Drabužiai

Dizainerė Agnė Deveikytė su nauja kolekcija skatina vartoti atsakingiau ir sąmoningiau

By  | 

Naujoji dizainerės Agnės Deveikytės vasaros suknelių kolekcija, pagrįsta nauju užsakymų ir pardavimų principu, skatins vartoti sąmoningiau ir saikingiau, mažins gamybą ir drabužių perteklių – bus siuvama tik tiek, kiek užsakoma.

Vasarai skirtos spalvingos suknelės simboliškai žymi ir naują dizainerės kūrybos etapą. Pasirinkusi toliau dirbti išskirtinai laikydamasi individualaus siuvimo koncepcijos dizainerė siekia skatinti atsakingą vartojimą ir suteikti kiekvienai moteriai galimybę pabrėžti, atskleisti savo asmenybę. Visų pirma, tausojami gamtos ištekliai, nes gaminama tiek, kiek yra užsakymų. Antra, moterys gerai apgalvoja, ko nori, investuoja į kokybę, o ne kiekybę ir neapsikrauna vadinamaisiais „emociniais“ pirkiniais, kuriuos siūlo greita, masinė mada.

Naujoji kolekcija skirta toms, kurios mėgaujasi ir darbu, ir atostogomis, vertina aktyvią kasdieną ir ramų neskubėjimą per šventes. Kolekcijoje dominuoja ryškūs, drąsūs atspalviai: koralo, raudona, fuksijos, mėtinė žalia, mėlyna ir geltona.

Visi naujos kolekcijos modeliai pristatomi kaip pavyzdžiai, patikusią suknelę galima užsisakyti dviem būdais:

MTO (made to order) – pagal pavyzdį ir dydžių lentelę pasirinkus norimą dydį;

MTM (made to measure) – drabužį užsisakant pagal išmatavimus, atliekant pakeitimus, pakoreguojant detales.

Dizainerė kviečia moteris skirti laiko sau, bendrauti, susitikti studijoje, drauge pritaikyti patikusį kolekcijos drabužį. Tokiu būdu tai, kas anksčiau atrodė problema – apkūnumas, nestandartinė figūra, menka kokybiškų drabužių pasiūla parduotuvėse – dabar taps įkvėpimo šaltiniu, gera investicija ir galimybe atrodyti išskirtinai. Be to, kiekvienas individualiai pasiūtas drabužis priimamas korekcijoms bei pakeitimams net ir po kelerių metų.

Atsižvelgdama į klienčių pageidavimus dizainerė žada, kad ir anksčiau sukurtų kolekcijų drabužius bus galima užsisakyti pasirenkant MTO arba MTM būdą.

Fotografė: Julija Tamulevičiūtė
Dizainerė ir stilistė: Agnė Deveikytė
Modelis: Kamilė Kanapeckaitė
Makiažas ir šukuosena: Viktorijos grožio OAZĖ (Viktorija Kananavičienė, Dovilė Akstinienė)

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.