Deriniai

TOP 5 deriniai atostogų lagamine pagal stilistę Viktoriją Šaulytę

By  | 

Ar pažįstamas jausmas, kai kelionėje tempiat prigrūstą lagaminą, bet grįžę namo suprantate, kad bent trys palaidinės net nematė šviesos, o džemperis, kurį nusprendėte palikti namuose, būtų taip pravertęs? Tinkamai suplanuotas lagamino turinys – vienas iš sėkmingos kelionės kriterijų. Stilistė Viktorija Šaulytė sako: kaip vakarėliai turi savo dress code, taip ir kelionių kryptys – visada verta įvertinti, kur vykstate ir ką ten veiksite, ir pagal tai planuoti aprangos derinius. Ji dalinasi deriniais, kurie pravers bet kokioje kelionėje ir situacijoje, o „Audimo“ dizainerė pataria dėmesį atkreipti ne tik į drabužių išvaizdą, bet ir funkcionalumą.

Ruošiantis atostogų išvykai, garderobo planavimas užima ne mažiau svarbią vietą kaip ir pačios kelionės. Ypač jeigu kelionėje norite atrodyti stilingai, bet kartu ir jaustis patogiai. Nesvarbu, ar tai būtų kelionė į kalnus, ar naujų vietų atradimas svetimo miesto gatvėse – apgalvotas lagamino turinys padės ne tik laisvai jaustis, netikėtai patekus į vakarėlį, bet ir nevaržys visos dienos metu.

Rinkitės tokius aprangos komplektus, kurie būtų lengvai derinami tarpusavyje, galvokite apie patogumą bei universalumą, atsižvelkite į klimatą bei tai, ar daugiau laiko praleisite miesto gatvėse, ar laukinėje gamtoje. Jei lagaminas pilnas, bet vis tiek nežinote, ką rengtis, vadinasi nepadarėte namų darbų”, – sako stilistė V. Šaulytė ir apžvelgia skirtingus derinius kelionėms.

Lietpaltis ir tamprės – neprognozuojamoms kelionėms

Patartina į keliones, kuriose žadate daug vaikščioti pėsčiomis, rūbus rinktis tokius, kurie nevaržytų judesių, nebūtų pernelyg aptempti ir būtų natūralios medžiagos. Ruošiantis kelionei, svarbu pasižiūrėti ir numatomus orus: ar laukia lietus, didelis vėjas, o gal kaitins saulė. Neprašausite pro šalį, pasirinkusios skirtingoms orų sąlygoms tinkantį derinį – atostogų nuotaikos nesugadins netikėtai prapliupęs lietus.

Lietpaltis su dviratininko tamprėmis tinka kelionėms į šalis ar miestus, kur oras neprognozuojamas, o jūs pasiruošusi daug eiti, judėti ir gal net kopti į kalnus. Laisvas ir žaismingas lietpaltis ne tik pagyvins garderobą, bet ir neleis peršlapti ar sušalti”, – vieną iš kelioninių derinių apžvelgia stilistė.

Batus rinkitės jau pranešiotus. Kad ir kaip norėtumėte apsiauti naujus, kad išvengtumėte nuospaudų, geriau juos pranešiokite bent kelias savaites iki kelionės, leiskite prisitaikyti prie kojų.

Ir vasarą pravartu turėti šiltesnį derinį

Jeigu jūsų atostogų kryptis veda prie vandens, lagamine vietos turėtų atsirasti ir karščiui kopose tinkantiems, ir nuo jūrinio vėjo saugantiems drabužiams.

„Medvilninis kombinezonas su šortais – malonus kūnui ir stilingas variantas jūsų kelionėms prie jūros, pasivaikščiojimams ar geros knygos skaitymui kopose. Šį variantą jūs puikiai panaudosite ir miesto gatvėse, priderinusi kitus batelius!” – derinio variacijas siūlo V. Šaulytė.

Nepamirškite, kad dieną pleškinanti saulė vakare slepiasi, o vėsa ir per dieną įkaitęs kūnas tuoj pat pradės reikalauti šiltesnio apdaro.

