Receptai

Šokoladinės tartaletės

By  | 

6 tartaletėms

Tartos pagrindui 

145 g sviesto, kambario temperatūros

28 g migdolų miltų

94 g cukraus pudros

1 didelio kiaušinio, lengvai išplakto

žiupsnelis druskos

203 g miltų

21 g nesaldintos kakavos

42 g kukurūzų krakmolo

Minkštą sviestą išsukite iki purumo. Įmaišykite cukraus pudrą ir migdolų miltus. Plakite, kol sviestas pabals ir taps purus.

Įmaišykite lengvai išplaktą kiaušinį. Plakite, kol jis įsimaišys. Dubenyje persijokite miltus, kakavą ir kukurūzų krakmolą. Įberkite druskos. Suberkite sausus ingredientus į sviestą. Minkykite, kol neliks sausų ingredientų, stengiantis tai atlikti kuo greičiau. Išverskite tešlą į maišelį ar masitinę plėvelę, šiek tiek priplokite ir palikite šaldytuve 30 minučių, kol sutvirtės.

Išimkite tešlą ir iškočiokite 0.5 cm storio apskritimą. Dėkite po vieną individualios tartos žiedą ir apipjaukite didesnį už jį apskritimą. Atsargiai paimkite tešlą ir įklokite jį į tartos formą, gerai prispaudžiant kraštelius, kad gerai priglustų. Subadykite šakute visą dugną. Tartaletes išdėliokite kepimo skardoje, dėkite į šaldiklį mažiausiai 30 minučių.

Įkaitinkite orkaitę iki 170 C.

Kepkite 15-18 minučių, kol iškeps. Ištraukite ir palikite atvėsti.

Traškutis

80 g vaflių

115 g šokoladinio lazdyno riešutų kremo

40 g pieniško šokolado

Išlydykite šokoladą. Sumaišykite jį su šokoladiniu lazdyno riešutų kremu.

Susmulkinkite vaflius, įmaišykite juos į pirmąją masę.

Paskleiskite tolygiai ant kiekvienos jau atvėsusios tartaletės.

Šokoladinis ganašas

120 g juodojo šokolado

140 g grietinėlės (36 % riebumo)

40 g sviesto

Pakaitinkite grietinėlę.

Išlydykite šokoladą. Sumaišykite jį su šilta grietinėle. Įmaišykite kubeliais pjaustytą sviestą, išmaišykite, kol jis ištirps.

Paskirstykite ganašą tartaletėse, palikite šaldytuve, kol sustings.

Morengo traškučiai

50 g baltymų

100 g cukraus

Plakite baltymus, kol jie padvigubės. Pamažu, nuolat plakant, suberkite visą cukrų. Plakite iki standžių putų. Pripildykite morengu konditerinį maišelį su lygiu antgaliu. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspauskite nedidelius morengus. Džiovinkite įkaitintoje iki 60 C orkaitėje apie 2-3 valandas, kol visiškai išdžius. Šį kartą aš džiovinau vaisių džiovyklėje apie 3 valandas 55 C temperatūroje. Šis metodas man pasirodė patogesnis dėl to, kad tokia džiovyklė visiškai nepakeičia morengo spalvos, kas kartais pasitaiko džiovinant orkaitėje.

Papuoškite uogomis, spanguolių curd’u arba aviečių tyre, morengo traškučiais.

ingas sweeterie mini logo

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.