Lietuvos kūrėjai

Pokalbiai: “Šilta man” įkūrėja Sandra

By  | 

Šiandien kalbiname Sandrą, “Šilta man” įkūrėją, kuriančią megztus drabužėlius vaikams. Kūrėja savo gaminius apibūdina kaip pasižyminčius chaotiškumu ir išskirtiniu charakteriu. Na, o mes nusprendėme, kad pamačius jos megztus gaminius, nejučiomis užsinori jų visų ir tampa labai sunku išsirinkti, nes kiekvienas gaminys spinduliuoja jaukumu. Ieškantys, akį traukiančių rūbelių mažiesiems, tikrai neliks abejingi Sandros kūrybai.

  • Papasakokite apie “Šilta man”, kaip Jums kilo idėja imtis šios veiklos?

Idėja imtis šios veiklos kilo, kai mano mažyliui buvo vos keli mėnesiai ir sugalvojau jam numegzti kažką gražaus. Tuomet gimė pirmasis mano megztuko modelis, kuris susilaukė daug pagirų iš aplinkinių. Kelios draugės jau užsiėmė panašia veikla, todėl paskatino pagyrimais ir savo pavyzdžiu, pabandyti ir man pateikti savo produktą internetinėje prekyboje.

  • Kas slypi už Jūsų prekės ženklo pavadinimo? Kaip jis įgavo „Šilta man“ pavadinimą?

Kai pradėjau megzti, pirmas žingsnis buvo susikurti savo puslapį socialiniame tinkle, todėl reikėjo sugalvoti pavadinimą. Norėjau kad jis būtų trumpas, paprastas ir lengvai įsimenantis. Vienos popietės metu, begerdama kavą su drauge ir garsiai vardindama galimus variantus pasakiau : ‘Šilta man …’ Garsiai pakartojus jį dar kelis kartus, neliko abejonių, kad tai būtent tas pavadinimas, kokio norėjau.

  • Ar visuomet svajojote kurti drabužius vaikams, o galbūt įkvėpimas atėjo visiškai netikėtai?

Tuo metu, kai susilaukiau mažylio, pirkti jam drabužėlius tapo tam tikra manija. Jau tada, visų tų miniatiūrinių rūbelių įkvėpta, pasvajodavau, kad norėčiau ir pati sukurti kolekciją mažyliams. Tik tuo metu dar nežinojau, kad viskas bus mano rankų darbo, megzta virbalais. Perkant drabužėlius savo mažyliui, nuolat galvodavau, kad būtų galima nusipirkti to, ar ano, bet niekas to nepasiūlo.

  • Kuo „Šilta man“ drabužiai skiriasi nuo kitų prekinių ženklų?

“Šilta man” mezginiai išsiskiria tuo, jog turi savo charakterį, nėra saldūs. Greičiau tai mezginiai, turintys tvirtą išraišką. Juose vyrauja žemės spalvos, kas nėra labai įprasta kūdikių bei vaikų darbužėliuose. Juoda spalva naujagimiui – viena mano mėgiamiausių. Tik gaila, kad daugelis nori naujagimį puošti baltomis arba švelniomis pastelinėmis spalvomis. Man asmeniškai, šios spalvos yra pabodusios, norisi mažylį nuo mažų dienų puošti įdomesnių, išskirtinesnių spalvų drabužėliais. Mano tikslas, kad kūdikis nuo pat gimimo būtų stilingas, aprengtas išskirtinai, todėl su malonumu mezgu naujagimiui juodą megztinuką su baltu debesėliu.

  • Kas yra svarbu „Šilta man“? Kam skiriate daugiausiai dėmesio kurdama drabužėlius vaikams?

“Šilta man” svarbiausia būti išskirtiniu. Tai nėra masininis drabužis nuo konvejerio, todėl antro tokio pačio niekada nebūna. Daugiausia dėmesio skiriu idėjai ir aplikacijai. Kiekvienas mezginys yra vis kitoks, savitas, todėl ypatingas. Taip pat didžiąją dalį mezginių sudėties sudaro merino vilna, ją renkuosi tik 100 proc.

  • Kas kūryboje jus įkvėpia labiausiai bei suteikia daugiausiai džiaugsmo?

Kūryboje didžiausią pasitenkinimą suteikia rezultatas. Visada, kai tik baigiu savo megztą drabužį, jį visą nuglostau, apžiūriu ir visada džiaugiuosi. Juose sudėta mano meilė, atsidavimas ir daugybė laiko. Niekam nepaslaptis, kad megztinuką numegzti, ir paveikslėlį išsiuvinėti užima ilgas valandas, o ką jau kalbėti, jei megztinukas turi sijonuko imitaciją . Jį numegzti užtrunka ypač ilgai.

  • Iš kur semiatės įkvėpimo savo darbams?

Daugiausia įkvėpimo semiuosi sekdama vyraujančias mados tendencijas. Nuolat galvoju apie naujas idėjas, kuo dar galėčiau nustebinti savo klientus, nes jų tarpe yra ir tokių, kurie turi visus mano kurtus modelius.

  • Kokie Jūsų ateities planai? Ar “Šilta man” žada plėstis?

“Šilta man” prekės ženklas norėtų dar gyvuoti ilgai ir tikiuosi, kad mano, kaip kūrėjos fantazija neblės, o klientai šį ženklą mylės.

  • 3 žodžiai, kurie geriausiai apibūdina ”Šilta man”?

Unikalūs, išskirtiniai, rankų darbo.

  • Ko palinkėtumėte mūsų skaitytojams?

Skaitytojams palinkėčiau tobulėti, siekti asmeninių tikslų ir kad optimizmas niekada neišblėstų.

Ačiū už pokalbį.

“Šilta man” galite apžiūrėti– facebook.com/silta-man

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.