Renginiai

„Menų spaustuvėje“ – netradicinė meno ir maisto sintezės vakarienė po atviru dangumi

By  | 

kulinarine studija ciop ciop menu spaustuve 27

Ketvirtadienio vakarą šiuolaikinių scenos menų centro „Menų spaustuvė“ kieme susijungė įvairūs kulinariniai skoniai. Konceptualios vakarienės metu svečiai galėjo ne tik pasimėgauti kruopščiai suplanuotu vakaro meniu, bet ir grožėtis Vilniaus stogų panorama.

Vakarienės „Menų spaustuvėje“ po atviru dangumi metu svečių laukė nauji potyriai. Renginio sumanytoja kulinarinė studijos „Čiop Čiop“ vadovė Urtė Mikelevičiūtė dar pries vakarienę tikino, kad didelė reikšmę skyrė renginio estetiniam vaizdui, muzikai, gėrimams.

Patiekalus gamino talentingi šefai – Mantas Dobradziejus, kuris šiuo metu dirba restorane „Sofa de Pancho“, bei nepriklausomas šefas, dirbantis studijoje „Čiop Čiop“, Jure’as Glumacas. Virtuozų patirtis tarptautinėje virtuvėje leido svečiams pasidžiaugti ypatingu, neįprastu meniu.

„Kaip ir visur kitur, vakarienėje taip pat svarbus konceptualumas. Šį kartą maistas buvo susijęs su didžiaisiais geografiniais atradimais. Kiekvienas patiekalas buvo inspiruotas dviejų ar net trijų tautų ryšių. Dar pavasarį šiame kiemelyje pristatymas naujas gatvės meno kūrėjo Antano Dubros piešinys. Dekoracijas ir nuotaiką derinome ir prie jo. Stalus puošė palmių lapai, auksinės vazos, žvakės. Svečiai liko sužavėti“, – pasakojo U. Mikelevičiūtė.

Atvykusieji skanavo autentišką slovėnišką gaspačo, itališkos ir japoniškos pastos interpretaciją „Sabonara“, degintą skumbrę su miso „čimičiuri“ padažu, jaučio kulninę su žaliosiomis papajų salotomis. Desertui laukė „Mont d’Or“ sūrio pyragas su pasiflorais.

„Degustacinės vakarienės Vilniuje tapo populiariu reiškiniu, todėl bandėme vakaro svečius nustebinti ne tik skoniu. Išskirtinę vakaro nuotaiką garantavo ir renginio vieta – bohemiška dvasia alsuojantis „Menų spaustuvės“ kiemas“, – pasakojo U. Mikelevičiūtė.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.