Lietuvos kūrėjai

Pokalbiai: „S. B. Linija“ įkūrėja Skaiste Bružaite

By  | 

Pasirodo, kad surasti išskirtinį bei stilingą papuošalą kartais būna tikras iššūkis, o aksesuarų kūrėja ir „S. B. Linijos“ vadovė Skaistė Bružaitė galėtų tam paantrinti. Šiandien dalinamės jaukiu pokalbiu su Skaiste, kuri pasakoja apie savo verslo pradžią, ryšio su klientais svarbą, tarptautinius laimėjimus ir netikėčiausius įkvėpimo šaltinius, padėdančius jai kurti jau už Atlanto atpažįstamus papuošalus.

  • Papasakokite apie „S. B. Liniją“. Kaip Jums kilo idėja imtis šios veiklos?

„S. B. Linija“ – tai ryškūs, masyvūs, savo spalvų gama išsiskiriantys rankų darbo papuošalai, kurių tiesiog neįmanoma nepastebėti. Prekinio ženklo pavadinimo idėja gimė jau vaikystėje, būtent tada jau žinojau, kaip pavadinsiu savo verslą. S ir B raidės atspindi mano pirmąsias vardo ir pavardės raides, o papildomi žodžiai pavadinime bėgant laikui.

Idėja ir startas prasidėjo visai atsitiktinai – ieškojau išskirtinio ir masyvaus kaklo papuošalo atostogoms. Jo neradusi, pati sau susikūriau išsvajotąjį papuošalą. O dabar galiu kurti ir Jums!

  • Ar visuomet svajojote kurti papuošalus ir aksesuarus, o galbūt įkvėpimas atėjo visiškai netikėtai?

Tikriausiai reiktų pradėti nuo to, jog jau nuo vaikystės buvau linkusi domėtis menu. Dažnai mokykloje per pamokas mėgdavau užsisvajojusi paeskizuoti tam tikrus papuošalus, be to, daugiau nei aštuonerius metus lankiau tautodailės užsiėmimus: kūriau iš molio, šiaudų. Visada žavėdavausi įvairiomis technikomis ir mėgdavau išbandyti jas. Tad po tautodailės prasidėjo vis naujos kryptys: veltinis, biseris, nėrimas, mezgimas ir dar daugiau. Tačiau tai būdavo laikini hobiai. Žinoma, tarp jų buvo ir sutažo technika, tačiau kaip ir visos mėgintos technikos, ji nugulė giliai stalčiuje.

Visos mano kūrybos svarbiausiu lūžiu tapo 2015 metų vasara. Planavome su šeima kelionę į Budapeštą. Likus mėnesiui iki išvykimo, niekaip negalėjau sau rasti įsigyti originalaus, ryškaus ir masyvaus kaklo papuošalo vasaros atostogoms. Tada teko atsidaryti savo „gėrybių stalčių“ ir iš tuo metu turimų medžiagų susikurti išsvajotąjį kaklo papuošalą, taip pat prisiminti sutažo technikos pagrindus. Papuošalas sulaukė daugybę komplimentų ne tik kelionėje, bet ir moterų forumuose, kai vieną vakarą nusprendžiau pasidalinti savo kūrybos vaisiumi. Man, kaip papuošalų kūrejai, tai suteikė daug įkvėpimo ir pasitikėjimo savimi, tad nutariau pradėti savo verslą. 

  • Kokia buvo verslo pradžia? Ar sunku buvo pasiekti tai, ką turite šiandien?

Pati verslo pradžia buvo didžiulis chaosas, kuriame atsidūriau visai nepasiruošus. Dažnai tenka girdėti ir matyti tam tikrus verslo pradžios pavyzdžius, kuriems būna atitinkamai ir profesionaliai pasiruošta iš anksto: išanalizuojama rinka, paruošiamas verslo planas, strategija, rinkodaros planas, stiprus prekės ženklo pristatymas, skleidžiama žinutė ir panašiai. Su „S. B. Linija“ viskas buvo priešingai – verslas gimė akimirksiu. Nebuvo jokio organizuotumo, pasiruošimo, planavimo. Kiekvieną dieną susidurdavau su pačiais banaliausiais sunkumais: pakuočių sukūrimas, kokybiškų medžiagų parinkimas, reklama, socialiniai tinklai, rinkodara…

Viskas buvo nauja, o galva pilna idėjų, kurios, neaišku, ar pasiteisins. Neturėjau jokios komandos šalia, viskuo rūpinausi pati, bet labai džiaugiuosi, jog be jokios papildomos pagalbos praėjau šį nelengvą kelią – tai man suteikė neįkainojamos patirties. Tik didelio darbo, užsispyrimo, nežinojimo, įvairių bandymų, pačios analizavimų pasiekiau tai, kuo šiandien galiu džiaugtis. Buvo tikrai verta. 

