Dažnai būna, kad norite save palepinti kuo nors saldžiu, tačiau nenorite daug laiko praleisti virtuvėje? Pristatome Jums puikų ir greitai paruošiamą šokoladinių putėsių su kavos gaidele receptą.
4-6 taurėms
- 400 g grietinėlės (36 % riebumo)
- 60 g cukraus pudros
- 125 g juodojo šokolado
- 55 g stiprios kavos
- 2 g želatinos
- 45 g pieno
Grietinėlę išplakame kartu su cukraus pudra iki švelnaus standumo putų. Padedame į šaldytuvą,
Šokoladą išlydome mikrobangų krosnelėje ar ant garų vonelės.
Sumaišome su kava.
Želatiną išbrinkiname šaltame vandenyje (galite naudoti želatiną lapeliais, jei naudojate birią – ją brinkiname pagal pakuotės nurodymus).
Pakaitiname pieną, į jį įdedame išbrinkusią, nugręžtą želatiną, maišome, kol ji išsilydys.
Supilame pieną į šokoladą, iš centro sukamaisiais judesiais maišome, kol viskas gerai išsimaišys.
Į šokoladą sudedame pusę plaktos grietinėlės, lėtais judesiais išmaišome, stengiantis per daug neišmaišyti.
Sudedame likusią dalį grietinėlės (paliekame šiek tiek grietinėlės papuošimui), gerai ir atsargiai išmaišome.
Supilstome konditerinio maišelio pagalba į taures ir paliekame per naktį sustingti,
Papuošiame plakta grietinėle, sausainių trupiniais ar šokolado drožlėmis.