Receptai

Šokoladinis desertas

By  | 

Būna dienų, kai norisi kažko greito, paprasto ir skanaus. Šis desertas yra vienas tokių, kuriam tikrai nesugaišite daug laiko. Viską padarysite paprastai, be jokių elektrinių prietaisų, bet rezultatas jus tikrai nustebins ir sužavės.

Šokoladiniui pyragui
22×30 cm kepimo skardai

240 g verdančio vandens
65 g nesaldintos kakavos
300 g cukraus
250 g miltų
1,5 arb. š. kepimo miltelių
1,5 arb. š. kepinių sodos
1/2 arb. š. druskos
3 kiaušinių
240 g pieno
120 g aliejaus (saulėgąžų ar kukurūzų)

Kremui

400 g grietinėlės (36 % riebumo)
28 g nesaldintos kakavos
65 g cukraus pudros

Papuošimui

šokoladinio sirupo, šokolado gabaliukų ar pabarstukų

Įkaitiname orkaitę iki 180 C (viršus-apačia).
Ištepame sviestu kepimo skardą.

Į verdantį vandenį suberiame kakavą, gerai išmaišome ir paliekame pravėsti.
Dubenyje sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską.
Įmušame po vieną kiaušinius, šluotele gerai išmaišome. Supilame pieną ir aliejų. Gerai išmaišome, kad neliktų sausų ingredientų.
Supilame vandens ir kakavos mišinį. Tešla bus skysta, bet taip ir turi būti.
Atsargiai supilame tešlą į skardą. Kepame apie 35-45 minutes arba kol pyragas iškeps.
Atvėsiname.

Kol kepame pyragą, paruošiame kremą.
Plakame grietinėlę iki jogurto konsistencijos.
Persijojame kakava su cukraus pudra. Plakame grietinėlę toliau, kol bus standi.
Paliekame šaldytuve, kol prireiks.

Paskirstome visą kremą ant atvėsusio pyrago.
Apipilame šokoladiniu sirupu ir pabarstome šokolado gabaliukais.
Laikome šaldytuve.

ingas sweeterie mini logo

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.