Uncategorized

Londono repo scenoje lietuvis kelia galingas bangas

By  | 

Vis dažniau Lietuvos ir pasaulio žiniasklaidoje šmėžuoja istorijos apie talentingus lietuvius, kurie savo unikaliais gabumais bei sunkiu darbu skina pripažinimo vaisius. Vienas šių „aukso grynuolių“ – jau devyniolika metų Londone gyvenantis lietuvis Mangirdas Dambrauskas, sceniniu slapyvardžiu „KILO TIPS‘‘, kurio talentas sulaukia gausybės ovacijų Didžiojoje Britanijoje ir ne tik.

Londone populiaraus reperio šeima iš Lietuvos išvyko, kai šis buvo dar vaikas. „Šeimoje nuolat virė kalbos apie geresnio gyvenimo viziją užsienyje ir, galiausiai, tėvai nusprendė emigruoti į Angliją, ten įsikurti, susirasti darbus bei mokyklą man, kurioje galėčiau tęsti mokslus. Tuomet paliko mane augti močiutės namuose, Naujojoje Akmenėje, na, o 9-erių metų apsigyvenau su tėvais Londone“, – prisimena Mangirdas. 

Jau nuo vaikystės atlikėjas ne tik domėjosi muzika, bet ir ėmė kurti dainų eilutes – namuose jis netgi buvo įkūręs muzikos studiją. Žinoma, joje nebuvo įmantrios bei brangios garso įrangos, tačiau tada jautėsi žengęs ypač tvirtą žingsnį savo svajonės link. Ėmęs kurti, Mangirdas netruko susimąstyti ir apie sceninį vardą – jam norėjosi unikalaus bei negirdėto slapyvardžio, tačiau kartu  tokio, kuris būtų ne tik lengvai tariamas, bet ir greitai įsimenamas. „Sėdėjau virtuvėje, mąsčiau kaip derėtų pasivadinti, o prieš akis stovėjo arbatos „PG TIPS“ dėžutė. Šis pavadinimas užkliudė mano žvilgsnį, taip ir gimė sceninis vardas „KILO TIPS“, – pasakoja atlikėjas.

Tiesa, ne viskas Mangirdui klojosi taip paprastai – nesutapus požiūriams su šeima, vedinas jaunatviško maksimalizmo, jis išėjo iš tėvų namų ir su draugais apsigyveno bendrabutyje. Prasidėjo naujas, savarankiškas gyvenimo etapas, kur norą muzikuoti pakeitė draugai ir vakarėliai. „Buvo smagūs laikai, tačiau buvau paklydęs mintyse. Ieškojau savęs, jaučiau, kad man trūksta kūrybos bei laiko studijoje. Šis muzikos ilgesys privertė palikti draugus bendrabutyje ir apsigyventi vienam. Po kurio laiko mano gyvenime atsirado nauji žmonės – muzikos kolektyvas „OvaC‘‘. Nusprendėme dirbti kartu. Puikiai sutarėmė, jie palaikė mano idėjas, o aš sėmiausi patirties iš jų. Rašiau žodžius, „OvaC‘‘ kūrė ir įrašinėjo muziką. Taip, padedamas muzikos grupės „OvaC‘‘, sukūriau savitą skambesį ir 2019 metais pristačiau pirmąjį debiutinį albumą „13“, kuris tapo gaiviu gūsiu Londono hiphopo muzikos pasaulyje“, – kūrybinio kelio vingiais dalijasi M. Dambrauskas.

Kodėl albumo pavadinimas būtent „13“? Pasirodo, tai ne šiaip skaičius: „Mano geriausio draugo gimtadienis yra 13-tą dieną, tačiau dėl susiklosčiusių gyvenimo aplinkybių, šiuo metu jis negali būti šalia. O draugas man labai svarbus. Svarbi ir žinutė, kurią savo kūrybos dėka galiu perduoti žmonėms. Tiesa, klausytojų iš Lietuvos kol kas daug neturiu, tačiau džiaugiuosi, kad su kiekviena diena jų daugėja“, – atvirauja Mangirdas.

Londono Ilfordo rajone gyvenantis 28–erių atlikėjas, kol kas neplanuoja grįžti į Lietuvą, tačiau neslepia neretai galvojantis apie gimtąją šalį: „Pagalvoju. Labai dažnai pagalvoju, tačiau esu įpratęs prie greito, nuolat skubančio, troškaus miesto gyvenimo. Nors čia nėra mano gimtas kraštas, bet tai – mano namai, kuriuose užaugau bei kūriau savo istoriją. Žinoma, nors „KILO TIPS“ projektas gimė čia, Londone, aš turiu užmojų savo muzika dalintis visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje“.

Atlikėjo prodiuseris Lietuvoje Kęstutis Jorudas įsitikinęs: Mangirdas – „aukso grynuolis“ ir džiaugiasi netikėtai jį atradęs socialinėje erdvėje. „Dėl jo vakarietiško stiliaus muzikos, švarios, anglų kalbos nė neįtariau, kad „KILO TIPS“ kilęs iš Lietuvos. Apskritai, Mangirdas tikrai talentinga ir, svarbiausia, nosies neužrietusi asmenybė, todėl esu tikras, jog visai netolimoje ateityje savo nuoširdumu, išskirtiniu talentu bei skoniu kokybiškai muzikai jis pasaulyje garsins Lietuvos vardą“.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.