Renginiai

Prie naujo projekto „52 kartai“ pirmieji prisijungė „Ali šokoladinės“ įkūrėjai Ali ir Patricija Gadžijevai

By  | 

52-kartai-ali-gadzijevas5

Ali Gadžijevas – pirmasis kulinaras, kuris dalijasi vakarienės draugams receptais naujame asmeniniame maisto fotografo Roberto Daskevičiaus projekte „52 kartai“. Visus metus truksiantis projektas apie gerą maistą ir draugystę apjungs 52 virtuvės šefus, jų receptus savaitgalio vakarienėms su draugais ir 52 netikėtas, kaskart vis kitokias kūrybiškas maisto fotosesijas.

„Kai gyvenimo ritmas tampa vis greitesnis ir vis dažniau su draugais susitinkame socialiniuose tinkluose nei gyvai, pirmiausia noriu, kad projektas „52 kartai“ taptų ta priežastimi, dėl kurios pakelsite telefono ragelį, pakviesite seniai nematytus draugus savaitgalio vakarienei ir dažniau girdėsite jų šurmulį savo namuose.

Šis projektas skirtas visiems gero maisto mylėtojams, norintiems paganyti akis į estetiškas maisto fotografijas ir pamaloninti gomurį, ieškantiems naujų skonių, atradimų, įkvėpimo“ – pasakoja projekto idėjos sumanytojas fotografas R.Daskevičius.

Anot jo, kai kvieti draugus, norisi juos pavaišinti kažkuo išskirtiniu, todėl kiekvieną savaitę receptus vakarienei su draugais – nuo užkandžio iki deserto – pristatys vis kitas virtuvės šefas. Tai bus virtuvės profesionalų receptai, kuriuos lengva pagaminti namuose.

„Mano, kaip fotografo, noras – nufotografuoti šį maistą taip, kad pirmiausia norėtumėte jį suvalgyti akimis. Kaskart kitaip, kaskart su nauja idėja ir polėkiu“, – sako projekto autorius.

Apie pirmą kartą

Pirmasis prie projekto prisijungė ir vakarienės receptus pirmajam sausio savaigaliui siūlo žymus konditeris Ali Gadžijevas. Tarp jo pristatomų patiekalų – ir „Ali šokoladinės“ gerbėjų ypač mėgiamas desertas „Pavlova“. Žymusis konditeris atskleidžia, kaip jį pasigaminti namuose.

„Man patiko šio projekto idėja, jog virtuvės šefas – meistras turi parodyti, ką galima pasigaminti labai skaniai, tačiau tuo pačiu paprastai ir greitai sau ir savo draugams. Todėl parinkau lengvai pagaminamą užkandį su ožkos sūriu, pagardintą ypatingais anyžiniais svogūnais, kuriuos vėliau galima naudoti prie įvairiausių patiekalų, ir midijas su kario padažu. Ir papasakosiu, kaip paruošti mūsų populiarųjį desertą „Pavlova“ taip, kad kiekvienam namuose jis išeitų ne prastesnis negu mūsų šokoladinėje“, – sako A.Gadžijevas.

Pirmosios fotosesijos, kurioje susipina maistas ir mada, modeliu tapo „Ali šokoladinės“ bendrasavininkė Patricija Žuromskytė – Gadžijeva.

„Man tai buvo nauja patirtis, nes lig šiol neteko būti modeliu maisto fotosesijoje.  Dalyvaudama joje galėjau prisidėti prie vyro kūrybos.  Neįprasta buvo ir tai, kad sėdėjau kaip dama, o aplink mane šokinėjo ir nešė skaniausius patiekalus“, – įspūdžiais dalinasi P.Žuromskytė-Gadžijeva.

„Šioje, pirmojoje ir projektą pristatančioje fotosesijoje, per vieną personažą pasakoju vakarienės su draugais istoriją, kuri prasideda nuo pasiruošimo ir laukimo, virsta ištaiginga vakariene, po to seka neįpareigojantis poilsio ir pokalbių su draugais laikais ir viską vainikuoja vėlyvas desertas.

Kiekvienam patiekalui pristatyti sukūrėme unikalią pop stiliaus aplinką, parinkome iškalbingas simbolines interjero ir dekoro detales, šalies dizainerių rūbus ir aksesuarus“, – pasakoja fotografas R.Daskevičius.

Pasak R.Daskevičiaus, projektas pavadintas „52 kartai“ todėl, kad metuose yra lygiai tiek savaičių, vadinasi, ir savaitgalių. „Taigi, lygiai tiek galimybių ir progų pabūti kartu pačiais mylimiausias, pačiais brangiausiais – su savo draugais“, – sako jis.

Projektui sukurtas specialus interneto puslapis www.52kartai.lt, jį galima sekti socialinuose tinkuose „Facebook“ (@52kartai) ir „Instagram“ (@52times).

Apie projekto autorių

Robertas Daskevičius – fotografas, I4U studio savininkas, daugiausia dirbantis su maisto fotografija, kulinarinių knygų „7 ingredientai“, „7 ingredientai draugams“,  „7 ingredientai vaikams“, „Balansas“, „7 sezonai” fotografijų autorius, savo fotografijomis trejus metų iš eilės pelnęs tarptautinio konkurso „Gourmand Cookbooks awards“ aukščiausius apdovanojimus už geriausią pasaulyje VMG maisto žurnalą ir knygas, nuolat dirbantis su geriausiais šalies restoranais ir žinomais maisto sektoriaus vardais.

Foto – Robertas Daskevičius

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.