inn studija

  • Papasakokite plačiau kokias paslaugas siūlo ‘Style INN’?

Vaida: STYLE INN siūlo daug galimybių: dizaineriams – tai erdvė, kurioje gali atskleisti savo kūrybą, mados ir stiliaus mėgėjams – vieta, kurioje galima įsigyti Lietuvos ir užsienio kūrėjų rūbų ir aksesuarų, pasikonsultuoti su profesionaliu stilistu (trumpos konsultacijos – NEMOKAMOS). Tinklaraščio skaitytojų kiekvieną savaitę laukia nauji straipsniai ir praktiniai patarimai stiliaus ir mados klausimais, mados istorijos straipsniai.

Giedrė: kalbant apie paslaugas ir tinklaraštį, šiuo metu mūsų komandą sudaro daugiau nei 10 merginų, savo sričių profesionalių. Vienijame net 27 mados ženklus, kuriais tikime ir norime sukurti jiems tinkamą internetinę platformą save reprezentuoti.

  • Ar daug merginų/moterų išbando jas?

Vaida: taip, mūsų projektas dar jaunas, bet sulaukiame nemažai lankytojų, skaitytojų, norinčių konsultuotis, įsigyti dizainerių kurtų rūbų ar aksesuarų. Jaunieji dizaineriai patys mus susiranda, nes nori, kad pristatytume jų kūrybą.

Giedrė: smagu „auginti“ savo auditoriją. Pavergti ją nuoširdumu, atsidavimu ir rūpesčiu. Mūsų „trumposios“ nemokamos konsultacijos kartais virsta ilgais skaitiniais prieš miegą. Skaitytojų padėka ir šypsenos – varomoji jėga stengtis dar labiau.

  • Ar ateityje žadate pasiūlyti ir daugiau kolkas dar vis neįprastų paslaugų?

Vaida: taip, žinoma. Kai kurios paslaugos arba prekės atsiranda, nes jų reikia mūsų klientams. Džiaugiamės, kad teikdami nemokamų stiliaus konsultacijų paslaugą labai gerai pažįstame savo klientų poreikius, lūkesčius, žinome, kas jiems svarbu. Būtent kaip atsakas į poreikį mūsų erdvėje atsirado formuojančių apatinių pasiūla arba virtuali sezoninio garderobo suformavimo paslauga. Įvairių naujų paslaugų ateityje bus ir daugiau.

Giedrė: ateities planų turime nemažai, kaip kartais juokaujame – mažiausiai keliems gyvenimams. Mažiau gal turime įžūlumo agresyviai eiti į šią sąlyginai nedidelę rinką, bet šventai tikime, kad grožis ir gėris išgelbės pasaulį.

  • Kokiais kriterijais vadovaudamiesi renkate prekes ir kas Jums svarbiausia jų ieškant?

Vaida: Kaip minėjau, artimai bendraujame su savo klientais, todėl žinome jų poreikius. Be to, norisi padėti jauniems kūrėjams, todėl, jei matome, kad reikia pagalbos, padedame orgaznizuoti fotosesijas, kad jų kūryba būtų pristatyta kokybiškai, būtų tinkama virtualiai erdvei.

Giedrė: pasakysiu atvirai: pradžioje rinkomės pagal tai, kas buvo gražu mums. Dabar kūrėjai mus susiranda patys ir tada jau svarstome, ar jų reikės mūsų klientams. Neslėpsiu, esame ir atsisveikinusios su keletu mados ženklų.

  • Kokiems daiktams dažnaiusiai pirmenybę teikia lietuviai?

Vaida: sunku pasakyti, nes mūsų siūlomi produktai ir paslaugos yra labai įvairūs, tačiau viena aišku – merginos ir moterys nori būti gražios ir jaustis puikiai. Tam mes ir esame – iš prekių pasiūlos gausos mūsų stilistės padeda pasirinkti tai, kas kiekvienai tinka labiausiai, išryškina naturalų grožį. Tam kartais užtenka žinoti keletą moteriškų gudrybių, kuriomis mielai dalinasi mūsų stilistės.

Giedrė: stengiamės, kad klientės gautų visapusiškai naudingus patarimus – todėl visada pateikiame nuorodas ir į konkurentų ar užsienio parduotuvių puslapius. Tačiau džiaugiamės, kad lietuviai vis labiau domisi ir pasirenka lietuvišką produkciją, kuri sparčiai tobulėja. Nebeapsiribojame vien trikotažo gaminiais, turime šaunių novatoriškų ir drąsių sprendimų.

  • Ar pasiteisino Jūsų lūkesčiai, kurių turėjote pradėdamos savą verslą internetu?

Vaida: nevadinčiau to „verslu internetu“ – mūsų veikla platesnė, apima ir darbą su klientais parduotuvėse, jų drabužinėse, bendradarbiaujame su įvairiais leidiniais, organizuojame fotosesijas. Tai gyvenimo būdas.

Giedrė: Do what you love, love what you do – tokia filosofija gyvename. Lūkesčiai negali nepasiteisinti!

style inn1

  • Kokie Jūsų ateities planai? Ar ‘Style INN’ žada plėstis?

Vaida: STYLE INN auga ir, tikime, kad augs. Auga mūsų socialinis tinklas, kurį sudaro stilistai, dizaineriai, tinklaraštininkai ir mados mylėtojai. Tai pagrindinis mūsų tiklsas – kad šis ratas didėtų. Darome viską, kad virtuali erdvė taptų kuo jaukesnė ir patogesnė visiems mūsų stilingos bendruomenės nariams. Todėl ieškome ne tik naujų draugų, bet ir naujų virtualių sprendimų, kad mūsų teikiamos paslaugos būtų kuo greičiau ir efektyviau pasiekiamos, kad socialinio tinklo nariai galėtų dalintis mintimis, idėjomis ir patarimais.

Giedrė: Vaida puikiai atsakė! Planų ir idėjų daug. Didelėmis investicijomis ar užsienio investuotojais negalime pasigirti, todėl idėjų įgyveninimo greitis priklausys tik nuo mūsų lankytojų ir bendraminčių.

  • Ko palinkėtumėte mūsų skaitytojams?

Vaida: Mes tikime, kad geras stilius – tai ne standartai, rėmai, derinimo taisyklės ar kodai. Stilius turi pabrėžti ir išryškinti jūsų prigimtinį grožį, jūsų vertybes, parodyti gražiausias jūsų asmenybės puses. To ir linkime – stilingo rudens 😉

Giedrė: tik keli procentai pasaulio moterų mano esančios GRAŽIOS. Taigi noriu kreiptis į daugumą – visos esame gražios! Nebūsiu banali ir nesakysiu, kad esame gražios vidumi J. Tikrai kiekviena iš mūsų, paryškinusi savo privalumus, pasirinkusi teisingus stiliaus sprendimus, yra graži. Palinkėsiu leisti mums tai paryškinti!

Ačiū už pokalbį.

“Style INN” mados socialinį tinklą galite apžiūrėti – www.styleinn.lt

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.