Kelionės

Vyriškumas bei tradicijos viename amplua – Barbershop įsikūrusi pačioje Porto širdyje

By  | 

barbearia_porto_nfangueirophoto-7546

Versija anglų kalba / Read in English

Vieta, kurioje skamba 1950- jų rokenrolo hitai, dėmesį traukia to laikotarpio plakatai, baldai bei prancūzų buldogas bei šios vietos pažiba – Rocky. Barbershop Porto, kuri yra įsikūrusi pačioje Porto širdyje – Aliados centre sunku nepastebėti. Dviejų brolių – Nuno Silva ir Carlos Silva įkurta vieta Lapkričio mėnesį greitai švęs 1 metų gimtadienį, ir kaip abu teigia , tai yra dar tik startas, kuriuo jie nori įrodyti, kad svajonė yra įmanoma.

Barbershop Porto yra įkurta buvusioje barzdaskutykloje, kuri savo istoriją pradeda dar 1946 metais. Vaikinai nusipirko buvusias autentiškas patalpas ir įkūrė barzdaskutyklą skirtą tradicijas gerbiantiems vyrams. Abu broliai tiksliai žinojo kaip turi atrodyti jų vieta ir neslepia, kad į tai buvo įdėta nemažai pastangų. Pradedant nuo logotipo dizaino, kuris reprezentuoja kirpyklos stilistiką, koncepciją bei pačią istoriją, iki interjero detalių, bei muzikos parinkimo. Viskas yra nuosekliai apgalvota ir perteikia pagrindinę koncepciją – suteikti aukštos klasės paslaugas, bei padėti klientams pajusti to laikotarpio jausmą, kupiną tradicijų puoselėjimo, bei patirties, kurią kiekvienas save gerbiantis ir savo išvaizda besirūpinantis vyras turi pajausti. Nėra pamirštama ir apie atmosferos puoselėjimą, klientai yra pavaišinami gėrimais, trumpam yra sustabdomas laikas ir priverčiama pajusti tų šimtmečių dvasią, kurią abu broliai prikėlė naujam gyvenimui.

barbearia_porto_nfangueirophoto-4069

Pradėjus domėtis barzdaskučių teikiamomis paslaugomis, negalima nuslėpti susižavėjimo jų užsidegimu bei motyvacija tam ką jie daro. Kiekvienas barzdos skutimas yra atliekamas su precizišku atidumu, kreipiant dėmesį į patį procesą, kiekvienas kirpimas atliekamas kruopščiai bei estetiškai. Tačiau tuo viskas nesibaigia. Barbershop Porto barzdaskutykloje yra siūloma išmėginti ir „hot towel shaving“ procedūrą, kuri tikriems tradicijų puoselėtojams primins kelionę laiku. Parinktu ypatingu skutimu, barzdaskutys skustuvo ašmenimis suformuoja barzdas ir ūsus, o tuo pačiu metu pamalonina jų veidus karštų bei šaltų rankšluosčių procedūromis, kas padeda atverti poras ir padaro skutimą malonesnį . Vaikinai prikėlė tradicijas naujam amplua, ir šiandien jie džiaugiasi galėdami pasakyti, kad pas juos užsuka ir klientai, iš jų senelių laikų, kurie nepamiršta tikrųjų tradicijų prasmės, ir kurias tikras vyras turėtų prisiminti kiekvieną kartą. Tačiau šioje vietoje galima atrasti ne tik estetiškas barzdaskutyklos paslaugas, tačiau ir tatuiruočių saloną, kuriame darbuojasi tatuiruočių meistras Inãki. Vaikinas teigia, kad tai yra jo pirmas darbas ir kaip pats sako, jog tai yra jo startas, suteikiantis jam daug patirties.

Paklausus apie ateitį, vienas iš savininkų – Carlos Silva teigia, kad jų planai auga su lyg kiekviena diena, ir nori, kad Barbershop Porto būtų įkurta dar keliose Porto vietose, kuriose skambėtų klasikiniai rokenrolo hitai ir klientai jaustų gerą atmosferą bei gautų geriausią aptarnavimą. Barbershop Porto įrodo, kad svajonė yra reali, kuomet ja yra tikima.

Tekstas – Dizainerė Laura Vanagaitė

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.