Mada

​Garsus ​„Seyyes”​ pareiškimas – pasaulyje jau yra per daug nuostabių drabužių, tad dėvėkime juos

By  | 

Visame pasaulyje per metus yra pagaminama apie 80 milijardų drabužių. 30 procentų iš jų yra parduodami už visą kainą, kiek ir kainavo pagaminimas, 30 procentų nukainuojami, o likusieji dažniausiai išmetami, sudeginami arba nukeliauja į sąvartynus. To pasekoje​ pasaulio ​tekstilės​ pramonė yra antra didžiausia gėlo vandens vartotoja po žemės ūkio​, jos gamybos procesuose naudojama daugybė cheminių medžiagų, kurios vėliau išmetamos į aplinką ją teršia. Norėdamos prisidėti prie aplinkos tausojimo ir jos švarinimo sukūrėme ​„​Seyyes” – tvarios mados kompaniją, skatinančią vartoti atsakingai.

Kasmet į pasaulinius šiukšlių sąvartynus patenka apie 26 milijardus tonų drabužių. Šie bauginantys milžiniški skaičiai byloja, jog turime kažką keisti čia ir dabar, žinoma, pirmiausiai turime pradėti nuo savęs. Viena iš ​„​Seyyes” įkūrėjų Augustė teigia, jog jų kompanija iš naujo sukuria drabužių ir aksesuarų perpardavimą, siekdama įkvėpti naują pirkėjų kartą pirmiausia galvoti apie naudotus daiktus ir pirkti atsakingai. ​„​Šioje veikloje ne tik parduodame drabužius, bet ir rengiame įvairių laidų, renginių vedėjus, mūsų siekis parodyti žmonėms, jog nebūtina dėvėti tik brangiai kainuojančius drabužius, pritrenkiamai atrodyti gali ir už keletą eurų. ​Mes esame tvarios mados skleidėjos, kurios nori tausoti gamtą, suteikti rūbams antrą ir galbūt ne paskutinį šansą.” – sako Augustė.

„​Mūsų parduotuvėje rasite atrinktus, labai geros kokybės drabužius, vardinius bei vintažinio stiliaus, kurie leidžia sukurti unikalų įvaizdį, kurio niekada nesusikurtumėme greitosios mados parduotuvėse. Tačiau mums svarbus ne tik žmogaus individualumas bet ir žinutė, kurią skleidžia mūsų klientai pasirinkdami ​„​Seyyes” parduotuvę. Drabužio vartojimo gyvavimo pratęsimas, išvengiant jo išmetimo į sąvartynus yra pagrindinė mūsų misija ir žinutė. Tvarios mados propagavimas yra mados ateitis, – pasakoja kita „​Seyyes” kompanijos įkūrėjų Greta.

Gyvename laikotarpyje, kuriame laikas yra pats brangiausias dalykas, o rūbų pirkimas jo atima tikrai nemažai. ​„​Mes išgryniname produktą, pateikiame tik labai geros kokybės, stilingą drabužį, neretai vardinį, kurį surasti dėvėtų drabužių parduotuvėje kainuotų nemažai laiko, o dar prie viso to ko gero pirmosios Lietuvoje sukūrėme neeilinę tvarios mados paslaugą. Tai abonimentinė rūbų dežutė, kuri kiekvieną mėnesį už nustatytą mokestį atkeliaus jums į namus. Mūsų stilististai kruoščiai jus identifikuos: dydžius, mėgstamus koloritus ir kita ir tik tuomet bus specialiai jums parinkti drabužiai. Tai sutaupys ne tik begales laiko bet ir leis jums prisidėti prie tvaraus vartojimo ir rūbus rinktis išties atsakingai”, – pasakoja ​„​Seyyes” įkūrėjos Augustė ir Greta.

Taigi, tvari mada yra tai kuo turime gyventi jau šiandien. Tik stengiantis kiekvienam iš mūsų galime sumažinti milžinišką taršą. ​„​Seyyes” kvečia prisijungti ir pradėti formuoti savo atsakingus pasirinkimus nelaukiant rytdienos.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.