- Tai yra vienos anksčiausiai sunokstančių uogų Lietuvoje, o jose esančias medžiagas organizmas pasisavina greitai ir lengvai
- Trešnėse yra gausu šių vitaminų: A, B grupės vitaminų, C, P, o, taipogi, geležies, kalio, natrio, kalcio ir fosforo
- Trešnės yra tikras sveikatos šaltinis: jos tinka serganties širdies ligomis, podagra, cukralige, mažakraujyste, artritu, aktyvina inkstų ir kepenų veiklą
- Trešnės teigiamai veikia odą ir padeda sergant įvairiomis odos ligomis – esant spuogams, egzemai
- Trešnės gali būti naudojamos grožio procedūrose: trešnių ir braškių kaukė valo bei mažina poras, pašalina negyvas ląsteles
- Tamsiai vyšninėse trešnėse daugiau antocianų – natūralių raudonai-violetinių pigmentų, priklausančių bioflavanoidams – medžiagoms su P vitaminu (stiprina kapiliarų sieneles) ir antioksidantiniu aktyvumu (apsauga nuo vėžio, jauninantis poveikis)
Patariama, sezono metu valgyti trešnių kiek galima daugiau – šio natūralaus vaisto perdozuoti neįmanoma!