Grožis ir mada

Pokalbiai – Fairy House Boutique įkūrėja Sigita

By  | 

fairy boutique panevezys7Erdvė, kurioje vietą randa mada bei itališki kvapai. Kur kiekvienas gali kurti savo pasaką bei jaustis ypatingai. Būtent taip galima apibūdinti Panevėžyje įsikūrusį Fairy House boutique. Prie šilto arbatos puodelio susitikome su šios parduotuvės įkūrėja Sigita Stagiene, kuri teigia, kad būtent meilė lietuviškai madai ją įkvėpė įkurti parduotuvę, kurioje kiekvienas turėtų galimybę susikurti savo istoriją. Moteris pasidalino parduotuvės koncepcija, kas jiems padeda išsiskirti, kodėl buvo pasirinktas Panevėžys. Kviečiame susipažinti su “Fairy House” istorija bei pačia Sigita.

  • Trumpas Jūsų butiko pristatymas ir idėja.

Pati butiko idėja atsirado, nes pati labai domėjausi Lietuviška mada, ji mane visą laiką žavėjo. Išėjusi iš darbo nusprendžiau ieškoti to, kas man teiktų džiaugsmą, domintų. Iš galvos vis neišėjo viena mintis ir faktas: Panevėžyje butiko parduotuvėlių – trūkumas, o tokios, kuri turėtų aiškią koncepciją ir siūlytų vietiniams (ir ne tik) lietuviškus drabužius bei aksesuarus – nėra. Taigi, nedrąsiais mažais žingsneliais nusprendžiau pakeisti nusistovėjusią situaciją: mažoje erdvėje netoli miesto centro atidariau butiką, kuris siūlo kokybišką bei stilingą produkciją. Buvo baisu, nes miestas yra gan mažas bei potecialių klientų skaičius nėra didelis, tačiau pastovūs klientai vis grįžta sakydami, kad pasiilgo mūsų parduotuvės, čia vyraujančios atmosferos bei siūlomų prekių.

  • Kiek laiko Fairy Boutique gyvuoja Panevėžio mieste?

Panevėžyje Fairy House boutique gyvuoja jau 1 metus.

  • Kokie buvo pagrindiniai kriterijai renkantis šį miestą ir esamą vietą?

Noras turėti mažą, jaukią erdvę. Būtent šis raudonų plytų namas man asocijavosi su Vilniaus senamiesčiu : dideli langai, maža erdvė. Tai, tarsi pasakų namelis, kuris yra visiems lengvai pasiekiamas ir matomas.

  • Kokia yra butike atsirandančių daiktų kelionė, iš kur jie pasiekia jūsų parduotuvę?

Šiuo metu mes siūlome drabužius bei aksesuarus, skirtus moterims ir vaikams. Fairy House boutique galima nusipirkti prekių pažymėtų Nice Idea, Tagua, DISTYLED, Unlabel, Toma accessories, V&V boutique, Apoteca, V.Desire mados ženklais. Panevėžio parduotuvėse nelengva atrasti prekių ženklų, kurie pasižymi ypatinga koncepcija bei dizainu. Manau, kad kiekvienas dizaineris turi turėti savitą braižą bei dizainą, kuris padėtų atpažinti jo kūrybą, sudomintų pirkėją.

fairy boutique panevezys1

  • Koks yra siūlomas įvaizdis apsilankiusiam klientui?

Apsilankiusiai klientei yra siūlomas minimalizmo stilius, kuris yra derinamas su įvairiais aksesuarais. Dauguma drabužių yra žemės tonų, kurie yra lengvai derinami ir visą laiką išliks stilingi, padės jaustis ypatingai. Taip pat, orientuojamės ir į platesnę auditoriją, jų pageidavimus, norus. Pas mus galima nusipirkti papuošalų, kurie išsiskiria ryškesnėmis spalvomis, įdomesnėmis formomis, detalėmis.

  • Kokie ir kokio amžiaus klientai renkasi Fairy Boutique?

Mūsų parduotuvės vidutinis klienčių amžius yra tarp 30 – 40 metų. Tai yra moteris, kuri turi vaikų, siekia karjeros aukštumų. Moteris, kuriai mada yra būdas išreikšti save.

  • Ne paslaptis, kad Jūsų parduotuvė yra viena garsesnių Panevėžio mieste, kuo išsiskiriate iš kitų ?

