Blogeriai

Pokalbiai – blogerė Vaida iš “Fashion Addicted”

By  | 

boohoo-flower-lace-dress

Šiandien kalbiname mados ir grožio blogo “Fashion Addicted” autorę Vaidą. Ji mums papasakos apie blogo rašymo ypatumus ir subtilybes.

  • Sekame bei skaitome tavo mados blog’ą jau kelerius metus. Dabar jau turi nemažą pulką gerbėjų, ne vienai merginai esi tapusi įkvėpiančiu pavyzdžiu, tačiau kokia buvo tavo pradžia? Kaip sunkiai pasiekei tai, kur esi šiandiena?

Kaip ir visų projektų pradžia yra sunki. Vis pritrūkdavo laiko išsitraukti fotoaparatą, blogo įrašai buvo labai reti, padriki. Mažais žingsniukais nesustodama, bet vis daugiau laiko investuodama į savo blogą, esu dabar, kur esu. Dirbu su įvariais žinomais brandais, tokiais kaip – New Look, Boohoo, Coast Stores ir pan. Teko dirbti ir su prabangių vakarinių rūbų dizainere Fabryan.

  • Ką tau reiškia mada? Ar manai, kad mada bei mados blog’ai (įtraukiant ir tavąjį) ugdo jaunus žmones, suteikia jiems naujų siekių, o kartu ir padeda ieškoti tobulėjimo kelio?

Mada man yra saviraiška, padedanti išreikšti mąstyseną, kurybiškumą. Manau, kad mados blogai tikrai įkvepia ne vieną. Šiais laikais internetas ir socialinė medija yra pagrindiniai taškai, kai reikia įkvėpimo ir patarimo. Norite kepti pyragą – ieškote recepto internete, norite grazaus makiažo – ieškote video Youtube, norite atrodyti nepriekaištingai draugių susiburime, išleistuvėee ar tiesiog mieste – ieškote idėjų mados bloguose.

  • Gyveni ir studijuoji Londone. Ko tave išmokė gyvenimas užsienyje bei kokios patirties įgijai atvažiavusi į Didžiąją Britaniją?

Studijas baigiau Lietuvoje ir tik tada atvykau čia. Nors įpusėjus kursus, vasarą teko praleisti čia ir daug kas įkalbinėjo pasilikti, bet norėjau grįžti pabaigti studijas ir tik tada vėl atvykti į Londoną. Žinau nemažai istorijų, kad atvykę tik trumpam tarp studijų, ar visai jų nepradėję, bet su ketinimu sugrįžti, taip ir liko be mokslų. Aš to nenorėjau. Galiu pasakyti, kad su atvykimu į Angliją, mano pasaulėžiūroje labai daug kas pasikeitė. Labai prasiplėtė akiratis, pakeičiau savo stilių, pradėjau keliauti, rašyti blogą, sutikau savo gyvenimo vyrą. 

  • Papasakok mums šiek tiek apie savo įprastą dieną?

Mano darbo dienos ir savaitgaliai labai skiriasi, nes darbo dienomis dirbu, o savaitgaliais visą laiką skiriu blogui. Savaitgalį mėgstu pasivartyti lovoje, pasitikrinu visas socialines medijas, tada išsiruošiu su vyru kavos ir pasivaikščioti. Visada su fotoapratu, tad tuo pačiu sukuriame ir naują blogo įrašą. Vakarop pavartau mados žurnalus, o paskui seka filmas. Esu filmų maniakė (šypsosi).

  • Ko palinkėtum merginoms, kurios dar tik ieško savo kelio bei kurioms pavyzdžiu jau esi tapusi tu?

Visada siekite savo tikslų ir būkite tuo, kuo norite būti. Nenuleiskite rankų, jei nesiseka iš pradžių.

  • Kokius mados blogus seki pati, iš ko semies įkvėpimo?

Seku keletą britiškų ir amerikietiškų blogų, bet dažniausiai formuoju savo stilių pati. Keletas blogų, kuriuos seku, turi didžiulį pliusą – tai saulė ir šiluma – jų nuotraukos visada tokios šviesios, ryškios. Pati pastebėjau, kad atostogose nuotraukos gaunasi daug geresnės ir gražesnės, dėl to vis pasvajoju kadanors gyvent ten, kur nuolat saulėta.

  • Kuo skiriasi ir kokie pagrindiniai lietuvių bei britų stiliaus skirtumo? Ko galėtume pasimokyti iš bričių arba jos iš mūsų?

Tai labai ilga tema, nes yra Londonas ir yra Anglija. Jei kalbėtume apie Londoną, tai tikrai yra nemažai stilingų žmonių, nebijančių eksperimentuoti, ypač mados savaitės metu, galima pamatyti tikrų stiliaus ir mados perliukų. Tačiau ko negaliu pakęsti, tai naktinių klubų stiliaus. Tos trumpos suknutės ir iškirptės man yra kažkas baisaus. Lietuvoje savo studijų laiku nepastebėjau šito, nebent dabar kasnors pasikeitė. Kita vertus, lietuviškas stilius santūresnis, retai kada pamatysi spalvų. Per mados renginius, tikrai skurdokas pasirodymas lygynant su Londonu.

  • Ar manai, kad madai yra skiriama pakankamai dėmesio Lietuvoje?

Manau, kad su laiku dėmesio madai Lietuvoje skiriama vis daugiau ir daugiau. Kuriasi tikrai nemažai naujų mados brand’ų, kas yra labai sveikintina. Bet aišku, mum dar augti ir augti. 

  • Kaip įvertintum lietuvių stilių?

Pasakysiu gana drąsiai. Yra Vilnius ir yra Lietuva. Studiju metu pastebėjau ir dabar dar kiek pamatau, kad dauguma vilniečių tikrai turi stiliaus pojūtį, kuriasi daug idomių mados brand’ų. Tačiau mažuose miesteliuose, retai kada sutiksi zmones, turinčius mados pojūtį. O tie, kurie turi, jie ilgai neužsibūna ten. Dažniausiai irgi pakelia sparnus arba į didmiesčius, arba į užsienį. Pati esu kilusi iš mažo miestelio ir man ten buvo per mažai vietos. Aš buvau įspausta į rėmus. Dėl to jau nuo paauglystės vis važinėdavau į Klaipėdą, studijų metu buvau Vilniuje, o paskui atsidūriau Londone.

  • Kaip apibūdintum savo stilių, kaip jis keitėsi su metais?

Mano stilus gana elegantiškas, nėra jis ‘crazy’, bet dėl to turbūt ir turiu nemažai sekėjų, nes mano stilius lengvai pritaikomas kasdieniniame gyvenime. Dauguma rūbų perku iš paprastų parduotuvių, kurios lengvai prieinamos kiekvienam. Su metais mano stilius labai keitėsi – teko ir panke pabuvot. O atvažiavus į Angliją, jis pasikeitė dar labiau. Atsivėrė didesnis akiratis, didesnis pasirinkimas, lengvesnis prieinamumas prie rūbų. Lietuvoje su algu ir drabužių kainu santykiu, nelabai daug ir nusipirkt galėjau, o dabar sau leidžiu daug daugiau.

Ačiū už pokalbį.

“Fashion Addicted” blogą galite paskaityti – fashionaddicted.co.uk

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.