Mada

Interjero namų „EASE“ naujiena – dizainerės E. Paulauskės kurti baldai, stilių perkeliantys į namų erdvę

By  | 

Mada ir interjeras – kartu retai aptariamos, tačiau neatsiejamos temos. Tiek stiliaus pasirinkimai, tiek namų erdvė tampa asmenybės atspindžiu, estetiniu pareiškimu. Šias mintis iš naujo pabrėžia ir interjero namai „EASE“, pristatantys bendrą baldų kolekciją su „erikahoc“ aksesuarų dizainere Erika Paulauske.

Ši kolekcija – vienas iš pirmųjų projektų Lietuvoje, kurio tikslas – mados dizaineriui pasiūlyti sukurti ne stiliaus , bet interjero elementų liniją. Mados gerbėjams puikiai žinomą odinių aksesuarų ženklą „erikahoc“ įkūrusi Erika Paulauskė – minimalizmo, intelektualios formos atstovė. Lėto, apmąstyto ir elegantiško dizaino idėjos nepriekaištingai atsiskleidė ir jos sukurtoje baldų linijoje, kurią sudaro iš natūralaus ąžuolo pagaminti du valgomieji stalai bei grakščių kavos staliukų duetas, suliejęs medį, stiklą bei metalo akcentus.

„Nuo pat „erikahoc“ pradžios tikėjau, jog šis ženklas ir jo estetika pirma kalba apie vertybes, o tik paskui – apie išraiškos objektą, – pasakojo E. Paulauskė, – pirmieji „erikahoc“ vertybių objektai yra miesto moteriai skirti aksesuarai, bet ne mažesnė jos gyvenimo dalis yra ir namų erdvė, kuri atspindi tą patį požiūrį bei gyvenimo būdą.“

Dizainerė teigė, kad kurdama baldus laikėsi sau būdingų darbo principų: estetiką derino su funkcionalumu, rinkosi ilgaamžius sprendimus, atsisakė nereikalingų detalių. Tiesa, įdomiu iššūkiu tapo idėja stalui parinkti ovalo formą, kuri baldui suteikia elegancijos. „Toks sprendimas gamybos procese sukėlė nemažai šurmulio, nes grakštumas ne visuomet reiškia ir stabilumą. Idealų variantą rasti vis tik pavyko – stalas stabilus, patvarus ir tuo pačiu itin grakščios formos. Nors valgomojo stalo ilgis beveik du metrai, vizualiai sukuriamas įspūdis, jog jis – stipriai mažesnis“, – atskleidė E. Paulauskė.

Juodos bei šviesaus medžio spalvų „erikahoc“ stalai itin tiks moderniuose, erdvės grožį atskleisti siekiančiuose interjeruose. Įdomu tai, jog ši kolekcija – tai ne vienetiniai ar rankų darbo baldai, bet „EASE“ išleista pramoninė linija, kurios gamyba garantuoja atidirbtą ir ištobulintą konstrukciją, aukštesnį kokybės standartą. Dizaino filosofijos ir pramonės sinergijos rezultatas – estetiškas ir ilgaamžis baldas.

Interjero namai „EASE“, reprezentuojantys žinomus visos Europos bei Lietuvos baldų ir inerjero detalių gamintojus, planuoja, kad ši vardinė baldų linija – tikrai ne paskutinis tokio tipo projektas, mat tikimasi toliau dirbti tiek su E. Paulauske, tiek ieškoti kitų įdomių bei „EASE“ koncepciją atitinkančių kūrėjų.

Naujos „erikahoc“ baldų kolekcijos stalus galima įsigyti „EASE“ salonuose Vilniuje. Pirmasis salonas, atidarytas prieš du metus, įsikūręs madingame Naujamiesčio rajone, o antrasis šią savaitę duris atveria prekybos centro „Ozas“ Interjero galerijoje.

Nuotraukos – Tautvydas Stukas

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.