Drabužiai

Naujas vardas mados pasaulyje: prekės ženklą sukūrė nuo nulio

By  | 

Iš pradžių juokėsi net draugai, bet vėliau ir didžiausiems kritikams teko užsičiaupti bei linksėti galvomis. klaipėdietė Karolina Kanytė, įkūrusi savo mados ženklą „Karolės idėja“, buvo atkakli: pirmą kartą prieš pora metų rimtai į rankas paėmusi adatą, jos daugiau nepaleido.

Kelias iki mylimiausios veiklos Karolinai buvo vingiuotas. Meną nuo mokyklos laikų norėjusiai studijuoti merginai tėvai primygtinai siūlė rinktis kitą specialybę, tad pirmiausia ji krimto verslo vadybos bakalauro studijas, o vėliau, ir marketingo magistro studijas. Tačiau nė viena iš šių sričių jaunai dizainerei nekėlė entuziazmo – ne ilgai pasisukiojusi samdomuose darbuose ji galiausiai ryžosi dar dvejus metus praleisti mokydamasi. Šįkart – siuvimo technikos.

„Seniai buvau pajautusi, kad noriu piešti ir kurti… Dar vaikystėje mamai piešdavau stiliaus žurnalą – jį išsaugojo iki šiol. Tačiau pradėjusi mokytis siuvimo technikos dažnai sulaukdavau kritikos, kad iš manęs siuvėjos nebus. Dabar tai man atrodo net juokinga“, – šypsojosi dizainerė, kurios drabužių jau galima įsigyti ne viename garsiame Lietuvos mados butike.

Kurti trokštančios klaipėdietės negąsdino nei aplinkinių komentarai, nei naujų lietuviškų mados ženklų gausybė. Karolinai labiausiai rūpi apie drabužius išmanyti viską ir kiekvieną modelį į pasaulį išleisti tik patikrinus visų siūlių kokybę.

„Žinau, ką darau, puikiai suprantu, kaip siuvami drabužiai, pati kuriu kiekvieno jų konstrukciją, kruopščiai atrenku audinius. Žinau, kaip drabužis kuriamas nuo „a iki z“- kuriu ne tik piešinį. Man man tai yra svarbu. Užtenka užmesti akį į drabužį, kad galėčiau pasakyti ar jis gerai pasiūtas“, – kalbėjo Karolina. Apskritai, siūti drabužius ir liesti audinius jai – nepaprastas malonumas.

Tad kurdama savo prekės ženklą dizainerė žinojo, kad pagrindinis jo išskirtinumas bus nepriekaištinga kokybė. „Visada naują drabužio modelį pirmiausia panešioju pati. Privalau žinoti, kokį daiktą siūlau savo klientėms. Juk nebūtinai išskalbus daiktą, pasitvirtins audinio kokybė“, – tvirtino kūrėja.

Suvokimas apie siuvimo ir dizaino meną bei klientų poreikius Karolinai neatėjo pernakt. Iki to buvo labai daug sunkaus darbo ir bandymų, tad itin pasitarnavo degantis jaunosios dizainerės noras kurti ir užsispyrimas.

Nieko keisto, kad ir išdailintas „Karoles idėja“ prekės ženklas gimė tik prabėgus metams nuo rimtos kūrybos pradžios.

„Prekės ženklas gimė labai linksmai – pamaniau, kodėl nepavadinti savo vardu? Karole mane dar mokykloje vadindavo draugai. Pats prekės ženklas atsirado tik po metų laiko, kai supratau, kad noriu žengti rimtą žingsnį link profesionalumo. Juk estetika madoje – svarbiausias dalykas. Norisi, kad ir logotipas puikiai atrodytų, atspindėtų mano kuriamus drabužius“, – pasakojo ji.

Per tą laiką Karolina suprato, kokius modelius, koloritą labiausiai mėgsta lietuvės.

Dabar jau dvi į pasaulį išleistas kolekcijas sudaro ramių, klasikinių spalvų elegantiškos suknelės, glaustinukės ir jaukūs megztukai. Dizainerės drabužiai itin patinka veiklioms merginoms ir moterims, dievinančioms universalią klasikinę eleganciją. Iš pažiūros paprastos elegantiškos Karolinos suknelės yra dekoruotos subtiliais akcentais, pasižymi kiek įmantresne konstrukcija ir lengvu bei švelniu seksualumu. Tad jos kuriami drabužiai yra tinkantys tiek puoštis į darbą, tiek po jo, lekiant į kokteilių vakarėlį.

Ypač išsiskiria dizainerės kurtos glaustinukės: šiuos įvairių spalvų praktiškus drabužius ji dekoruoja siuvinėtu aukštakulnius, jau spėjusiu tapti tarsi savotišku „Karolės idėjos“ prekės ženklu.

„Man aukštakulniai yra puikus moteriškumo simbolis. Neavėdama aukštakulnių moteris taip pat nori būti graži, pasitempusi, tad ir šis siuvinėtas aukštakulnis man tapo elegancijos simboliu“, – šypsojosi dizainerė.

Drabužius siuva kol kas pati, bet didėjant darbo krūviui planuoja didinti komandą. Kiekvieno savo kūrinio siūles mintinai žinanti dizainerė, džiaugiasi siūdama pati – retas, kuris šiais laikais sugeba ne tik ant popieriaus nupiešti idėją, bet ir pats ją visiškai įgyvendinti.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.