Drabužiai

V. Skaisgirė tapo ryškiaspalvių A.P. suknelių modeliu: „Šis drabužis yra moteriškumo triumfas“

By  | 

Lietuvių kūryba tampa dažna viešnia mados mylėtojų spintose. Ne išimtis ir prekinis ženklas A.P., kurį atrado daugybė sukneles mėgstančių merginų. Idėja sukurti minimalistinio dizaino, stilingus, tačiau unikalius drabužius gimė mamai ir dukrai – Aidai Povilaitytei ir Aušrai Povilaitienei. Ir nors A.P. gali pasigirti ne tik suknelėmis, būtent jos sulaukia daugiausiai dėmesio. Įvairiausių siluetų, spalvų, puoštos akį traukiančios detalėmis – Lietuvoje siuvamos suknios užkariavo ir garsenybių širdis.

Viena tokių – komunikacijos specialistė, televizijos laidų vedėja Vaida Skaisgirė. Viena stilingiausių Lietuvos moterų mielai puošiasi A.P. suknelėmis tiek darbe, tiek kas dieną. Dėl šios priežasties A.P. kūrėjai pasirinko V. Skaisgirę tapti A.P. pavasario-vasaros kolekcijos ambasadore. Jai kompaniją palaikė architektė Greta Ivaškevičiūtė.

„A.P. sukneles pamėgau jau senokai, man jas parodė mano geras draugas, stilistas Joringis Šatas. Labai mėgstu lietuvių kurtus daiktus. Ir ne tik drabužius. Jei reikia rinktis taip lietuviško ir užsienietiško drabužio, visada renkuosi lietuvių kurtą rūbą“, – sako V. Skaisgirė.

Rinkdamasi A.P. sukneles V. Skaisgirė vertina ne tik stilingumą, bet ir patogumą. Pasak Vaidos, tai šiuolaikinei moteriai yra ypač svarbu. „Suknelė man yra moteriškumo triumfas. Mėgstu įvairius drabužių derinius, tačiau su suknia jaučiuosi itin moteriškai. Spintoje suknelių turiu daug, tačiau pati svarbiausia yra ta, kuri madoms besikeičiant niekada neiškeliaus iš mano spintos. Tai – mano vestuvinė suknelė, kurią sukūrė dizaineris Liutauras Salasevičius. Mano erdvioje rūbinėje ji yra svarbiausias akcentas, laikau ją užvilktą ant manekeno“, – atvirauja V. Skaisgirė.

„Ko gero, Greta ir Vaida yra didžiausios mūsų gerbėjos. Jų spintoje yra ne viena ir ne dvi A.P. kurtos suknelės. Ar tai būtų dryžuota, ar ryškios spalvos suknia – ant šių moterų kūno visi modeliai atrodo nepriekaištingai“, – sako prekinio ženklo vadovė A. Povilaitytė.

A.P. suknelių kūrėjos norėjo, kad drabužiai būtų ryškūs ir dvelktų pavasariu. Kolekcijoje daug naujų spalvų, tokių kaip rožinė, geltona ar alyvinė. Kūrėjos neapleido ir visų jau pamėgtos šviesiai rausvos, smėlio ir baltos spalvos. „Gėlėmis dekoruota siena puikiai atskleidė mūsų idėją, įnešė taip visų laukiamo pavasario, džiugių emocijų“, – pasakoja A. Povilaitytė.

A.P. siuva sukneles ir pagal individualius užsakymus. Jau gegužės 26 d. Kaune, Tvirtovės alėjoje duris atvers pirmoji A.P. studija, kurioje bus galima ne tik įsigyti patinkančių drabužių, bet ir pasisiūti tai, kas tinka labiausiai. Visai klausimais patars profesionali dizainerė, o suknelei bus galima pasirinkti norimą medžiagą ar spalvą.

„Kiekvienos moters figūra yra labai skirtinga. Todėl norime, kad su mūsų kurtais drabužiais jos jaustųsi tobulai. Suknelė paryškintų figūros privalumus ir paslėptų trūkumus“, – sako A. Povilaitytė.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.