Modalo džemperis ir kelnės yra tas komplektas, kuris pravers jums ne vienoje situacijoje: palydint saulę vakare, plaukiant laivu, rymant prie laužo ar einant į ekskursijas. Gana šiltas audinys apsaugos ne tik nuo šaltesnio oro, bet ir didesnio vėjo, jei laiką leisite prie vandenyno. O lengva parka gali būti derinama ne tik su sportinio tipo drabužiais, bet ir su klasikiniais. Ir tikrai ne tik kelionių metu”, – vėsesniems orams derinį siūlo V. Šaulytė.

Neplanuotiems įspūdžiams – suplanuoti šventiniai deriniai

Jeigu kelionėje nusimato vakarėliai ar vakariniai pasisėdėjimai, būtina pasiimti kažką universalaus ir dienai, ir vakarui. Daug vietos neužimanti, tačiau puošni suknelė išgelbės net ir neplanuotai gavus kvietimą vakarienės.

Maža juoda suknelė – visur, visada ir pas kiekvieną spintoje! O trikotažinis šviesus kostiumėlis bus patogus pasirinkimas dienos metu prie sportinių batelių, apžiūrinėjant naujas vietas, o vakare su aukštakulniais ir keliais aksesuarais – einant vakarieniauti”, – bent vieną puošnesnį rūbą įsidėti į lagaminą siūlo stilistė.

Drabužius kelionėms rekomenduoja pirkti per išpardavimus

Ruošdamosis kelionei, galite pastebėti, kad net ir pilnoje spintoje nebūtinai yra drabužis, kuris idealiai tiktų tai vietai ir tai situacijai, į kurią jus nuneš atostogų vėjas. Todėl stilistė rekomenduoja kelioninio garderobo papildymui išnaudoti išpardavimus. Tai esą proga įsigyti ne tik reikalingą, bet ir kokybišką daiktą.

Jeigu pradėjote krautis lagaminą ir pamatėte, kad trūksta džemperio ar kombinezono – įsigykite jį ir kelionėje jausitės patogiai. Kadangi kelionėms skirti drabužiai turėtų būti funkcionalūs, kokybiško audinio ir patogūs, per išpardavimus tokius galite įsigyti gerokai pigiau. O vėliau kiekvieną drabužį galima priderinti ir vilkėti kasdienėse situacijose, grįžus iš kelionės. Įjunkite fantaziją!”, – kaip kelionei pasiruošti neišleidžiant krūvos pinigų pataria V. Šaulytė. – „Atostogų metu svarbiausia gera nuotaika ir jos tegu nesugadina jokie drabužiai!“

Pasak stilistės, nebijokite įsigyti kad ir antrą, tačiau kelionės metu patogesnę ir atsparesnę, pvz., mažą juodą suknelę. O kokiomis savybėmis turėtų pasižymėti ši kelionei skirta suknelė bei kita apranga, pasakoja aktyvaus laisvalaikio prekės ženklo „Audimas“ dizainerė Gertrūda Ramūnaitė.

„Atkreipkite dėmesį į audinį – jis turėtų būti lengvai prižiūrimas, idealu, jeigu jis nesiglamžo. Taip pat rekomenduoju ieškoti drabužių, kurie gerai garintų drėgmę bei būtų pralaidūs orui. Tokia apranga padės išlaikyti gaivą tiek visą dieną lankant žymiausius didmiesčio objektus, tiek aktyviai leidžiant laiką gamtoje. Viršutinis drabužis geriausiai tiktų nepralaidus vėjui ir atsparus vandeniui – juk ne visada galite spėti parskubėti į viešbutį persirengti, nesinorėtų ir su savimi nešiotis skėčio. Taip pat įvertinkite, ar su pasirinktu drabužiu jausitės patogiai pasikeitus situacijai ar oro sąlygoms“, – kokie drabužiai labiausiai tinka kelionėms pasakoja „Audimo“ dizainerė.

Apibendrindama stilistė V. Šaulytė prideda, kad lagamine svarbus ne drabužių kiekis, o jų funkcionalumas ir jūsų fantazija. Galite įsimesti vos keletą derinių, tačiau, jeigu jie bus lengvai tarpusavyje derinami, visų atostogų metu išliksite stilinga ir vis kitokia.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.