Mada

Kasmetinis paramos renginys, rengiamas Max Mara ir BMW kompanijų

By  | 

Aktorė Zoey Deutch vilkinti Max Mara.

Los Andželas, Kalifornija – nuo 1977-ųjų, ,,Moterys filmuose” organizacija iš Los Andželo (WIF LA) kasmet pagerbia išskirtines moteris pramogų industrijoje – moteris, kurios savo pavyzdžiu įkvepia kitus, yra kūrybingos, drebinančios pasaulį, sėkmingos savo profesinėse srityse. Šiu metų Crystal + Lucy apdovanojimų vakarienė, kurios metu bus renkamos lėšos WIF LA šviečiamosioms ir filantropinėms programoms bei jų iniciatyvoms lyčių lygybei industrijoje skatinti, vyko antradienį, birželio 13 d. ,,The Beverly Hilton” viešbutyje Beverli Hilse, Kalifornijoje.

2017 m. Crystal + Lucy apdovanojimų nugalėtojai yra:
Crystal apdovanojimas meistriškumui kine: ELIZABETH BANKS
Lucy apdovanojimas meistriškumui televizijoje: TRACEE ELLIS ROSS
,,Moterys filmuose” Max Mara ateities veido apdovanojimas: ZOEY DEUTCH
BMW Dorothy Arzner režisieriaus apdovanojimas: MIRA NAIR
Norma Zarky humanitarinis apdovanojimas: DAN RATHER
,,Moterys filmuose” Beacon apdovanojimas: MICHAEL BARKER & TOM BERNARD

Teminio vakaro pavadinimu ,,Tobulėk” vedėja –  aktorė ir komikė Jessica Williams. 2017 m. Crystal + Lucy apdovanojimus pristato rėmėjai Max Mara ir BMW, kuria ir prodiusuoja Tony Schubert’as iš kompanijos ,,Event Eleven”.

Cathy Schulman, ,,Moterys filmuose” prezidentė, teigia: ,,Per paskutinius penkerius metus, ,,Moterys filmuose” sukaupė visas savo pastangas tam, kad rinktų informaciją, keltų sąmoningumą ir ieškotų išeičių vardan lyčių lygybės įvairiose medijų srityse. Šių metų Crystal + Lucy apdovanojimų vakaro tema yra ,,Tobulėk”, atspindinti reprezentacinį mūsų darbą, vis didėjantį spaudimą, kad išvystume sisteminius pasikeitimus ir pažadą, jog industrijos ateitis būtų visiems vienodai palanki.”

Iris Grossman, buvusi ,,Moterys filmuose” prezidentė, šiais metais sugrįžtanti kaip apdovanojimų pirmininkė, teigia: ,,Mes labai didžiuojamės šių metų nugalėtojomis, kurios yra susitelkusios į lyčių nelygybės sprendimus ir į esančios tvarkos keitimą pasitelkiant savo meistrystę, lyderystę ir asmeninį pavyzdį.”

Apie ,,Moterys filmuose” organizaciją ir apdovanojimus

,,Moterys filmuose” (“Women In Film”) yra ne pelno siekianti organizacija, kurios tikslas – kovoti dėl vienodų karjeros galimybių moterims, paskatinti moterų rengiamus kūrybinius projektus, gerinti atstovavimą moterims visomis įmanomomis globalios žiniasklaidos formomis. Žinant, jog moterys sudaro penkiasdešimt procentų pasaulio populiacijos, pats svarbiausias WIF uždavinys yra matyti lyčių lygybę tiek kino ekranuose, tiek už jų užkulisiuose. 1973 m. įkurta organizacija koncentruojasi į atstovavimą moterims, švietimą, suteikia paskolas ir remia specialius fondus filmams, dirba tam, jog išlaikytų visų pramogų industrijoje dirbančių moterų kūrybinį palikimą. Daugiau informacijos galima rasti apsilankius www.wif.org

