Renginiai

Tadas Vidmantas atšventė savo trisdešimtmetį

By  | 

Tadas Vidmantas Kitokie pasikalbejimai5 justinas jankevicius

Lapkričio 22 d., sekmadienį, restorane „Gan bei City“, Vilniuje, įvyko “KITOKIE PASIKALBĖJIMAI” su tądien savo garbingą 30-ąjį gimtadienį šventusiu garsiuoju režisieriumi ir scenaristu Tadu Vidmantu. Susirinkę kviestiniai svečiai klausėsi pasakojimų apie gyvenimą ir darbą Londone, turėjo išskirtinę progą pamatyti T. Vidmanto juodojo humoro komedijos „Gautas iškvietimas“ ištraukas. Justė Arlauskaitė, buvęs Vilniaus miesto meras A. Zuokas, renginių vedėjas Tadas Rimgaila su vedybų planuotoja Liucina Rimgaile, choreografas Šarūnas Kirdeikis, humoristas Mantas Katleris, Sandra Šernė ir kiti kviestiniai svečiai mėgavosi įdomiais pokalbiais, kuriuos vedė charizmatiškasis Justinas Jankevičius, o pertraukos metu svečiams dainavo Monika Linkytė.

„Kitokie pasikalbėjimai“ vyksta jau nuo 2014 m. kovo 16 d., juose su šou vedėjais kalbėjosi A. Valinskas, R. Petrauskas, A. Mamontovas, M. Mikutavičius, A. Kaušpėdas, A. Tapinas, „Radistai“, M. Stasiulis ir kiti, o T. Vidmantas vis buvo kviečiamas ir vis išsisukdavo sakydamas, kad dar ne laikas ir dar neturi ką papasakoti. Štai pagaliau jis ne tik papasakojo, bet ir parodė. Vasario mėnesį didžiuosiuose Lietuvos kino ekranuose pasirodys T. Vidmanto juodojo humoro komedija „Gautas iškvietimas“, kurią peržiūrėjusi „focus grupė“ įvertino vienareikšmiškai TEIGIAMAI ir skambiai pavadino „pirma TIKRA lietuviška komedija“. „Kitokių pasikalbėjimų“ metu vakaro svečiai turėjo unikalią galimybę pamatyti ištraukas iš šios kino juostos. „Prieš keletą metų buvau sau prižadėjęs, kad iki 30-ies privalau nufilmuoti „pilną metrą“. Nesitikėjau, kad jis bus būtent šitas, bet tikrai negalėjau praleisti progos. Jausmas keistas, bet kartu ir labai geras. Juk nedažnai tenka laukti savo filmo premjeros“, – mintimis dalijosi T. Vidmantas. Pats režisierius sakosi linkęs niekada nieko nesitikėti, bet jaučiasi labai tvirtai ir pasakoja, kad filmas tikrai pavyko netgi geriau nei tikėjosi pats.

Jam tik 30 metų, o sėkmių ir pasiekimų apstu. „Visad viską dariau tik todėl, kad labai tai mėgstu. Bet aišku, „Auksinė Palmės šakelė“ ar „Oskaras“ nepamaišytų ateity. Tikrai dar turiu laiko juos užgyvent“, – juokėsi režisierius, paklaustas apie ateities planus.

Pokalbis prasidėjo sveikinimais su gimtadieniu, prisiminimais apie vaikystę Šešuolėlių kaime, Širvintų rajone, didžėjavimą mokyklos diskotekose, mokyklos redaktoriaus vaidmenį, antrą vietą nacionaliniame pjesės konkurse, pirmą filmuojantį fotoaparatą ir kartu su bendraklasiais su juo kurtus filmukus iki išvykimo į Londoną. Pokalbiai sukosi apie gyvenimą ir jaunojo režisieriaus kuriamus personažus.

„Kitokie pasikalbėjimai“ – interaktyvių diskusijų pobūdžio renginių ciklas, kiek primenantis vakaruose plačiai paplitusį pokalbių žanrą „late night show“.

Lietuvoje netrūksta tuščių ir banalių pokalbių su mažai ką turinčiais pasakyti žmonėmis. Tad laikas kalbėtis su tokiais, kurie gali pasirodyti ne vien forma, o turiniu. Ne blizgučiais, o įdomiomis mintimis.

Čia nėra jokių rėmų ar taisyklių, pokalbio eigą gali keisti ir pati publika, kuri turi puikią galimybę pabendrauti su vakaro svečiais. Šou vedėjas – humoristas, TV laidų vedėjas Justinas Jankevičius.kas

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.