Aksesuarai

Naujausia CELSIUS 273 vasaros tendencija – betono ir perlų sintezė juvelyrikoje

By  | 

Lietuviškas betono juvelyrikos prekių ženklas CELSIUS 273 pristatė naują, šio sezono mados tendencijomis persmelktą kolekciją MILK & SALT (liet. Pienas ir druska). Menininkės Gerdos Liudvinavičiūtės kuriami papuošalai stebina netradiciniu požiūriu į juvelyrikos meną ir pateikia dar vieną akibrokštą – perlų ir betono sintezė, kurianti vientisą, druska pagardinto pieno istoriją.

Klasikinė juvelyrika persipinanti su šiuolaikiniais eksperimentais, spėta įvertinti užsienyje ir pelniusi ne vieną apdovanojimą, šį kartą prabyla praėjusio amžiaus estetika. It senų filmų nuotrupos, Francoise Sagan romanai ar nostalgiški Lana Del Rey vaizdo klipai – visa tai, rodos, tarp pirštų telpančiuose juvelyrikos dirbiniuose, kartu su šlakeliu brutalizmo. Perlai, įkūnijantys trapumą ir betonas, kupinas nepalaužiamos stiprybės. Žmogaus emocijų amplitudė, viena svarbiausių temų kuriant šią kolekciją. Menininkė teigia, kad esame ir stiprūs, ir silpni vienu metu, tik kartais nenorime to pripažinti. Mes ir liūdni, ir laimingi. Mūsų liūdesys, toks saldus ir svaiginantis, it pieno puta su žiupsneliu druskos. Mūsų vasarose sutelpa gyvenimas – su tiek daug ašarų ir juoko. Kiekviena vasara – mus užaugina. Tad kviečiu išdrįsti būti netobulais – liūdnais, nuobodžiais ir silpnais. Šypsotis saulei. Mūsų saldus kartėlis graužiantis gomurius, tai saganiškas nesibaigiantis rytas, suteikiantis šarmo gyventi.

 Minimalistinė estetika, panardinta auksinės valandos šešėliuose, tarytum žaidžia su mumis tiesiai iš ekranų. Dizainerė sako, kad ši CELSIUS 273 kolekcija – pirmoji, kurioje asmeninė refleksija tampa svarbiausia ašimi (lig šiol menininkė įkvėpimo sėmėsi architektūroje), o perlai ir betonas, iš pirmo žvilgsnio visiškai nesuderinamos medžiagos, saikingai išreikštos abstrakčiose sidabro linijose, sužiba it druska – gaivališka, troškinanti ir kupina paslaptingos, CELSIUS 273 būdingos industrinės vasaros.

Vasaros tendencijos

Lengvi, smėliniai atspalviai –  naujoji CELSIUS 273 kolekcija netruks rasti vietos stilingųjų vasarotojų spintose. It praėjusio amžiaus estetika pulsuojanti, siūlanti paragauti vėlyvų mados pusryčių, kolekcija MILK & SALT kviečia pasinerti į stilingiausią, saldžiai nostalgišką, urbanistinę vasarą.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.