Crystal apdovanojimas, įkurtas 1977 m. skirtas pagerbti išskirtines moteris, kurios savo ištverme ir darbo meistryste prisidėjo prie moteriškų rolių plėtros visoje pramogų industrijoje. Tarp praeityje šį apdovanojimą gavusių aktorių galima rasti Nicole Kidman, Cate Blanchett, Laura Linney, Viola Davis, Annette Bening, Donna Langley, Jennifer Aniston, Diane English ir ,,Moterys”/“The Women” kūrybinę komandą, Renée Zellweger, Jennifer Lopez, Sandra Bullock, Gwyneth Paltrow, Diane Lane, Halle Berry, Laura Ziskin, Jessica Lange, Meryl Streep, Jodie Foster, Angela Bassett, Meg Ryan, Susan Sarandon, Michelle Pfeiffer, Alfre Woodard, Polly Platt, Lauren Shuler Donner, Diane Warren, Amy Heckerling, Paula Weinstein, Martha Coolidge, Buffy Shutt ir Kathy Jones, Gale Anne Hurd, Nancy Malone, Maya Angelou, Lily Tomlin, Ruby Dee, Penny Marshall, Jessica Tandy, Barbara Boyle, Nikki Rocco, Jean Firstenberg, Lee Remick, Lina Wertmuller, Bette Davis, Bette Midler, Goldie Hawn, Diane Keaton, Sherry Lansing, Nora Ephron, Dawn Steel, Fay Kanin, Lillian Gish, Whoopi Goldberg, Glenn Close, Amy Pascal, Denise Di Novi, Lucy Fisher, Lianne Halfon, Lynda Obst, Jane Rosenthal ir Paula Wagner.

Lucy apdovanojimas – tai 1994 m. Joana Kerns, Bonny Dore ir Loreen Arbus įsteigtas apdovanojimas, pristatytas kartu su ,,Lucille Ball Estate”. Apdovanojimas pavadintas Lucille Ball vardu – ji buvo ne tik legendinė aktorė ir komikė, bet kartu ir prodiuserė, studijos savininkė, kūrėja ir režisierė. Šis apdovanojimas yra skirtas pagerbti moteris ir vyrus, kurie savo darbais atspindi visus neįtikėtinus šios moters pasiekimus; kurių meistrystė ir inovatyvumas sustiprino moterų reprezentaciją televizijoje. Tarp praeityje šį apdovanojimą gavusių žmonių galima rasti Taraji P. Henson, Jill Soloway, Kerry Washington, ,,Reklamos vilkai”/ “Mad Men” moteris (Christina Hendricks, January Jones, Elisabeth Moss, Jessica Paré, Kiernan Shipka), Bonnie Hammer, Nina Tassler, Courteney Cox, Holly Hunter, Salma Hayek, Shonda Rhimes ir ,,Grei anatomijos”/ “Grey’s Anatomy” moteris, Geena Davis, Debra Messing ir Megan Mullally, Blythe Danner, Lily Tomlin, Rosie O’Donnell, Amy Brenneman, Tyne Daley, Phyllis Diller, Marcy Carsey, Carol Burnett, Barbara Walters, Shari Lewis, Gary Marshall, Angela Lansbury, Marlo Thomas, Gary David Goldberg, Diahann Carroll, Tracey Ullman, Fred Silverman, Imogene Coca, Camryn Manheim, Norman Lear, Bud Yorkin ir ,,Seksas ir miestas” (“Sex And the City”) ,,Jei šios sienos prabiltų” (“If These Walls Could Talk”) ir ,,Jei šios sienos prabiltų 2” (“If These Walls Could Talk 2”) kūrybinės komandos.

,,Moterys filmuose” Max Mara Ateities veido apdovanojimas, pirmą kartą pristatytas ,,Moterys filmuose” Crystal + Lucy apdovanojimuose 2006 metais, yra skiriamas aktorei, kuri išgyvena svarbius karjeros pokyčius dėka išskirtinių savo darbų filmų ir televizijos industrijose bei indėlio į plačiąją visuomenę, taip pat apdovanojimas skirtas pagerbti neeilinius pasiekimus; stilių bei eleganciją. Tarp praeityje šį apdovanojimą gavusių aktorių galima rasti Natalie Dormer, Kate Mara, Rose Byrne, Hailee Steinfeld, Chloe Grace Moretz, Katie Holmes, Zoe Saldana, Elizabeth Banks, Ginnifer Goodwin, Emily Blunt ir Maria Bello.