– Kas yra svarbu „S. B. Linijai“? Kam skiriate daugiausiai dėmėsio, kurdama papuošalus?

Kiekvienas aspektas yra vienodai svarbus: ar tai būtų pakuotė, pats kūrinys, jo pateikimas, kokybiškos medžiagos, bendravimas su klientais, naujų idėjų generavimas. Mano kūrybos pagrindinis tikslas – nudžiuginti savo klientus ir suteikti jiems išskirtinumą bei kokybę.

Kalbant iš verslo pusės, visada noriu padaryti kuo daugiau ir plėsti savo prekinio ženklo galimybes, nes klientės puikiai mato, kaip prekės ženklas vystosi, dalyvauja įvairiuose projektuose bei kokius laimėjimus pasiekia.

  • Kokiems žmonėms yra skirti Jūsų papuošalai?

Mano papuošalai yra skirti ryškioms, žaismingoms, charizmatiškoms, savimi pasitikinčioms asmenybėms, kurios nebijo išsiskirti iš minios ir pritraukti aplinkinių dėmesį. Tik nesupraskite klaidingai – man kiekviena moteris yra išskirtinė asmenybė, tad ir mano papuošalai yra skirti joms visoms.

Aš tikiu, kad mano kuriami papuošalai yra puikus įrankis, suteikiantis pasitikėjimo savimi, pabrėžiantis žavesį ir leidžiantis jaustis ypatingai kiekvieną dieną. Pasipuoškite mano kūriniais, ir komplimentų bei dėmesio bangą garantuojame. Patikėkite, tai patiria kiekviena mano klientė (šypsosi).

– Kas kūrybos procese Jus įkvėpia labiausiai bei suteikia daugiausiai džiaugsmo?

Mano pirmas įkvėpimo šaltinis – klientės. Kadangi kuriu kiekvienai individualiai, kūrimo proceso metu jos ir tampa mano įkvėpimo šaltiniu. Kiekviena kūrinio detalė, spalvų gama, forma yra pritaikoma individualiai. Džiaugiuosi, jog visos mano klientės pasitiki manimi ir nevaržo mano kūrybinės laisvės.

Besąlygiškas artimųjų ir klienčių palaikymas suteikia man daug džiaugsmo. Tai yra mano „varikliukas“, padedantis viršyti ne tik klienčių, bet ir visos „S. B. Linijos“ lūkesčius. Kiekvienas išsakytas komentaras, parašyta žinutė mane skatina tobulėti. Džiaugiuosi, kad su klientėmis turiu labai stiprų ir šiltą ryšį. Na, o be artimųjų palaikymo tikrai nebūčiau pasiekusi to, ką turiu dabar.

Vidinis noras parodyti prekės ženklą plačiąjai visuomenei yra trečias mano įkvėpimo šaltinis. Esu iš tų kūrėjų, kurie ne tik kuria, bet siekia pristatyti savo kūrybą už Lietuvos ribų. Džiaugiuosi, jog 2016 m. turėjau galimybę dalyvauti ir pristatyti savo kūrybą tarptautiniame renginyje „Pisa Fashion Days 2016“ , kuris vyko Italijoje. Šiame renginyje pristačiau savo pirmąją konkursinę kolekciją „Palette of the colours“ („Spalvų paletė“), kuri buvo labai puikiai įvertinta. Būtent po šio sėkmingo savo kūrybos pristatymo už Lietuvos ribų atsirado dar didesnis pasitikėjimas savimi ir noras skleisti savo meniškas idėjas visam pasauliui.

  • Kokie Jūsų ateities planai? Ar „S. B. Linija“ žada plėstis?

Natūralu, kad turiu siekių plėstis, nes negalėčiau tiesiog stovėti vietoje. Džiaugiuosi, jog visai neseniai pradėjau bendradarbiauti su „Monique Boutique“, įsikūrusiu Čikagoje. Tai yra puiki galimybė už Atlanto gyvenančioms klientėms įsigyti mano rankų darbo papuošalų dar greičiau ir lengviau. Taip pat visai neseniai pristačiau „Belarus Fashion Week“ savo 2018 metų pavasario / vasaros aksesuarų kolekciją. Džiaugiuosi, jog tai yra antra mano papuošalų kolekcija, kurią pristatau už Lietuvos ribų. Grįžau su naujomis idėjomis, kontaktais ir dar didesniu užsispyrimu bei noru pristatyti savo kolekcijas svetur.

  • Trys žodžiai, kurie geriausiai apibūdina „S. B. Liniją“?

Spalvos, masyvumas, dėmesys.

  • Ko palinkėtumėte mūsų skaitytojams?

Skaitytojams palinkėčiau, kad jų gyvenimas visuomet būtų kupinas spalvų.

Ačiū už pokalbį.

“S.B.Liniją” galite apžiūrėti – facebook.com/s.b.linija

c

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.