Drabužiai

Dizainerė Milda Grikšaitė – Jankuvienė meistriškai derina iš pirmo žvilgsnio nesuderinamus dalykus

By  | 

Pavasarį naujausias mados tendencijas reflektuojančia kolekcija sužavėjusi, Lietuvos garsenybių ir stilistų pamėgta dizainerė Milda Grikšaitė–Jankuvienė madai bei išskirtiniams drabužiams neabejingoms damoms vėl turi gerų žinių. Šį kartą kūrėja pristato boksininko šortus moterims. Būkite tikri – jie tiks ne tik į sporto salę!

Mados tendencijų pulsą intuityviai nuo vaikystės jaučianti Milda bokso tematiką ėmė vystyti dar 2016 metais, kuomet, gimus dukrai, pradėjo kurti savo baigiamąją mados dizaino bakalauro kolekciją. Būtent ši kolekcija tapo visos dizainerės kūrybos ir prekės ženklo koncepcijos pagrindu. Kontaktiniu sportu Milda žavisi nuo pat vaikystės, o po gimdymo norėjosi kuo greičiau atgauti formas, tad natūraliai susiklostė, jog pagrindinė tuometinės kolekcijos tema sukosi aplink moteriai aktualius dalykus – boksą bei moteriškumą.

„Tiek madoje, tiek gyvenime apskritai ypač svarbu išlaikyti balansą, kurio įprastai siekiu kontrasto principu. Esu įsitikinusi, kad geriausias įvaizdis sukuriamas ne tuomet, kai perdėtai demonstruojamas vyriškumas ar moteriškumas, o atvirkščiai – kai abu dalykai yra suderinami viename. Mano siekis nebuvo visiškai ištrinti lytiškumo sampratos – pati esu gana moteriška, bet todėl, kad esu moteris niekada nejaučiau apribojimo sportuoti karate, boksą, žaisti šachmatais ar dėvėti vyriško stiliaus drabužius. Švelnios, pastelinės, kartais net mergaitiškos, spalvos atsveria bokso, kaip itin vyriško sporto simboliką. Tokią strategiją pasirinkau iškart, dar tik dėliodama pačias pirmąsias idėjas savo eskizuose“, – mintimis apie apie netikėtos įdėjos koncepciją dalijosi M. Grikšaitė-Jankuvienė.

Kartu su vizažo meistre Vilte Startaite Mildos sukurtus stilingus bei elegantiškus, tačiau nepretenzingus įvaizdžius fotografė Justina Šuminaitė įamžino stadione. Fotosesijos modeliu bei stiliste šįkart tapo pati dizainerė, kuri stilingus, sijonėlio siluetą primenančius, šortus rekomenduoja dėvėti su trumpais marškinėliais ir švarku. Renkantis avalynę, neprašausite pasirinkusios tiek aukštakulnius, tiek sportinius batelius.

Tiesa, sparčiai stileivų širdis užkariaujanti dizainerė net ir pristačiusi naujienas vasaros atostogomis mėgautis neplanuoja –  kūrėja visa širdimi atsidavusi ne tik tekstilės meno ir medijų magistro studijų projektui, bet ir kitų metų kolekcijai, kurios eskizai bei prototipai jau visai netrukus pavirs gyvais gaminiais. Na, o artimiausiuose planuose ir vėsaus oro bokso šortų variacija bei rudens sezonui skirti laisvalaikio aprangos įvaizdžius.

Nuotraukos – Justina Šuminaitė

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.