Dekoratyvinė kosmetika

TOP 6 pavasario makiažo tendencijos: kaip jas prisijaukinti skirtingo tipo moterims?

By  | 

Jeigu šaltuoju sezonu visi aikčiojo dėl natūralaus makiažo, žemiškų spalvų ir vos paryškintų veido bruožų, tai pavasarį viskas tiesiog pražįsta. Vaivorykštės spalvos, putlių lupų efektas ar mėlynos blakstienos – makiažas tampa linksmu žaidimu, kurį žaisti kviečiamos visos. Tačiau kaip ryškias spalvas pritaikyti skirtingiems veido bruožams, kad atrodytumėte subtiliai, o ne juokingai? Savo patarimais dalijasi dvi grožio tinklaraštininkės, makiažo specialistės Justė Štakaitė (@justelel) bei Dominyka Albertavičiūtė (@dominiquealbe).

Švytinti ir gaivi oda, plati spalvų paletė, ryškus blakstienų tušas, prižiūrėti tankūs antakiai – tai akcentai, kuriuos šį sezoną linksniuosime ypač dažnai. Apjungdamos šias tendencijas J. Štakaitė ir D. Albertavičiūtė tapo naujosios „Artistry Studio“ linijos ambasadorėmis ir sukūrė du įvaizdžius – šviesiaplaukėms ir tamsiaplaukėms. Spalvingojo Tokijo įkvėptoje kolekcijoje makiažo specialistės atrado skirtingus akcentus, puikiai tiksiančius ir lietuvaičių veido bruožams.

Makiažas šviesiaplaukėms – ryšku, gaivu ir lengva

Jokia paslaptis, kad šviesiaodėms ir šviesiaplaukėms didelis makiažo kiekis – tikra pražūtis, todėl jos turi būti itin atidžios. Šviesios odos ir plaukų merginos geriausiai atrodo su minimaliu makiažo kiekiu, nes jų veido bruožai švelnūs ir lengvi. Čia puikus pavyzdys būtų tokios moterys kaip Doutzen Kroes, Rosie Huntington-Whiteley ir, žinoma, Gigi Hadid – jos visada išlaiko balansą ir sugeba vos su keliomis priemonėmis sukurti tobulą ir madingą makiažą.

Žalsvai mėtiniai šešėliai 

Šviesiaplaukėms puikiai tinka lengvi pasteliniai atspalviai, o šį sezoną į akiratį grįžta žalsvi ir melsvi tonai, kurie tobulai atskleidžia šių merginų akių grožį.

„Gera žinia ta, jog spalvotus šešėlius naudoti labai paprasta, ypač jei jie pasteliniai. Tam nereikia jokio ypatingo teptuko įvaldymo – vokus šešėliais galite drąsiai tepti ir pirštu. Tik nepersistenkite ir kruopščiai juos išsklaidykite, bet nekilkite link antakių. Beje, šį sezoną ypač pravartu atkreipti dėmesį į „Artistry Studio“ paletės spalvą – švelniai mėtinę, kurią dar pernai pamėgo daugelis socialinių tinklų įžymybių. Panašu, kad ji išlaikys savo populiarumą ir šiemet“, – teigia J. Štakaitė.

Mėlynas blakstienų tušas

Taip pat reikėtų nepamiršti blakstienų tušo, kuris šiemet bus kitoks, nei įprasta.

„Juodu ar rudu blakstienų tušu gali pasitikėti visada, kaip ir juoda maža suknele, tačiau visos puikiai suprantame, kad tiek aprangoje, tiek makiaže kartais norisi tos vyšnaitės ant torto. Todėl šį sezoną ant pjedestalo keliamas mėlynas blakstienų tušas, kuris ypatingai tiks visoms šviesaus gymio moterims ir paryškins jų fantastiškas akis“, – sako tinklaraštininkė.

J. Štakaitė priduria, kad karališką mėlyną „Pantone“ spalvų institutas šiais metais paskelbė metų spalva. Gili mėlyna spalva puikiai paryškina akis ir atkreipia dėmesį į jūsų žvilgsnį.

Natūralus raudonis

Koks gi šiltasis sezonas be įraudusių skruostų? O jeigu saulė dar nelepina ar ja lepintis negalite (kaip ir dauguma šviesiaodžių), šį efektą lengvai galite susikurti namuose, naudodama rausvus skaistalus.

„Aš savo makiažo neįsivaizduoju be skaistalų – tai viena iš puikiausių priemonių visoms šviesiaplaukėms, pabrėžiančių jų skruostus ir suteikiančių ypatingos gaivos. Juos rinkitės tiek birios konsistencijos, tiek ir kreminės, svarbiausia – nepersistenkite. Raudonis turi būti subtilus ir vos matomas“, – tikina specialistė.

Makiažas tamsiaplaukėms – sodru ir efektinga  

Tamsiaplaukėms ir tamsesnio gymio moterims su makiažu eksperimentuoti kiek lengviau, nes jos dažniausiai jau turi ryškesnius veido bruožus. Pavyzdžiui, Bella Hadid, Lana del Rey, Adriana Lima, Joan Smalls ar Ashley Gragham – visos jos puikiai žino, kaip subtiliai pabrėžti savo bruožusneperlenkiant lazdos. Kaip to pasiekti?

Ryškus akcentas vidiniame akių kamputyje 

Viena iš karščiausių ir labiausiai akį traukiančių šio pavasario makiažo tendencijų – ryškiaspalviai akių kampučiai.

„Kartais tikrai nereikia bijoti ryškių spalvų – pasirinkę geltoną, žydrą ar rausvą spalvas neliksite nepastebėtos. Akių vokas turi būti padengiamas labai lengvai, kad būtų išlaikomas tolygus ir gaivus įvaizdis, o akių kampučiai – paryškinami. Tokia dažymo technika ypatingai pabrėžia žvilgsnį“, – pataria D. Albertavičiūtė.

Putlios lūpos

Putlių lūpų efektas – tai vienas iš pagrindinių šio sezono akcentų. Makiažo specialistė teigia, jog putlios ir blizgios lūpos – tai Kardašian klano pradėta era, kuri sukūrė didelę konkurenciją klasikinėms raudonoms lūpoms.

„Jeigu putliomis lūpomis dievas neapdovanojo – tai visai ne problema. Išbandykite vizualiai putlinančias priemones, kurios suteiks norimą blizgesį ir efektą. Aš išbandžiau naujoje „Artistry“ kolekcijoje siūlomą raudoną spalvą, kuri puikiai tiks visoms tamsiaplaukėms“, – sakomakiažo specialistė.

Tankūs, bet prižiūrėti antakiai!

Net jeigu norėtumėme, nuo natūralumo temos šį sezoną vis vien nepabėgsime. Nors pavasarį vyrauja ryškios spalvos, skaisti oda ir sodrumas, tačiau iš populiariausių sąrašo vis dar nesitraukia tankūs, į viršų sušukuoti antakiai.

„Norint išgauti tokį efektą, teks juos paryškinti, tačiau nepersistengti. makiažo priemonių tam reikia visai nedaug – išbandykite specialų antakių šepetėlį, kuris ne tik sušukuoja, pakelia, bet ir paryškina“, – sako D. Albertavičiūtė.

Anot makiažo specialisčių, bet kokį makiažą užbaigti padės šiek tiek dulksnos, kuria papurškus veidą, visi sluoksniai gražiai suguls, o veido oda atrodys natūraliau –  švytinti ir neperkrauta.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.