Morengui reikės:
- 2 kiaušinių baltymų (68 g)
- 136 g smulkaus cukraus
Dubenyje plakame baltymus, kai jie padvigubėja, pamažu suberiame 1/3 turimo cukraus. Plakame, kol baltymai pradės blizgėti, tampa tvirtesni ir tuomet pamažu suberiame antrą trečiąją cukraus. Kai baltymai tampa standūs, blizgantys, nustojame plakti ir suberiame likusią dalį cukraus. Atsargiai išmaišome mentele.
Sudedame masę į konditerinį maišelį (antgalis nr. 8) ir ant kepimo popieriumi padengtos skardos suformuojame krepšelius.
Džioviname įkaitintoje orkaitėje iki 100 C apie 1 val., kol krepšeliai tampa traškūs ir kieti. Jei pradeda ruduoti, sumažiname temperatūrą.
Šokoladiniui-kavos kremui reikės:
- 125 g pieno
- 1 kiaušinio trynio
- 20 g cukraus
- 12 g miltų
- vanilės
- 50 g šokolado
- 1-2 valg. š. tirpios kavos(pagal skonį)
- 150-200 g grietinėlės (36 % riebumo)
Dubenyje sumaišome kiaušinio trynį, vanilę, 10 g cukraus ir miltus.
Nedideliame prikaistuvyje užviriname pieną ir likusį cukrų. Pamažu jį supilame ant kiaušinių, gerai išmaišome. Statome prikaistuvį vėl ant vidutinės ugnies, perkošiame į jį kiaušinių masę ir maišome šluotele, kol kremas sutirštėja.
Perpilame kremą į švarų indą, išlyginame jo paviršių, užklojame maistine plėvele (kad neapdžiūtų), paliekame atvėsti.
Garų vonelėje išlydome šokoladą. Jį sumaišome su tirpia kava.
Imame atvėsusį kremą, jį perplakame šluotele, kad taptų vientisas. Įmaišome lydytą šokoladą, išmaišome.
Išplakame grietinėlę ir pamažu ją sudedame į kremą, maišant labai atsargiai, kad nesuskystintume kremo.
Statome kremą į šaldytuvą ~30 minučių, kad kiek sustingtų ir dekoruojame iškeptus krepšelius.
Galima papuošti tarkuotu šokoladu ir trupiniais, likusiais nuo tartos.
Skaniau, valgyti kiek pastovėjusius šaldytuve, labiau atsiskleidžia skonis.
Skaniau, valgyti kiek pastovėjusius šaldytuve, labiau atsiskleidžia skonis.