Receptai

Veganiškos spurgos

By  | 
Veganiškos spurgos3
Receptas pagal The culinary tribune
~15 spurgų
 
280 g sojų pieno (ar kito mėgstamo augalinės kilmės pieno)
7 g sausų mielių
55 g cukraus
1/2 arb. š. druskos
400 g miltų
50 g aliejaus (kokosų ar kito mėgstamo ne itin stipraus kvapo)
 
1 litro kukurūzų aliejaus kepimui
 
200 g cukraus ir 1/4 arb. š. cinamono (apvoliojimui)
Mėgstamos uogienės, įdarui (nebūtina)
Šiek tiek pašildome pieną (jei turite termometrą, kaitiname iki 35-40 C). Įmaišome sausas mieles ir cukrų. Paliekame keletui minučių, kol mielės suveiks – pienas suputos.
Dubenyje ar stacionaraus kombaino dubenyje sumaišome miltus su druska. Supilame mieles ir pradedame minkyti tešlą. Kai ji susijungia į vieną, supilame aliejų ir minkome, kol tešla taps vientisa ir nebelimpanti prie dubens sienelių.
Išverčiame tešlą į lengvai aliejumi išteptą dubenį, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame šiltoje vietoje, kol padvigubės, apie 1 valandą.
Išverčiame tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir iškočiojame į 1.5 – 2  cm storio apskritimą. Stikline ar specialia formele išspaudžiame apskritimus.
Imame vieną kepimo popieriaus lapą ir jį sukarpome juostomis ir tuomet kvadratėliais dvigubai didesniais nei išspaustos spurgos.
Dedame po spurgą ant kiekvieno lapelio. Juos išdėliojame kepimo skardoje ar ant lentelės kiek atokiau vieną nuo kito. Pridengiame rankšluosčiu ir paliekame šiltoje vietoje, kol padvigubės, apie 40-60 minučių.
Plačiame puode įkaitiname aliejų. Ar jis įkaitęs patikriname baltos duonos gabaliuku – jį įmetus jis turėtų paruduoti/apkepti per keletą minučių.
Imame po vieną popierėlį ant kurios yra pakilusios spurgos ir atsargiai apversdami (kad popierius liktų viršuje, už jo laikome) panardiname spurgas ir švelniai nuimame popierių.
Kepame po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
Išimame ir paliekame ant virtuviniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius.
Plačiame dubenyje sumaišome cukrų su cinamonu. Dar šiltas spurgas apvoliojame šiame mišinyje. Išdėliojame spurgas lėkštėje.
Pusę spurgų įdariau svarainių uogiene, naudodama konditerinį maišelį.
Skaniausios tą pačią dieną.
ingas sweeterie mini logo

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.