Dorothy Arzner buvo pirmoji moteris tarp Amerikos režisierių gildijos narių. Jos garbei buvo įkurtas BMW Dorothy Arzner režisieriaus apdovanojimas, kurio tikslas yra pagerbti svarbią moterų režisierių rolę kino ir televizijos industrijose. Tarp praeityje šį apdovanojimą gavusių moterų galima rasti Lesli Linka Glatter, Ava DuVernay, Jennifer Lee, Sofia Coppola, Pamela Fryman, Lisa Cholodenko, Catherine Hardwicke, Nancy Meyers, Barbra Streisand, Mimi Leder, Barbara Kopple, Gillian Armstrong, Lian Lunson, Joey Lauren Adams ir Nicole Holofcener.

Norma Zarky – viena iš ,,Moterys filmuose” įkūrėjų. Pramogų verslo advokatė ir pirmoji prezidentė moteris ,,Beverly Hills Bar Association” teisininkų kompanijoje, ji – atkakli, nepavargstanti žmogaus teisių ir problemų, su kuriomis susiduria moterys, advokatė. Norma Zarky humanitarinis apdovanojimas buvo įkurtas 1979 m. ir skiriamas žmonėms, kurie, kaip ir pati Zarky, demonstruoja išskirtines pastangas vardan lygių teisių progreso ir pasišventimą žmonių gyvenimo lygio gerinimui. Tarp praeityje šį apdovanojimą gavusių moterų galima rasti Eva Longoria, George Lucas, Christina Applegate, Jeffrey Katzenberg, Ted Turner, Whoopi Goldberg, Billy Crystal, Robin Williams, Quincy Jones ir Elizabeth Taylor (po jos mirties).

,,Moterys filmuose” Beacon apdovanojimas yra skiriamas pramogų industrijos profesionalams už išskirtinę lyderystę kovojant dėl lyčių lygybės, už tai, jog viešai praneša ir pagerbia nešališkus sprendimus žiniasklaidoje. Tom’as Bernard’as ir Michael’as Barker’is iš ,,Sony Pictures Classics” gauna inauguracinį apdovanojimą už savo beprecedentę ir pastovią paramą režisierėms moterims per visą savo karjerą.

Aktorius Robert Redford.

Apie nugalėtojus

Elizabeth Banks/ Crystal apdovanojimas meistrystei kine

Elizabeth Banks yra aktorė, prodiuserė ir režisierė, žinoma dėl savo darbų ne tik prieš, bet ir už kameros. Visai neseniai ji prodiusavo filmą ,,Aukšta klasė 3” (“Pitch Perfect 3”) kuriame ji vaidina ir atlieka prodiuserės darbą kartu su savo kompanija ,,Brownstone Productions”. Būtent ši kompanija, kurią Elizabeth įkūrė kartu su savo vyru Max’u Handelman’u, prodiusavo globaliais hitais tapusius filmus ,,Aukšta klasė” (“Pitch Perfect”) ir ,,Aukšta klasė 2” (“Pitch Perfect 2”).

Banks yra žinoma dėl savo vaidmenų pasaulinio lygio frančizėse, tokiose kaip ,,Bado žaidynės” (“The Hunger Games”), ,,Galingieji reindžeriai” (“The Power Rangers Movie”), ,,Žmogus voras” (“Spiderman”) ir ,,Lego filmas” (“The Lego Movie”), tačiau kartu ir pasaulinio pripažinimo sulaukusiose nepriklausomose dramose: ,,Meilė ir pasigailėjimas” (“Love and Mercy”), ,,W” ir Oskarą gavusiame filme ,,Favoritas” (“Seabiscuit”).

Taip pat ji tris kartus buvo nominuota Emmy apdovanojimuose už savo vaidmenis ,,30 Rock” ir ,,Moderni šeima” (“Modern Family”). 2015 m. ji vedė šeštadieninį televizijos vakaro šou “Saturday Night Live”. Tarp kitų jos pasiekimų televizijoje galima pridėti serialus ,,Daktariūkščiai” (“Scrubs”), ,,Drėgna karšta amerikietiška vasara: pirmoji stovyklos diena” (“Wet Hot American Summer: First Day of Camp”), neseniai ji baigė prodiusuoti serialo tęsinį ,,Drėgna karšta amerikietiška vasara: po dešimties metų” (“Wet Hot American summer: 10 Years Later”).

