Grožis

Savaitgalį praūžusiame makiažo čempionate triumfavo D. Rakickaja: nuskynė net penkis apdovanojimus

By  | 

Savaitgalį praūžusiame Lietuvos makiažo čempionate savo profesionalumą, pranašumą ir kūrybingumą demonstravo geriausi Lietuvos vizažo meistrai. Daugelis sutiks, jog sveika konkurencija yra išties neprastas variklis asmeninio tobulėjimo – juk varžytuvės suteikia ne tik adrenalino, bet ir vidinio pasitenkinimo bei gausybę naujų žinių.

Makiažo čempionatas – tarsi grožio srities Olimpinės žaidynės, tad norint užlipti ant renginio nugalėtojų pakylos nepakanka būti darbščiu ar šiaip gabiu: tam reikia daug talento ir dar daugiau darbo. Dalyvaudami čempionate meistrai turi progą pademonstruoti savo išmonę, o ruošdamiesi čempionatui jie ne tik išmoksta naujų formų, technikų, bet ir praktikuojasi darbą atlikti idealiai švariai bei greitai, nes rungtyse skiriamas ribotas laikas, o teisėjai vertina darbų formą, švarą ir bendrą įvaizdį. Šį kartą su visomis šiomis užduotimis geriausiai susitvarkė vizažistė ir profesionalaus vizažo „Icon Academy“ dėstytoja Diana Rakickaja, kuri nuskynė ne vieną apdovanojimą bei į namus grįžo su net penkiomis nugalėtojos taurėmis.

Viena iš užduočių – tai konkursas „Kuriu“. Jame savo talentą, gebėjimą kreatyviai mąstyti turėjo progą  atskleisti vizažo ir plaukų stiliaus srities specialistai, kurių tikslas, surėmus pečius, sukurti modeliui tinkantį madingą įvaizdį. Tiesa, Diana nutarė surizikuoti ir pati nudirbti visus darbus. „Neslėpsiu, mano sprendimas buvo išties rizikingas, nes konkurentų duetai buvo tikrai stiprūs, tačiau noras įrodyti sau bei kitiems nugalėjo visas baimes“, – pasakoja makiažo profesionalė ir juokauja, jog kas nerzikuoja, tas negeria šampano.

Tačiau, tai nevienintelė Dianos pergalė šį savaitgalį – pernai vizažo meistrų fotokonkurse „Metų vizažistas“, Avan-garde kategorijoje, trečiąją vietą užėmusi moteris sau davė žodį, jog padarys viską, jog ne tik pirma vieta, bet ir pagrindinis, „Metų vizažistas 2019“ prizas atitektų jai. Na, o tie, kurie svajoja bei dėl savo svajonių kantriai dirba, visuomet būna įvertinti – būtent Diana šiemet laimėjo pagrindinį apdovanojimą fotokonkurse „Metų vizažistas 2019“ kategorijose – komisija neliko abejinga moters sukurtiems „Cretive Bridal make-up“ ir „Creative Colorful make-up“ įvaizdžiams.

Tačiau „Icon Academy“ gali didžiuotis ne tik Diana – dar viena profesionalaus vizažo akademijos dėstytoja Živilė Urbonaitė triumfavo podiumo makiažo rungtyje. Puikiai makiažo mados tendenciijas išmananti meistrė vos per tris savaites sukūrė balerinos įvaizdį. Tiesa, neišvengta nesklandumų –repeticijos metu modeliui trūko čiurnos raiščiai, tačiau tai nesutrukdė Živilei išplėšti pergalę: „Kuomet yra didelis užsispyrimas bei noras nugalėti – niekas negali sutrukdyti“, – pasakoja mergina.

„Icon Academy“ vadovė Daiva Vasiliauskienė neslepia pasididžiavimo savo komanda – puikiai pasirodė ne tik Diana su Živile, bet ir dar trys profesionalaus vizažo akademijos dėstytojos Anos Kaminskienės ruoštos meistrės, kurios taip pat užėmė prizines vietas: „Mano komanda yra super žvaigždės, be galo jomis didžiuojuosi“, – neslėpdama emocijų atviravo Daiva.

Nuotraukos – Gražina Lomovskaja
Tekstas – Redita Survilaitė

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.