Drabužiai

Kokybės ir minimalizmo mėgėjoms – „Dear Freedom” kolekcijos pristatymas

By  | 

Į lietuvišką mados pasaulį veržiasi dviejų jaunų ambicingų kūrėjų drabužių prekės ženklas „Dear Freedom”. Kokybiškus ir stilingus kasdienius apdarus moterims iš naujausios kolekcijos sostinės butike „Morka” pirmoji iš arti apžiūrėjo kviestinė publika.

„Dear Freedom” idėja gimė prieš dvejus metus, kai dvi geros draugės Kristina Baušienė ir Rasa Barkauskienė suprato, jog gyvenime nori užsiimti tuo, kas malonu širdžiai ir sielai – kurti drabužius. Kristina – „Dear Fredom” kūrybos vadovė ir būtent jos galvoje ir rankose gimsta drabužiai, o racionalesnio būdo Rasa atsakinga už šio prekės ženklo strategiją ir planavimą. Jų abiejų dėka prekės ženklas „Dear Freedom” išsiskiria unikaliu dizainu, menu kvepiančiomis detalėmis, aukšta drabužių kokybe ir išieškota estetika – to, ko ieško stileivos, mylinčios ne tik greitą madą, bet ir vertinančios amžiną modernią klasiką bei savo garderobą pildančios laikui nepavaldžiais apdarais.

„Dear Freedom” pavadinimą Rasa ir Kristina galvojo ilgai: norėjo kažko išieškoto ir turinčio prasmę: „Įsivaizdavome gražią ir saulėtą vasaros dieną. Stovime paplūdimyje su baltais marškiniais, ant kurių nugarų kažkoks užrašas… Rasa aiškiai matė žodį „love”, o Kristina – „freedom”. Abi sutarė, kad kuriamo naujo prekės ženklo pavadinimas bus „Dear Freedom”: „Lyg mylimam žmogui rašomo laiško pirmoji eilutė…”, – svajingai pasakoja kūrėjos.

Naujausia „Dear Freedom” kolekcija – tikras džiaugsmas tikroms fashionistoms: kolekcija pasiūta tik iš aukščiausios kokybės audinių: vilnos, merino vilnos, medvilnės. Paltų, suknelių, sijonų, džinsų, megztinių ir palaidinių spalvinė gama neįkyri, rami, todėl savo vietą nesunkiai atras kiekvienos stilingos moters šaltojo sezono drabužinėje. Antrąją „Dear Freedom” kolekciją sudaro pilkų, rudų, mėlynų, žalių, baltų, bordo atspalvių minimalistinio stiliaus drabužiai.

Kūrėjos nesikuklina ir savo tikslų siekia ryžtingai: „Dear Freedom” siekis yra tapti žinomu ir mylimu prekės ženklu ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. „Start small, dream big”, – šypsosi Kristina ir Rasa.

Pristatymo vakarą manekenės iš modelių agentūros „Ruta Model Management”, kurias specialiai šiam renginiui paruošė grožio salono „Loft Town” makiažo ir šukuosenos meistrai, surengė neformalų kolekcijos pristatymą, todėl drabužių siluetai atsiskleidė visu gražumu. Susirinkusių butike „Morka” visų laukė smagi kompanija, gera muzika, „Sugarmour” desertai, natūralios sultys „The Urban Garden”, burbuliukai ir kiti malonūs siurprizai.

Pasižvalgyti virtualiai po „Dear Freedom” spintą galima puslapyje www.dearfreedom.com, o gyvai pačiupinėti kūrinius kviečiame į Vilniaus butiką „Baltas miškas“ arba į parduotuvę „Naked“ Kaune. O nuo šios dienos kelias savaites visų laukiame ir Vilniaus Odminių g. 3 įsikūrusiame butike „Morka”, šio prekės ženklo kuriame veiks pop-up shop’as.

Foto – Vido Černiausko

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.