Banks taip pat įsipareigojusi režisuoti ,,Čarlio angelų” (“Charlie’s Angels”) perdirbinį kartu su Sony įrašų kompanija, taip pat – jaunimo filmą “Red Queen”. Filmų kontraktus su ,,Universal” leidybine grupe ir televizines sutartis su ,,Warner Brothers” kompanija pasirašiusi ,,Brownstone Productions” kompanija pasižymi pasiūla, kupina įvairiausių filmų, televizinių ir skaitmeninių kolaboracijų kartu su HBO, CW, Neflix, HULU, ,,Paramount Digital”, ir su ABC – kaip tik neseniai pristatytas pirminis projekto “The Trustee” variantas. Tarp kitų artimiausių planų galima rasti du jau vystomus projektus kartu su kompanija ,,Lionsgate”: “White Girl Problems” ir “Heist Society” bei “Dirty Rush” kartu su ,,Tristar”. Skaitmeninių projektų srityje Banks išsiskiria kaip viena iš WhoHaHa.com įkūrėjų – tai humoristinis tinklapis, kuruojamas vien tik moterų. Tai daugialypė informacinė platforma, skirta juokingoms moterims ir istorijoms.

Banks yra politinė ir socialinė aktyvistė, glaudžiai dirbanti su tokiomis organizacijomis kaip ,,Planned Parenthood”, ,,Turnaround Arts”, ,,LA’s Best” ir ,,Step Up”. 2016 m. ji kalbėjo Nacionaliniame demokratų suvažiavime.

Banks yra kilusi iš Masačučetso, savo bakalauro laipsnį įgijo Pensilvanijos universitete, taip pat baigė Amerikos Konservatoriją. Šiuo metu su savo šeima ji gyvena Los Andžele.

Tracee Ellis Ross, Lucy apdovanojimas meistriškumui televizijoje

Tracee Ellis Ross yra ABC hitu tapusios komedijos “Black-ish” žvaigždė. Už šį vaidmenį Ross 2017 m. laimėjo Auksinių gaublių apdovanojimą kaip geriausia aktorė televiziniame komedijos seriale. Taip pat 2015 m. ir 2016 m. ji gavo NAACP Image Award apdovanojimą kaip ,,Geriausia aktorė komedijos seriale”. Be to, 2016 m. Ross buvo pagerbta ir pripažinta ,,ESSENCE Black Women” renginyje, kur gavo apdovanojimą “Arši ir bebaimė”. 2014 m. Ross vedė ,,Moterys filmuose” Crystal + Lucy apdovanojimus.

Geriausiai Ross žinoma dėl savo vaidmens hitu tapusioje situacijų komedijoje (sitcom) ,,Merginos” (“Girlfriends”) kuris buvo transliuojamas net aštuonis sezonus per The UPN/CW. Šis vaidmuo jai atnešė aštuonis ,,NCAAP Image Award” nominacijas ir du apdovanojimus. Ji taip pat vaidino ir prodiusavo BET serialą “Reed Between the Lines”, kuris jai atnešė trečiajį ,,NCAAP Image Award” apdovanojimą.

Tarp kitų jos pasiekimų – trumpametražių filmų serija ,,Penki” (“FIVE”) Lifetime televizijai, reguliarus BET “Black Girls Rock” vedėjos amplua, nuolatiniai pasirodymai ant ,,Meilė, praradimai, ir tai, ką aš vilkėjau” (“Love, Loss, and What I Wore”) scenos Niujorke ir Los Andžele, svečio vaidmenys ABC seriale ,,Privati praktika” (“Private Practice”), kultinėje CBS kriminalinėje dramoje ,,CSI” ir HBO dramoje “LIFE Support” kartu su Queen Latifah; taip pat – filmai kaip ,,Prakeiktas telefonas” (“Hanging up”) kartu su Jennifer Connelly ir Marcia Gay Harden, bei Tyler’io Perry ,,Mažos tėvelio mergaitės” (“Daddy’s Little Girls”).

Ross yra aistringa aktyvistė. Naudodamasi plačią auditoriją pasiekiančiomis socialinių medijų platformomis ir skaitydama motyvacinius pranešimus, Ross skleidžia savo pozityvų požiūrį tam, kad laužytų tradicines grožio kultūros taisykles, kautųsi dėl lygybės ir įkvėptų kitus mylėti save.

2015 m. Ross buvo apdovanota specialiu garbės diplomu kaip Dailiųjų menų doktorantė Brauno universitete, jos Alma mater.

