Dizainas

Skandinaviškas stilius interjero erdvėje

By  | 

Ne paslaptis, kad skandinaviškas interjero stilius jau ilgą laiką nesitraukia iš populiariausių sąrašo. Jaukus, žavintis savo paprastumu ir sukuriantis tobulą atmosferą – taip būtų galima jį apibūdinti. Vienas iš svarbiausių aspektų, kuris patraukia mūsų dėmesį – tai gaivumo įspūdis, kuris yra jaučiamas pažiūrėjus į interjero pavyzdžius, kuriuose dominuoja balintas medis, žemės spalvų tonai, estetika.

Norint susikurti skandinaviškos stilistikos interjero erdvę būtina atsižvelgti į tendencijas ir funkcionalumą. Šie aspektai pagelbės Jums, ir padės sukurti norimą įvaizdį. O panaudojus reikiamus aksesuarus, tekstūras, bei detales bus gautas tobulas jaukių namų rezultatas.

Skandinaviško stiliaus interjere dominuoja natūralios medžiagos ( medžio masyvas, augalai), kurios sukuria gaivumą. Augalai puikiai pagyvina neutralią erdvę. Rinkitės balinto ąžuolo grindis, kurių šviesus tonas suteiks gaivumo. Tuo tarpu sienų apdailai patariama rinktis baltą arba pilkus atspalvius. Tokiu būdu erdvė vizualiai atrodys didesnė, ir suteiks švaros jausmą.

Daugumoje interjero analogų galime pamatyti ,jog erdvėse dominuoja tekstūrų parinkimas. Derinkite pilkus lininius audinius kartu su kitais žemės tonais, kad išgautumėte harmoniją, bei vientisumą.

Įsirengiant skandinaviško stiliaus interjerą vertėtų atsisakyti stiklo , ryškių ir kontrastingų spalvų, bei klasikinio stiliaus elementų. Viskas turi reprezentuoti paprastumą bei natūralumą.

Viena iš populiariausių tendencijų virtuvės erdvėje – juodos ir baltos spalvų naudojimas, kuris sukurdamas ritmiką suteikia erdvei charakterį, išlaikydamas estetiką. Prieskoniniai augalai suteiks virtuvei gurmaniško jausmo, o juodos spalvos kreidinė lenta suteiks modernumo, tapdamas puikiu akcentu.

Pagyvinti namus ir užbaigti skandinaviško stiliaus įvaizdį rinkitės detales, kurios žavėtų savo paprastumu. Žvakidės, vazonai, puodeliai suteiks žaismingumo, kuris yra būtinas norint nesukurti monotoniškos erdvės. Atkreipkite dėmesį į kilimų tekstūrų pasirinkimą, raštų derinimą, kuris sukurs norimą atmosferą. Natūralaus medžio kėdės valgomajam, kavos staliukai svetainei bei miegamojo spintelės yra puikus pasirinkimas norint neapkrauti erdvės nereikalingais objektais.

Susikurkite namus, kuriuose dominuotų estetika bei funkcionalumas.

Tekstas – Dizainerė Laura Vanagaitė

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.