Dizainas

Vonios idėjos naudojant marmurą

By  | 

Daugelis iš mūsų tikriausiai jau pastebėjo tendenciją, kuri yra plačiai paplitusi tiek aksesuarų gamyboje, tiek ir dekoravime. Baltas marmuras , granitas vis greičiau įsiveržia į rinką, ir atranda vietą mūsų namuose. Tie kas vertina nesenstančią madą, klasiką renkasi marmuru dekoruoti vonios kambarius. Tokiu būdu erdvė tampa elegantiška, ir yra suteikiamas tam tikras solidumo jausmas. Juk tai erdvė kurioje mes norime jaustis atsipalaidavę, kurioje mes atgauname jėgas, pradedame kiekvieną rytą. Todėl vonios kambaryje panaudotas marmuras sukurs ypatingą atmosferą, kurioje Jūs jausitės jaukiai.

Marmuro pasirinkimas yra gana platus, ir kiekvienas atras norimą marmuro spalvą, bei intensyvumą. Nors iš pirmo žvilgsnio marmuro paviršius primena keramiką, tačiau vienas esminių skirtumų, kuris skiria šias dvi medžiagas tai jog marmuras suteikia unikalią galimybę įgyvendinti bet kokias Jūsų svajones bei idėjas. Derinkite spalvas, kuriomis sukurtumėte lengvai pareinantį niuansą, arba kaip tik rinkitės kontrastingą įvaizdį ir suteikite savo kambariui išskirtinumo.
Marmuras dera su įvairiais metalo paviršiais. Baltos, pilkos spalvos marmurą derinkite su aukso spalvos metalais, o tuo tarpu tamsesni tonai puikiai tiks su chromo, aliuminio atspalviais, tekstūromis. Taip pat neužmirškite vario, kuris tiks norintiems sukurti modernaus, bei unikalaus vonios kambario įvaizdį. Baldų apdailos bei spalvos gali kisti priklausomai nuo marmuro spalvos. Pilkos spalvos marmuras dera su tamsiai melsva, balta spalvomis. O tuo tarpu šviesaus marmuro parinkimas puikiai derės su rusvais , pasteliniais tonais.

Prieš renkantis akmenį, svarbu atkreipti dėmesį, kad tai būtų vandeniui atspari medžiaga, dekoratyvi, lengvai valoma, bei prižiūrima. Tai ypač aktualu vonios kambariui, kadangi vanduo patekęs ant akmens paviršiaus gali tapti itin slydus, ir tai gali tapti pavojinga Jūsų gyvybei.
Viskas užbaigiama su interjero akcentais. Stenkitės neperkrauti erdvės elementais, kadangi taip užgošite marmuro grožį. Minimalistiniai aksesuarai sukurs norimos erdvės įvaizdį, kuris kiekvieną kartą įžengus padės pajausti jaukumą.

Tekstas – Dizainerė Laura Vanagaitė

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.