Zoey Deutch/ ,,Moterys filmuose” Max Mara ateities veido apdovanojimas:

Zoey Deutch atlieka pagrindinį vaidmenį Richard’o Linklater’io filme “Everybody Wants Some!!”, kartu su James’u Franco ir Bryan’u Cranston’u pasirodo,,20th Century Fox” leidybinės kompanijos komedijoje ,,Kodėl jis?” (“Why Him?”). Taip pat ją galima išvysti ,,Lionsgate” filme ,,Kelnėse dar ne senelis” (“Dirty Grandpa”) šalia Robert’o De Niro ir Zac’o Efrono.

Deutch yra ,,Open Road” kompanijos filmo “Before I fall”, atidariusio Sundance kino festivalį, žvaigždė – šiuo metu šis filmas yra trečioje pozicijoje tarp pelningiausių nepriklausomų 2017 m. filmų. Taip pat ji atlieka pagrindinį vaidmenį filme ,,Gėlė” (“Flower”), režisuotame Max Winkler’io, kuriame ji pasirodo su Kahtryn Hahn, Tim’u Heidecker’iu ir Adam’u Scott’u. Tai buvo pirmasis filmas, užsakytas šių metų TriBeCa kino festivaliui.

Deutch prodiusavo ir vaidino nepriklausomame filme “The Year of Spectacular Men”, kurio scenarijų parašė ir kuriame taip pat vaidina Madelyn Deutch, o filmo režisierė – Lea Thompson. Šis filmas neseniai buvo įtrauktas į šių metų Los Andželo Filmų festivalį.

Tarp ateinančių jos filmų galima rasti 2017 m. pasirodysiantį “Rebel in The Rye” kartu su Kevin’u Spacey ir Nicholas’u Hoult’u, taip pat – naują Netflix serialą “Set It Up”, kurio filmavimai turi prasidėti šią vasarą ir kuriuose Deutch kartu vaidins su ,”Everybody Wants Some!!” kolega Glen’u Powell’u.

Mira Nair/ BMW Dorothy Arzner režisieriaus apdovanojimas

Mira Nair yra ne vienu apdovanojimu įvertinta režisierė, rašytoja ir prodiuserė, kuri skirsto savo profesinį laiką tarp Holivudo ir “Independent Cinema” organizacijos. Nair sukūrė debiutinį savo filmą “Salaam Bombay!” 1988-aisiais metais. Jis susilaukė daugiau negu 25 tarptautinių apdovanojimų, tarp kurių – Oskarų nominacija geriausiam užsienietiškos kalbos filmui ir Auksinės kameros (“Camera d’Or”) apdovanojimas Kanų kino festivalyje. Jos antrasis filmas, ,,Misisipės Masala” (“Mississippi Masala”), kuriame vaidino Denzel’is Washington’as ir Sarita Chodhury, buvo nominuotas Geriausio filmo apdovanojimui ,,Independent Spirit” apdovanojimuose. 2001-aisiais Nair klasika jau vadinamas filmas ,,Mano didelės storos indiškos vestuvės” (“Monsoon Wedding”) laimėjo Auksinio liūto statulėlę Venecijos kino festivalyje ir tapo vienu iš pelningiausių visų laikų užsienietiškų filmų.

Režisierės susidomėjimas kultūros poveikiu žmonėms paskatino ją sukurti itin platų pasirinkimą filmų, tokių kaip “The Perez Family” apie grupę pabėgėlių iš Kubos, “Kama Sutra: A Tale of Love”, įkvėptą klasikinio Hindu teksto, “My Own Country”, kuris buvo nufilmuotas Tenesio kaimuose, taip pat trumpametražį dokumentinį filmą “The Laughing Club of India” apie alternatyvios medicinos praktikas Mumbajuje. Po kultinio William’o Makepeace Thackeray filmo ,,Tuštybių mugė” (“Vanity Fair”) ji sugrįžo į gimtąją Indiją tam, kad režisuotų filmą, paremtą Jhumpa Lahiri bestseleriu ,,Bendravardis” (“The Namesake”). Kiek vėliau ji režisavo biografinį filmą apie Ameliją Earhart ,,Amelija” (“Amelia”), kurį 2012-aisias sekė “The Reluctant Fundamentalist” – trileris, paremtas itin sėkminga Mohsin’o Hamid’o novele.