Fairy House išsiskiria savo koncepcija ir tuo, kad mes siūlome tik Lietuvos dizainerių kurtus drabužius bei aksesuarus, kurie turi savitą stilių ir braižą. Taipogi, rengiame edukacinius vakarus, išlaikome bendravimo ryšį su klientais. Drauge mes kuriame bendruomenę, kurią domina stilius. Esu prieš vartotojiškumą bei trumpalaikę madą, manau, kad drabužiai turi atspindėti savo kokybę bei koncepciją.

  • Koks yra Panevėžio gyventojų požiūris į butikų veiklą ir jų siūlomas prekes?

Pačioje pradžioje teko išgirsti nemažai klausimų: kodėl mes įsikūrėme Panevėžyje, ar nėra baimės, kad butikas nesulauks didelio skaičiaus klientų ir pan. Daugeliui keldavo nuostabą, kad esame įsikūrę šiame mažame mieste. Tačiau, verta pridurti, kad sulaukėme ir nemažai palaikymo, kuris mums padėjo išsilaikyti ir judėti į priekį. Klientai supranta siūlomos prekės kainą, privalumus perkant drabužį iš butiko, o ne iš parduotuvės. Stengiamės rengti edukacinius vakarus, kurių metu žymios Lietuvos dizainerės bei stilistės (tarkime, Agnė Gilytė, Agnė Deveikytė) supažindina pirkėjas su jų kūriniais, kūryba. Stengiamės suteikti pirkėjams galimybę pabendrauti su pačiais dizaineriais.

  • Ar interjeras daro didelę įtaką jūsų butikui ir jo veiklai?

Manau, kad taip. Įrenginėdama parduotuvę norėjau, kad visas dėmesys būtų skiriamas drabužiams, todėl erdvei buvo parinktos pastelinės spalvos, kurios sukurtų jaukią atmosferą, persmelktą itališkų kvapų linijos “Wally”.

fairy boutique panevezys6

  • Jūsų nuomone, kodėl verta rinktis butikų siūlomas prekes, o ne parduotuvės siūlomus drabužius bei avalynę?

Atsakymo vieno nėra. Manau, visų pirma, dėl to, kad tai yra lietuviška mada, kuri pasižymi išskirtinumu. Antra, dėl kokybės, kuri renkantis drabužį, yra labai svarbus aspektas. Trečia – vartotojiškumo atsisakymas. Nusipirkę lietuvišką prekę, mes ją nešiosime ilgiau, jausimės patogiau. Manau, visa tai yra orientuota į eko madą – pirkimas mažesniais kiekiais, tačiau atsižvelgiant į jų kokybę.

  • Ar kuriate tolimesnius planus susijusius su parduotuvės plėtimu kituose Lietuvos miestuose?

Planų plėtis į kitus Lietuvos miestus – nėra. Dabartinė didžiausia svajonė – rasti didesnę ir jaukią erdvę, kurioje būtų galima rengti edukacinius renginius, kurti bendruomenę.

  • Ką jums pačiai reiškia ši parduotuvė ir kokia yra tolimesnė vizija?

Ši parduotuvė man yra tarsi kūdikis (juokiasi). Jai skyriu visą savo dėmesį: pradedant interjero kūrimu, sprendimais, kokius prekinius ženklus siūlyti klientams, baigiant atmosferos kūrimu. Esu labai dėkinga savo kolegei Aurelijai , kuri padeda saugoti šios parduotuvės vardą bei kurti emocinį ryšį su mūsų klientais.

  • Su kokiomis problemomis yra susiduriama ?

Reikšmingų ir negatyvių komentarų nesame sulaukusios. Vietiniai dažnai ateina ir dėkoja, kad esame čia, Panevėžyje. Esame teisingame kelyje, tikim ir mylim tai, ką darom.

  • Kas slypi už butiko pavadinimo “Fairy Boutique”?

Fairy House skamba lyg saldus derinys, tačiau tai yra pasakų namas. Apsirengę drabužį, mes kuriame savo pasaką, istoriją. Nuo čia prasideda naujas gyvenimo etapas. Galbūt, moteris, nusipirkusi suknelę, ruošiasi į pasimatymą, ir tai jau yra naujos meilės istorija. Nuo čia prasideda naujos pasakos žingsnis. Raudonų plytų pasakų namas, kuriame moteris kuria, seka savo pasaką bei išpildo svajones.

Ačiū už pokalbį.

“Fairy House boutique” galite apžiūrėti – facebook.com/fairy-house-boutique

Tekstas ir nuotraukos – Laura Vanagaitė

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.