Drabužiai

Kolekciją Lietuvoje pristačiusi L. Dailidėnienė jos pristatyti vyks ir į Austriją

By  | 

foto Arnas Gedris , Laura Daili kolekcijos pristatymas(44)

Prieš kelias savaites mados mylėtojai rinkosi Vilniaus Neries krantinėje, kur dizainerė Laura Dailidėnienė ir jos prekės ženklas „Laura Daili“ surengė išskirtinį šou savo gerbėjams ir pristatė 2017 m. pavasario-vasaros kolekciją. „Pastarieji metai mums yra itin užimti ir darbingi, po kolekcijos pristatymo Lietuvoje, laukia pristatymas Austrijoje“, – po įspūdingo renginio ateities planais dalinosi kūrėja. Dizainerė ruošiasi savo kūrinius pristatyti Austrijos sostinėje, Vienos Operos Teatre.

Prieš kelias savaites neįprastoje vietoje, po atviru dangumi ateinančiai vasarai skirtą kolekciją pristačiusi L. Dailidėnienė tik dabar atslūgus emocijoms prisipažįsta, kad viskas pavyko taip, kaip ji ir norėjo. Vasarišką renginį dizainerė surengė pačioje sostines širdyje – Neries krantinėje prie Karaliaus Mindaugo tilto.

„Kolekcijos pristatymu likau labai patenkinta, viskas įvyko pagal planą: scenografija, modeliai, muzika, apšvietimas, o labiausiai turbūt džiugino nuostabus vakaras, saulės nušviesta Neries krantinė, kuri labai tiko vasaros kolekcijos pristatymui“, – atslūgus pirmosioms emocijoms po kolekcijos pristatymo, džiaugėsi L. Dailidėnienė.

Ne vienerius metus kurianti ambicinga dizainerė prisipažino, kad mintis kolekcijos pristatymą surengti netradicinėje vietoje, jos galvoje sukosi jau gerus metus. „Vieta pristatymui pasirinkta neatsitiktinai, jau pernai vasarą pagalvojau, kad norėčiau surengti tokį pristatymą. Visai netradicinį, unikalioje erdvioje ir atviroje vietoje. Tuo metu galvojau apie pristatymą laive, bet vėliau viskas išsivystė į Neries krantinę, kur be abejonės turėjo būti ir laivas. Subūrus organizacinę komandą, ir su rėmėjų pagalba, pavyko suorganizuoti tokį šou, kokio ir norėjome“, – pasakojo L. Dailidėnienė.

foto Rūta Matilionyte , Laura Daili pristatymas (29)

Pastaraisiais metais kūrėja aktyviai dalyvauja ne tik Lietuvos mados renginiuose, bet ir tarptautiniuose konkursuose ir parodose, kur sulaukia nemenko dėmesio bei komplimentų. L. Dailidėnienė atskleidė sulaukianti įvairių pasiūlymų dalyvauti užsienio mados renginiuose ir mados savaitėse.

„Pastarieji metai mums yra itin užimti ir darbingi, po kolekcijos pristatymo Lietuvoje, laukia pristatymas Austrijoje. Pasiūlymų dalyvauti tarptautiniuose mados renginiuose ir mados savaitėse sulaukiu nuolatos. Kad ir prieš pat kolekcijos pristatymą Vilniuje sulaukiau asmeninio kvietimo dalyvauti ir atstovauti Lietuvą „World Fashion Week Paris“, tačiau mūsų grafikas yra pakankamai užimtas, tad tokius dalyvavimus reikia planuotis iš anksto“, – kalbėjo dizainerė.

Šiuo metu L. Dailidėnienė ruošiasi vykti į Austrijos sostinę Vieną, kur kartu su kitų šalių dizaineriais liepos 14 d., Vienos operos teatre, renginyje „Fashion For Europe“ pristatys S/S 2017 m. kolekciją.

„Vienoje rodysiu savo jau Vilniuje pristatytą kolekciją, tik dar labiau ištobulintą ir pritaikytą konkursinei programai kurioje dizainerė dalyvaus kaip dalyvė. Kolekciją sudarys 10 modelių. Kad dalyvausiu šiame renginyje jau žinojau šių metų pradžioje, po pernai sėkmingai įvykusio pasirodymo Vienoje „Eurovizijos“ dainų atidarymo proga, šiemet organizatoriai vėl mane kvietė dalyvauti ir atstovauti Lietuvą“, – pasakojo garsi rūbų dizainerė.

Šiais metais Vienos Operos teatre vyksiančiame „Fashion For Europe“ renginyje kiekvienas dizaineris ne tik turės savo „showroom‘ą“, bet ir vyks konkursinė programa kurioje visi dalyviai bus nominuoti „European Fashion Award“ apdovanojimams. Tarptautinę konkurso žiūri sudarys žymi mados blogerė Linda Tol, dizaineris Thomas Kirchgrabner, žurnalo „InTouch“ redaktorius Daniel Hartnagel, renginių organizatorė Liliana Klein bei kiti.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.