Būdama ilgamete aktyviste, Nair sukūrė kino kūrėjų laboratoriją “Maisha” Kampaloje, Ugandoje. Nuo 2005-ųjų jauni režisieriai iš Rytų Afrikos yra apmokomi šioje ne pelno siekiančioje įstaigoje, kurios giliu įsitikinimu “Jeigu mes nepasakosime mūsų istorijos, niekas daugiau to nedarys”.

Visai neseniai Nair režisavo ,,Katvės karalienė” (“Queen of Katwe”), istoriją apie mergaitę iš Ugandos, kurios gyvenimas staigiai apsiverčia aukštyn kojomis, kai ji supažindama su šachmatais. Šiame filme vaidina Lupita Nyong’o ir David’as Oyelowo. Šiuo metu ji rengia muzikinę jos filmo ,,Mano didelės storos indiškos vestuvės” (“Monsoon Wedding”) adaptaciją scenai. Miuziklas bus pristatomas nuo 2017 m. gegužės Berkeley Repertory teatre Berklio mieste, Kalifornijoje.

Dan Rather/ Norma Zarky humanitarinis apdovanojimas:

Dan’as Rather’is yra vienas iš žymiausių pasaulio žurnalistų per pastaruosius penkiasdešimt metų, pasižymintis garsia ir net su legendomis siejama karjera, kuri apima daugiau negu šešis dešimtmečius. Jis yra ėmęs interviu iš kiekvieno prezidento pradedant Eisenhower’iu, ir yra aprašęs beveik kiekvieną svarbiausią įvykį per paskutinius 60 metų. 1962-aisiais Rather’is prisijungė prie CBS Naujienų komandos. Labai greitai jis buvo paaukštintas kelis kartus, kol 1981-aisiais tapo pagrindiniu CBS Vakaro žinių vedėju ir redaktoriumi – šiame poste jis išsilaikė 24 metus. Jo kuriami reportažai laidą ,,Šešiasdešimt minučių” (“60 minutes”) pavertė atskira institucija. Rather’is sukūrė inovatyvią naujienų programą ,,Keturiasdešimt aštuonios valandos” (“48 hours”) ir prisidėjo prie nesuskaičiuojamo kiekio specialių laidų ir dokumentinių filmų. Palikęs CBS, Rather’is sugrįžo prie itin išsamių reportažų kūrimo – srities, kurią jis visad labai mylėjo. Šia proga jis sukūrė Emmy apdovanojimu įvertintą laidą “Dan Rather Reports”, kurią galima pamatyti HDNet. Ir dabar, pasinaudodamas visų šių pasiekimų dėka įgauta patirtimi, Dan’as yra nepriklausomos kompanijos “News and Guts” generalinis direktorius ir prezidentas. Jos specializacija – aukštos kokybės žurnalistinis turinys, pristatomas per įvairius, tiek tradicinius, tiek skaitmeninius medijų kanalus.

Michael Barker ir Tom Bernard / ,,Moterys filmuose” Beacon apdovanojimas:

Michael’as Barker’is ir Tom’as Bernard’as – ,,Sony Pictures Classics” leidybinės kompanijos įkūrėjai ir prezidentai, išplatinę (o dažnai – ir prodiusavę) ne vieną aukščiausios kokybės nepriklausomą filmą per paskutinius trisdešimt metų. Anksčiau Barker’is ir Bernard’as užėmė vykdomasias pareigas ,,United Artists” kompanijoje (1980-1983), po to įkūrė ,,Orion Classics” (1983-1991) ir ,,Sony Pictures Classics” (1992-dabar).

Per visą jų karjerą, filmai sulaukė 163 Oskarų nominacijų, iš kurių 37 buvo laimėtos. Keletas pavyzdžių – geriausios aktorės apdovanojimai Julianne Moore (,,Vis dar Elis” / “Still Alice”), Cate Blanchett (,,Džesmina”/ “Blue Jasmine”) ir Emma Thompson (,,Hovardo pabaiga” / “Howards End”), geriausios antro plano aktorės apdovanojimas Marcia Gay Harden (,,Polokas” / “Pollock”) ir geriausio užsienietiškos kalbos filmo apdovanojimas Susanne Biers filmui ,,Geresniame pasaulyje” (“In A Better World”).

