X

Banofee

Banofee – kone klasika tapęs greitai paruošiamas desertas tikrai neužlaikys jūsų virtuvėje. O geriausia  – po pietų bus kuo pasilepinti!

Sudėtingumas – labai lengva
Paruošimo trukmė – 20 minučių

7 taurėms

  • 100 g sviestinių sausainių (naudojau su cinamonu – jis labai tinka su karamele)
  • 10 g sviesto
  • 1 indelio karamelizuoto sutirštinto pieno “Rududu”
  • 2 bananų
  • 300 g grietinėlės (36 % riebumo)
  • 1 – 2 valg. š. tarkuoto šokolado
Sausainius sutrinkite maisto smulkintuvu.
Išlydykite sviestą ir sumaišykite su sausainiais. Išdalinkite lygiomis dalimis į taures. Šiek tiek suspauskite.
Šaukštu permaišykite karamelizuotą sutirštintą pieną, kad suminkštėtų. Išladinkite į taures, išlyginkite paviršių.
Bananą supjaustykite plonomis riekelėmis. Išdėliokite ant karamelizuoto sutirštinto pieno,
Išplakite grietinėlę iki apystandžių putų. Šaukštu uždėkite ant bananų, kol užsipildys taurė.
Apibarstykite tarkuotu šokoladu ir patiekite.

CityMag: