Renginiai

Susivieniję kauniečiai užpildė nepasiturinčių vaikų kuprines

By  | 

ciop ciop kulinarine studija IMG_3039

Mokyklinių prekių sąrašai – vis ilgesni. Kaune 2015 m. buvo 2909 pirmokai, tuo tarpu 2016 m. planuojama, kad jų bus net 3000. Daugelis tėvų ruošdamiesi mokyklai į parduotuves skuba su sąrašais, kad nieko nepamirštų. Be rašiklių, sąsiuvinių, kuprinės ir pieštukų, pirkinių sąrašuose būna įvairiausi dažai, klijai, spalvotas popierius, peiliukai, šokdynės, net specialios prijuostės, kad piešdami mažieji mokiniai neišsiteptų drabužių. Lietuvoje yra daugiau nei 20 tūkst. vaikų gyvenančių žemiau skurdo ribos, vien Kaune yra apie tūkstantis vaikų, kurie neretai rugsėjo pirmąją turi pasitikti be kuprinės, be gėlės ar be baltų marškinių. „Tai ypač pastebi klasiokai ir tokie menki dalykai, kaip neturėjimas pieštukų ar teptuko, gali tapti patyčių pradžia. Tai ypač skausminga vaikams, pirmą kartą keliaujantiems į mokyklą. “,- pasakoja R. Garbaravičienės vaikų labdaros ir paramos fondo vadovas Dovydas Valiuška.

Visą savaitę Čiop Čiop Kaunas inicijavo gerų darbų savaitę, kurios metu žmonės buvo kviečiami mokyklinėmis priemonėmis užpildyti nepasiturinčių, daugiavaikių šeimų vaikų kuprines. Nuo pirmadienio iki pat sekmadienio žmonės aktyviai dalyvavo akcijoje nešdami pieštukus, sąsiuvinius, knygas, dažų rinkinius ar net kuprines.

Kulinarinės studijos vadovė Rūta Glicienė pasakojo, jog artėjant mokslo metų pradžiai norėjosi, kad kuo daugiau vaikų į mokyklą keliautų su šypsena ir kuprine, pilna reikalingiausių mokyklinių prekių. Ji atkreipia dėmesį, jog mokymosi procesas gyvenime yra labai įvairus, todėl užbaigiant akciją tikri kuprinės ekspertai, buvo pakviesti į specialiai jiems skirtą kulinarinį kursą vaikams. Kartu su profesionaliais virtuvės šefais Edgaru Rutkausku bei Roku Vasiliausku jie mokėsi gaminti naminius, rankų darbo makaronus su brokolių, pomidorų ir bazilikų padažu. Desertui gamino šokoladinius fondantus, kuriuos patiekė su pačių pagamintais naminiais ledais bei mėtų ikrais. Gamybos sesiją papildė kulinarinis protų mūšis, bei estafetės lauke.

Žinia plačiai sklido socialiniame tinkle facebook. Šmaikščia savo vaikystės kuprinės istorija pasidalino žurnalistė, rašytoja Akvilė Kavaliauskaitė, kuri rašė apie stintas, atsidūrusias jos kuprinėje ir ragino prisijungti žmones prie akcijos: „Atneškite bet kokią mokyklai reikalingą priemonę, o tada tegu tie vaikai mėtosi stintomis ir daro viską, ką tiktai nori“. Žurnalistą, radijo laidų vedėją Orijų Gasanovą dar nuo pat mokyklos, kiekviename žingsnyje lydi kuprinė. Jis taip pat dalinosi savo kuprinės istoriją, jos turiniu, bei svarba, taip kviesdamas prisidėti pieštuku,popieriumi ar knyga.

Iš viso per savaitę laiko surinkta daugiau nei 20 kuprinių, didelis kiekis įvairiausių rašymo priemonių, sąsiuvinių, sporto prekių, net teleskopas! Kartu su RG vaikų labdaros ir paramos fondu bei Ievos Krivickaitės pagalba surinktos mokyklinės prekės bus padalintos socialiai remtinų šeimų vaikams.

Apie kulinarinę studiją „ČIOP ČIOP“

Kulinarijos loftas, kuris kviečia atrasti gaminimo drauge pramogą bei naują skirtingų pasaulio virtuvių skonį. Pasirinktos kulinarinės programos, virtuvės vakarėlio, vestuvių ar specialiai verslui pritaikyto renginio metu dalyviai kartu su profesionaliu šefu ruošia sau kelių patiekalų vakarienę, susipažįsta su pasirinktos pasaulio virtuvės ar kulinarinės krypties subtilybėmis, gaminimo principais, išmoksta, kaip patiekaluose naujai panaudoti vietinius šviežius produktus.

Nuotraukos – Gintarė Granskaitė

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.