Barker’is ir Bernard’as yra bendradarbiavę su žymiausiomis filmų kūrėjomis, tokiomis kaip Bier, Nicole Holofcener, Agnes Varda, Sally Potter, Eleanor Coppola, Lisa Cholodenko, Amy Berg, Vera Farmiga, Marielle Heller, Maren Ade, Margaret Betts, Aisling Walsh, Meera Menon, Rebecca Miller, Louise Osmond, Lorene Scafaria, Maya Forbes, Marjane Satrapi, Agnieszka Holland, Lone Scherfig, Anne Fontaine, Anna Boden, Haifaa Al-Mansour, Tanya Wexler, Robin Swicord, Jamie Babbit ir Claire Denis.

Tarp apdovanojimų, kuriais Barker’is ir Bernard’as yra buvę pagerbti, yra Garbės apdovanojimas iš Amerikos režisierių gildijos, ,,FINDIE Spirit” apdovanojimas Los Andžele, ,,GLAAD” Medijų apdovanojimas, ,,Gotham” apdovanojimas už viso gyvenimo pasiekimus industrijoje, įteiktas ,,Independent Feature Project” organizacijos Niujorke, Nepriklausomos dvasios apdovanojimas iš ,,Film Independent” organizacijos Los Andželo kino festivalyje, ir visų gerbiamas Prancūzijos garbės legiono apdovanojimas iš Prancūzijos valdžios, skirtas pagerbti jų indėlį į prancūzišką kultūrą per pastaruosius trisdešimt metų.

Šiuo metu Barker’is atlieka vieno iš pagrindinių pirmininkų pareigas Kino muziejuje (Museum of the Moving Image), taip pat – Dean’o patariamojoje taryboje pramogų industrijos medijų ir technologijų klausimais Niujorke, Stern’o verslo mokykloje. Barker’is taip pat yra profesorius Kolumbijos universiteto Meno mokyklos Studentų filmų programoje, priklauso komisijai, kuri lankosi Humanitarinių mokslų skyriuje Čikagos universitete.

Bernard’as yra Niudžersio valstijos filmų komisaras, taip pat narys Kino meno ir mokslo akademijoje (Academy of Motion Picture Arts and Sciences), Britiškoje filmų ir televizijos menų akademijoje (The British Academy of Film and Television Arts), Sundance kino festivalio patariamojoje taryboje, Los Andželo filmų festivalio patariamojoje taryboje, Count Basie teatro direktorių taryboje, Atlantik Hailandso Menų tarybos patariamojoje komisijoje ir Monmuto apygardos Meno taryboje, taip pat – Teatro pirmininkas Asburio parko Muzikos filmuose festivalyje.

Artimiausia ,,Sony Pictures Classics” produkcija – “Paris Can Wait” (Eleanor Coppola), “Maudie” (Aisling Walsh), “Brigsby bear” (Dave McCary), “Call Me By Your Name” (Luca Guadagnino) ir “The Leisure Seeker” (Paolo Virzi).

Apie vedėją

Jessica Williams – talentinga komikė, rašytoja ir atlikėja, kuri susilaukė televizinės auditorijos dėmesio už savo įkvepiančias mintis, viziją ir išmintį, kurią ji demonstruoja įvairiose žiniasklaidos diskusijose apie pop kultūrą.

Greitu metu Williams bus galima išvysti filme “The Incredible Jessica James” kartu su Chris O’Dowd. Šio filmo, parašyto ir režisuoto Jim’o Strouse, centre – ambicinga dramaturgė (Williams) Niujorke, kuri, siekdama atsitiesti po išsiskyrimo, užmezga draugystę su vienu vaikinu (O’Dowd). Jo premjera įvyko Sundance kino festivalyje – Wiliams susilaukė neįtikėtinai palankių įvertinimų ir išvadų, tokių kaip “gamtos jėga” (iš ,,The Variety”) ir “gimusi kino žvaigždė” (iš ,,The Wrap”).

2016 m. balandį Williams įkūrė radijo laidą “2 Dope Queens” kartu su savo geriausia drauge, kolege komike Phoebe Robinson. Ši radijo laida, paremta gyvu jų komedijų šou Brukline, aptaria dviejų į trečią dešimtį įkopusių merginų sunkumus diskutuojant pačiomis įvairiausiomis temomis – nuo sekso, romantikos, problemų su plaukais, iki, žinoma, gyvenimo Niujorke.

