Renginiai

Jeremy Scott biografija ir vakarėlio akimirkos

By  | 

Melissa x Jeremy Scott Vilniuje GRE_5608

Melissa x Jeremy Scott Vilniuje

Kovo 16 dieną bene garsiausias brazilų prekės ženklas Melissa pristatė naujausią savo kolaboraciją bei kapsulinę kolekciją su dizaineriu Jeremy Scott. Pasaulinė premjera neaplenkė ir Vilniaus mados bendruomenės!

Trečiadienio vakarą ištikimiausi Melissa gerbėjai galėjo pirmieji susipažinti su naujosios kolekcijos modeliais bei pasigrožėti unikaliomis Kristės Stan kurtomis iliustracijomis, atspindinčiomis Jeremy Scott stilių.

Naujausią kolekciją sudaro penki spalvingi modeliai, perteikiantys Jeremy Scott populiariosios kultūros viziją, kurio kūryba sulaukė dėmesio iš tokių pop žvaigždžių kaip Rihanna, Katy Perry, Madonna, Miley Cyrus, Bjork, Gwen Stefani, Rita Ora, M.I.A, ASAP Rocky, Ariana Grande ir Nicki Minaj. Jo kurti drabužiai reguliariai matomi įvairiuose muzikos klipuose (Rihannos “We Found Love”, “Hard”, ir “Rude Boy”; Britney Spears “Toxic” ir “Scream & Shout”; Madonnos “Die Another Die”; Lady Gagos “Paparazzi”) ir ant scenos (Björk “Homogenic Tour”; Katy Perry “California Dreams Tour”, Superbowl 2014 metų koncerto apranga, Madonnos “Re-Invention World Tour”, “Confessions Tour”, “Sticky & Sweet Tour”, “The MDNA Tour” ir jos 2012 metų Super Bowl koncertas).

2013 metų spalio mėnesį dizaineris, apie kurį neseniai buvo sukurtas ir dokumentinis filmas “Jeremy Scott, The People’s Designer”, tapo garsiųjų Moschino mados namų kūrybos vadovu.

Melissa x Jeremy Scott kolekciją Lietuvoje pamatyti ir įsigyti galima vienintelėje vietoje, Vilniuje įsikūrusioje parduotuvėje V2 Concept store.

Jeremy Scott biografija

Dizaineris Jeremy Scott gimė Kanzas Sičio mieste, prie pat Misūrio upės. 1992 metais jis persikraustė į Niujorką ir Pratt institute pradėjo studijuoti mados dizainą, o 1996 metais pabaigęs studijas karjerą tęsė Paryžiuje. Vos po metų J. Scottas nusprendė įkurti savo vardo mados namus ir viešai parodė pirmąją iš daugelio savo įsimintinų mados kolekcijų. Per kitus penkerius metus jis padėjo iškilti tarptautiniam modeliui Devon Aoki, kurdamas kolekcijas dirbo su kūrėjais Christianu Louboutinu ir Stephenu Jonesu, sulaukė paties Karlo Lagerfeldo komplimentų. 1996 ir 1997 metais J. Scottas laimėjo Venus de la Mode apdovanojimą už geriausią naujo dizainerio darbą, o 1999 metais CFDA (Council of Fashion Designers of America) jį nominavo perspektyviausio jaunojo kūrėjo prizui.

2002 metais J. Scottas grįžo į JAV ir tęsė savo karjerą Los Andželo mieste, kuriame jo ikoniška kūryba sulaukė dėmesio iš tokių pop žvaigždžių kaip Rihanna, Katy Perry, Madonna, Miley Cyrus, Bjork, Gwen Stefani, Rita Ora, M.I.A, ASAP Rocky, Ariana Grande ir Nicki Minaj. Jo kurti drabužiai reguliariai matomi įvairiuose muzikos klipuose (Rihannos “We Found Love”, “Hard”, ir “Rude Boy”; Britney Spears “Toxic” ir “Scream & Shout”; Madonnos “Die Another Die”; Lady Gagos “Paparazzi”) ir ant scenos (Björk “Homogenic Tour”; Katy Perry “California Dreams Tour”, Superbowl 2014 metų koncerto apranga, Madonnos “Re-Invention World Tour”, “Confessions Tour”, “Sticky & Sweet Tour”, “The MDNA Tour” ir jos 2012 metų Super Bowl koncertas).

Melissa x Jeremy Scott Vilniuje GRE_5671

Galima sakyti, kad J. Scottas pats tapo pop kultūros ikona ir išskirtinės mados estetikos atstovu, kurią pats išaugino. 2002 metais jis pradėjo bendradarbiavimą su kompanija Adidas, 2008 metais išleido Jeremy Scott for Adidas drabužių ir avalynės kolekciją, o 2011 ir 2012 metais pasirodė kompanijos televizijos reklamose kartu su Katy Perry ir Nicki Minaj. 2005 metais J. Scottas išleido populiarią akinių kolekciją su ženklu Linda Farrow, 2006 metais pradėjo dirbti su kompanija Longchamp ir jai keletą sezonų kūrė “Le Pliage” ženklo rankines. 2010 ir 2011 kartu su Swatch jis sukūrė dvi laikrodžių linijas, kurios buvo reklamuojamos Niujorko Times Square aikštėje. 2012 metais J. Scottas pristatė limituoto leidimo Smart automobilio modelį, kurį papuošė savo skiriamuoju bruožu tapusiais sparnais. 2013 metų spalio mėnesį dizaineris tapo Moschino mados namų kūrybos vadovu.

2014 metais Rizzolli leidykla išleido knygą, kurioje aprašoma J. Scotto karjera. 2015 metų rugsėjo 18 dieną pasirodė ir dokumentinis filmas “Jeremy Scott, The People’s Designer”.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.