6 tartaletėms
Tartos pagrindui
145 g sviesto, kambario temperatūros
28 g migdolų miltų
94 g cukraus pudros
1 didelio kiaušinio, lengvai išplakto
žiupsnelis druskos
203 g miltų
21 g nesaldintos kakavos
42 g kukurūzų krakmolo
Minkštą sviestą išsukite iki purumo. Įmaišykite cukraus pudrą ir migdolų miltus. Plakite, kol sviestas pabals ir taps purus.
Įmaišykite lengvai išplaktą kiaušinį. Plakite, kol jis įsimaišys. Dubenyje persijokite miltus, kakavą ir kukurūzų krakmolą. Įberkite druskos. Suberkite sausus ingredientus į sviestą. Minkykite, kol neliks sausų ingredientų, stengiantis tai atlikti kuo greičiau. Išverskite tešlą į maišelį ar masitinę plėvelę, šiek tiek priplokite ir palikite šaldytuve 30 minučių, kol sutvirtės.
Išimkite tešlą ir iškočiokite 0.5 cm storio apskritimą. Dėkite po vieną individualios tartos žiedą ir apipjaukite didesnį už jį apskritimą. Atsargiai paimkite tešlą ir įklokite jį į tartos formą, gerai prispaudžiant kraštelius, kad gerai priglustų. Subadykite šakute visą dugną. Tartaletes išdėliokite kepimo skardoje, dėkite į šaldiklį mažiausiai 30 minučių.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 C.
Kepkite 15-18 minučių, kol iškeps. Ištraukite ir palikite atvėsti.
Traškutis
80 g vaflių
115 g šokoladinio lazdyno riešutų kremo
40 g pieniško šokolado
Išlydykite šokoladą. Sumaišykite jį su šokoladiniu lazdyno riešutų kremu.
Susmulkinkite vaflius, įmaišykite juos į pirmąją masę.
Paskleiskite tolygiai ant kiekvienos jau atvėsusios tartaletės.
Šokoladinis ganašas
120 g juodojo šokolado
140 g grietinėlės (36 % riebumo)
40 g sviesto
Pakaitinkite grietinėlę.
Išlydykite šokoladą. Sumaišykite jį su šilta grietinėle. Įmaišykite kubeliais pjaustytą sviestą, išmaišykite, kol jis ištirps.
Paskirstykite ganašą tartaletėse, palikite šaldytuve, kol sustings.
Morengo traškučiai
50 g baltymų
100 g cukraus
Plakite baltymus, kol jie padvigubės. Pamažu, nuolat plakant, suberkite visą cukrų. Plakite iki standžių putų. Pripildykite morengu konditerinį maišelį su lygiu antgaliu. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspauskite nedidelius morengus. Džiovinkite įkaitintoje iki 60 C orkaitėje apie 2-3 valandas, kol visiškai išdžius. Šį kartą aš džiovinau vaisių džiovyklėje apie 3 valandas 55 C temperatūroje. Šis metodas man pasirodė patogesnis dėl to, kad tokia džiovyklė visiškai nepakeičia morengo spalvos, kas kartais pasitaiko džiovinant orkaitėje.
Papuoškite uogomis, spanguolių curd’u arba aviečių tyre, morengo traškučiais.