- Citrinos – šie citrusininiai vaisiai pasižymi vitamino C gausa, saugo mūsų imunitetą, kaulus, didina „gerojo“ cholesterolio kiekį. Citrinos esančios medžiagos gali sustabdyti vėžinių ląstelių augimą.
- Brokoliai – nuostabus vitaminų K bei C šaltinis. Puiki anivėžinė profilaktika. Brokoliai turėtų papildyti kiekvienos mūsų dienos maistinį racioną.
- Juodasis šokoladas – net ir mažas gabalėlis juodojo šokolado gali sumažinti kraujospūdį, ši šokolado rūšis taipogi mažina „blogojo“ cholesterolio kiekį kraujyje, bei didina „gerojo“. Juodasis šokoladas – puikis antidepresantas.
- Saldžiosios bulvės – juose gausu su vėžiu kovojančio bei imunitetą stiprinančio vitamino A. Turi daug betakarotino, vitaminų C ir B6, ląstelienos, kalio
- Lašiša – puikus omega-3 šaltinis, kuris mažina širdies bei kraujagyslių ligų riziką, yra puiki antivėžinė medžiaga. Lašišoje esančios medžiagos saugo nuo Alzheimerio ligos bei atminties sutrikimų.
- Graikiniai riešutai – juose daugiau gausu omega-3 riebalų rūgščių, kurios mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Omega-3 rūgštys gali pagerinti nuotaiką ir kovoti prieš vėžį, negana to, jos apsaugo nuo saulės daromos žalos jūsų kūnui.
- Avokadai – juose ypatingai daug sveikų riebalų, 22 proc. mažinančių cholesterolio kiekį kraujyje. Viename avokade yra daugiau nei pusė skaidulų ir folio rūgšties, mažinančių širdies ligų riziką, rekomenduojamos dienos normos.
- Česnakai – alicinas, junginys, esantis česnakuose, veikia kaip priešuždegiminis vaistas ir gali sumažinti cholesterolio bei kraujo spaudimo lygį. Česnakai reguliuoja virškinimo sistemą, kvėpavimo organų veiklą, slopina akių gleivinės uždegimą, plečia stambias kraujagysles, o smulkių kraujagyslių bei kapiliarų sieneles stiprina.
- Špinatai – mokslininkai įrodė, kad tarp visų vaisių ar daržovių, kurie padeda kovoti su vėžiu, špinatai yra patys veiksmingiausi. Medikai teigia, kad špinatai saugo nuo mažakraujystės ir nuo auglių. Įtraukti į racioną špinatų rekomenduojama gydant tuberkuliozę, hipertoniją, anemiją, nervų ligas, pervargimą ir cukrinį diabetą.
- Pupelės – keturis kartus per savaitę valgydami ankštines daržoves (pupeles, žirnius ar lęšius) iki 22 proc. sumažinsite širdies ligų riziką. Toks pat kiekis gali sumažinti ir krūties vėžio tikimybę.