Renginiai

Viktoras Diawara: muzika vis dažniau tampa pagrindiniu kelionės tikslu

By  | 

Diawara_2

Vilniuje įsikūrusiame menų fabrike „LOFTAS” įvyko „Atostogų Guru” konferencija, kurioje susirinkę žmonės ieškojo įkvėpimo originalioms kelionėms. Pasak renginio organizatorių, vis dažniau keliauti paskatina asmeninis įdomus tikslas ar iššūkis – pavyzdžiui, Europos sostinėje vykstantis bėgimo maratonas, geriausio restorano paieškos ar būtinybė keliauti dėl muzikos ir išgirsti svajonių atlikėją. Apie keliones dėl muzikos, sporto, maisto ir daugelio kitų dalykų renginyje dalinosi per dešimt garsių keliautojų.

„Loftą įkūrėme būtent dėl be muzikos ir kokybiškų užsienio atlikėjų negalinčių gyventi žmonių jau prieš šešerius metus. Dabar džiaugiamės, kad Vilnius pats neretai tampa miestu, į kurį kaimyninių šalių turistus atveda čia vykstantys muzikiniai renginiai – festivaliai, koncertai, performansai. Tikiu, kad muzika – geriausias instrumentas susipažinti su kita šalimi ar miestu, tad raginu leistis į kuo daugiau tokių kelionių!“, – sako vienas iš Menų fabriko „LOFTAS” įkūrėjų Viktoras Diawara.

Vienos dienos kelionių įspūdžių konferencija pagal kelionės tikslą buvo suskirstyta į tris dalis: pirmoje buvo kalbama apie išvykas, ieškant geriausio maisto, antroje – apie keliones dėl skirtingų pomėgių – muzikos, sporto ir fotografijos, o trečioje – pranešėjai dalinosi kelionių derinimo su darbo išvykomis patirtimi.

Daina Dubauskaite

Antroje konferencijos dalyje kalbėjusi muzikos blogerė Daina Dubauskaitė pasakoja, kad melomanų akimis išvysti miestai gali gerokai skirtis nei tradicinio turisto maršrutai: „Kitaip, nei, tarkim, planuojant kulinarines išvykas, muzikinių kelionių tikslas dažnai būna ne pats miestas, regionas ar net šalis, bet konkretus atlikėjas ar festivalis – matyt, mane gerai suprastų užkietėję vienos ar kitos futbolo komandos gerbėjai. Ne visuomet tokių išvykų metu lieka laiko geografiniams tyrinėjimams, bet tikrai smagu po koncerto gilią naktį atrasti kokio visai „neturistinio“ miesto žavesį, ypač jei koncerte sutinki bendraminčių, pasišovusių tau parodyti savo mėgstamiausius užkampius“, – sako muzikos blogerė Daina Dubauskaitė.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.