X

Mielinė pynė su marcipanu

  • 250 g pieno (šilto)
  • 14 g sausų mielių
  • 100 g cukraus
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 150 g sviesto, lydyto
  • 500 g miltų
  • 1 arb. š. druskos
  • 100 g marcipano
  • 2 arb. š. cinamono
  • 1 arb. š. prieskonių mišinio (muskato, gvazdikėlių, imbiero ir kt.)
Pašildome pieną iki 35 C temperatūros (įkišus pirštą, pienas turėtų būti maloniai šiltas).

Suberiame į jį mieles ir 1 valg. š. iš nurodyto cukraus. Išmaišome ir paliekame keletui minučių, kad mielės suputotų.

Išlydome sviestą. Į pieną įmaišome kiaušinių trynius ir 60 g sviesto. Išmaišome.
Į dubenį suberiame miltus ir druską, centre padarome įdubą ir ten supilame pieno mišinį. Minkome tešlą apie 5 minutes arba tol, kol tešla tampa vientisa ir elastinga. Suformuojame rutulį.
Švarų dubenį ištepame sviestu ar aliejumi ir įdedame tešlą. Uždengiame rankšluosčiu ir pastatome šiltoje vietoje, kad padvigubėtų, apie 1 val.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
Maisto smulkintuvo pagalba pertriname marcipaną su 75 g sviesto.
Švarų paviršių lengvai pabarstome miltais. Išverčiame pakilusią tešlą, perminkome, kad išleistume iš jos orą. Kočėlo pagalba iškočiojame 1 cm storio stačiakampį (22×30 cm).
Ištepame paviršių mascipano mase. Pabarstome cinamonu, prieskoniu mišiniu bei likusiu cukrumi.
Pradedant nuo ilgosios kraštinės, susukame į pailgą ritinį. Jį perpjauname išilgai per pusę.
Imame dvi juostas ir jas supiname ir susukame į ritinį. Labai gerai užspaudžiame sujungimą, kad kepant vainikas neiširtų.
Sumažiname orkaitės temperatūrą iki 180 C ir kepame vainiką apie 30-35 minutes.
Ištraukiame ir paliekame atvėsti.

 

CityMag: