Dubenėlyje sumaišome šiltą vandenį, pieną, cukrų ir mieles. Paliekame minutei, kol suputos. Supilame į miltus ir minkome tešlą.
Supilame lengvai išplaktą kiaušinį ir, jei ingredientai nesusiformuoja į vientisą tešlą, dar šiek tiek vandens. Sudedame minkštą sviestą. Galiausiai suberiame druską. Minkome, kol tešla atšoks nuo dubens sienelių ir taps glotni. Su viso grūdo miltais šis procesas kiek užtruks.
Dedame į aliejumi išteptą švarų dubenį ir statome šiltoje vietoje, kad padvigubėtų, ~1-2 val.
Išverčiame ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir iškočiojame stačiakampį (apie 20×35 cm). Ištepame minkštu sviestu, pabarstome cukrumi ir cinamonu. Užtepame dosnų sluoksnį šokoladinio lazdyno riešutų kremo ir rankomis sutrupiname sausainius.
Imame už ilgosios kraštinės, kuri yra prieš mus, ir suvyniojame į ritinį. Supjaustome ~6 cm pločio riekėmis ir pastatome ant nupjautos pusės, dedame į sviestu išteptą skardą (ją galima pabarstyti cukrumi).
Išėjo 7 bandelės, jas išdėliojant palikite tarpelius.
Uždengiame rankšluosčiu ir paliekame šiltoje vietoje, kol pakils, apie 1 val.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Kepame apie 20 minučių, arba kol iškeps.
Ištraukiame ir paliekame šiek tiek pravėsti.
Pasiruošiame padažą.
Išlydome šokoladą kartu su pienu nedideliame prikaistuvyje ar mikrobangų krosnelėje.
Supilame citrinos sultis. Beriame cukraus pudrą, išmaišome. Cukraus pudros kiekį reguliuokite pagal tai, kokio tirštumo padažo norisi. Apliekite bandeles.
Mes naudojame slapukus, kurie užtikrina, kad Jums bus patogu naudotis tinklalapiu. Jei toliau naršysite mūsų tinklalapyje, tai tolygu Jūsų sutikimui su slapukų naudojimu.Gerai
0 comments