2015 m. Williams kartu su Jermaine Clement ir Regina Hall atliko vaidmenį filme “People Places Things”, rodytame Sundance Kino festivalio programoje. Ši komedija vaizduoja Will’io Henry’io, grafikos menininko, kuriam sunkiai sekasi auginti dvi jaunas dukreles po ką tik įvykusio išsiskyrimo, istoriją.

2012 m. Williams prisijungė prie ,,Comedy Central” laidos “The Daily Show” kaip pirmoji afro-amerikietė moteris, ir kartu – jauniausia korespondentė šou istorijoje. Williams surengė daugybę komiškų, tačiau kartu ir peno mintims suteikiančių pristatymų tokiomis visuomenei aktualiomis temomis kaip policijos brutalumas, transsseksualų žmonių teisės, seksizmas politikoje. 2016 m. birželį Williams pranešė apie tai, jog palieka šį šou, kuriame praleido ketverius metus. Tarp kitų Williams televizinių laidų – HBO hitas “Girls” ir Nickelodeon’s “Just For Kicks”.

Dar prieš savo sėkmę “The Daily Show”, Williams sukaupė rašytojos ir atlikėjos patirties dirbama su ,,Los Angeles Upright Citizens Brigade”. 2012 m. ji buvo įtraukta į kasmetinį ,,Variety” sąrašą ,,Top 10 komikų, kuriuos reikia sekti”.

Gimusi ir augusi Los Andžele, Williams lankė Kalifornijos valstijos universitetą, jį baigė 2012 m. Šiuo metu ji gyvena Brukline, Niujorke.

Apie rėmėjus

Moterys filmuose pristato rėmėjus Max Mara ir BMW.

Max Mara – tai 1951-aisias metais vizionieriaus Achille Maramotti įkurta pirmoji linija Max Mara Mados grupėje, itališkos prabangos ir stiliaus simbolis. Pristatydama šiuolaikiškas gatavų drabužių kolekcijas, kupinas prabangių medžiagų ir detalių, Max Mara įkūnija moteriškumą ir meistrystę. Max Mara taip pat asocijuojasi su nepriekaištingais siluetais, sukurtais iš vertingiausių audinių ir įkūnijančiais ilgaamžiškumą. Kompanija vertinama už paltų kolekcijas, griežtus kostiumus ir aksesuarus. Max Mara šiuo metu įsikūrusi 2668 vietose daugiau negu šimtame šalių. Max Mara Mados grupei priklauso devyni skirtingi ženklai. Kompanija išlieka privačiose Maramotti šeimos rankose rankose.

Šiaurės Amerikos BMW, LLC veikia Jungtinėse Amerikos Valstijose nuo 1975-ųjų. Rolls-Royce Motor Cars NA, LLC kompanija pradėjo platinti automobilius nuo 2003-ųjų. BMW Grupė JAV išaugino rinkodaros, pardavimų ir finansų skyrius, kurie rūpinasi BMW ženklo motorinėmis transporto priemonėmis, tarp kurių – ir motociklai; MINI prekės ženklu, taip pat Rolls-Royce ženklu iš Motor Cars; Designworks, strategine įvaizdžio konsultavimo kompanija, įsikūrusia Kalifornijoje; technologijų biuru Silicio slėnyje ir kitomis operacijomis visoje šalyje. BMW Manufacturing Co., LLC Šiaurės Karolinoje priklauso tarptautiniam BMW grupės gamybos tinklui ir kartu yra išskirtinis gamybos taškas visiems X5 ir X3 sportiniams automobiliams, bei sportiniams X6 ir X4 kupė. BMW grupės pardavimus JAV užtikrina platus tinklas: 341 BMW automobilių ir BMW sportinių automobilių centrai, 152 BMW motociklų gamintojai, 127 MINI automobilių platintojai ir 36 Rolls-Royce Motor Car platintojai. BMW Holding Corp., (JAV) grupės pardavimų būstinė Šiaurės Amerikai yra Woodcliff Lake miestelyje, Niudžersyje.

Nuotraukos – Rachel Murray/Getty Images for Women In Film, LA, Max Mara, and BMW

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.