Mada

Stilistas Joringis Šatas: per išpardavimus investuokite į kokybę ir klasiką

By  | 

„Didžiausia klaida, kurią daro žmonės per išpardavimus, – čiumpa, kas papuola po ranka: lyg ir reikalingas daiktas, lyg ir gražus, o dar ir pigesnis. Tačiau paskui nežino, ką su tokiais daiktais daryti“, – sako stilistas Joringis Šatas. Todėl jis siūlo investuoti ne į kiekybę, o į kokybę ir dairytis klasikinių derinių – jais puošitės dar ne vieną ateinantį sezoną. O mados tinklaraštininkė ir „Audimo“ ambasadorė Gema Liutkevičiūtė dalinasi asmenine patirtimi, kaip per sezoninius išpardavimus susikurti kapsulinę spintą.

Kad ir kaip parduotuvių vitrinos viliotų skambiomis nuolaidomis, J. Šatas siūlo nelėkti strimgalviais apsipirkinėti. Net ir išpardavimų karštinės metu apsipirkimas turi būti suplanuotas.

„Prieš kiekvieną išpardavimą reikia peržiūrėti ir susitvarkyti savo spintą, susirašyti, kokių drabužių trūksta. Parduotuvėse siūlau nečiupti pavienių gražių daiktų, nes tikrai ne visi paskui moka juos priderinti prie turimų drabužių. Geriau pirkti visą derinį, gerai apgalvojus, ko reikia”, – protingo apsipirkimo per išpardavimus taisykles aiškina stilistas.

Dairytis, pasak J. Šato, reikėtų tokių drabužių ir aksesuarų, kurių įprastai negalėtumėte sau leisti. Tai puiki proga įsigyti kokybišką ir ilgalaikį gaminį už prieinamą kainą.

„Todėl siūlau rinktis klasikinius drabužius ir jų derinius, kokybiškus aksesuarus – būtent į tokius daiktus verta investuoti išpardavimų metu. Įsigiję geros kokybės klasikinį paltą ar pūkinę striukę, funkcionalų džemperį, tikros odos kuprinę, nešiosite juos dar ne vieną ateinantį sezoną“, – pataria J. Šatas ir dalinasi idėjomis, kokius derinius puiki proga susikurti, siaučiant nuolaidų karštinei.

Nemirtinga klasika: prie visko deranti juoda

Pirmajam deriniui stilistas siūlo dairytis klasikinės, bet ir miesto stileivoms puikiai tinkančios juodos spalvos prailgintos pūkinės striukės, juodo kokybiško audinio džemperio ir stilingų juodų kelnių, paįvairintų kišenėmis šonuose. O kad žiemą nebūtų šalta, prie tokio derinio belieka pritaikyti juodą šaliką ir kepurę.

„Paprastas juodas džemperis su minimaliomis detalėmis ir klasikinė pūkinė striukė puikiai derės tiek prie klasikinių, tiek prie sportinių kelnių, taip pat ir džinsų. Prie klasikinių kelnių priderinę sportinius batelius, galėsite nušluostyti nosį bet kuriam gatvės stileivai. Tai saugus ir didelio stiliaus išmanymo nereikalaujantis derinys, kurį gali rinktis tiek vaikinai, tiek, pasirinkusios atitinkamus moteriškus drabužius, merginos“, – drabužių derinį komentuoja J. Šatas, pridėdamas, kad šis derinys puikiai tiks žiemos kasdienai – tiek į darbą, tiek pasivaikčiojimams, tiek susitikimams su draugais.

Derinys visiems sezonams: liemenės ir striukės draugystė

Siūlydamas antrą derinį, J. Šatas išlieka ištikimas klasikai. Anot jo, prie klasikinio kirpimo mėlynų džinsų verta ieškoti vienodo audinio ir spalvos liemenės ir striukės.

„Nedažnai tokį derinį dar pamatysime mieste, tačiau aš jį labai rekomenduoju. Labai šaltą dieną galima nešioti liemenę ir striukę kartu, kiek atšilus orui, liemenę galima palikti namuose. O kai oras dar labiau įšyla, striukę patogu pakeisti liemene. Atrodys kaip vientisas komplektas, kurį, išlaikant savo stilių, labai patogu keisti, atsižvelgiant į sezoniškumą“, – dar tik atrandamą stileivų derinį siūlo J. Šatas.

Beje, jeigu spintoje neturite klasikinių džinsų, stilistas rekomenduoja ir jų dairytis per išpardavimus. Kokybiškus džinsus nešiosite ilgai ir galėsite derinti tiek prie laisvalaikio, tiek prie darbinio – marškiniai ir kaklaraištis – stiliaus.

Mados tinklaraštininkė: „Turimus drabužius keičiu kokybiškesniais“

Mados tinklaraštį fashionframebyg.com rašanti Gema Liutkevičiūtė sako išpardavimų nepraleidžianti – per juos dairosi pagrindinių spintos drabužių: marškinėlių, marškinių, megztinių. Vienas reikalavimų, kuriuos ji kelia per išpardavimus įsigytiems drabužiams – kokybiški audiniai, kaip organinė medvilnė, merino vilna ir pan.

„Per išpardavimus mėgstu turimus laisvalaikio drabužius pakeisti kokybiškesniais. Taip pat išpardavimai tokiu metu labai palankūs mano aistrai – slidinėjimui. Visada „Audimo“ ar kitose sporto prekių parduotuvėse pasižvalgau kokybiškų šiam žiemos sportui skirtų kostiumų, nes mano slidinėjimo sezonas prasideda būtent sausį. Kaip tik dabar funkcionalų slidinėjimo kostiumą galima rasti ir už pusę kainos“, – savo pirkiniais per išpardavimus dalinasi Gema.

Nuolaidos padeda kurti kapsulinę spintą

Tinklaraštininkė pasakoja kurianti kapsulinę spintą – joje mažiau drabužių, tačiau jie kokybiškesni. Kadangi kokybiškesni drabužiai dažniausiai kainuoja brangiau, šią spintą Gema dažniausiai papildo išpardavimų metu.

„Visada perku tai, kas dera su mano turimu garderobu. Atnaujindama turimus drabužius, pirkinius susiplanuoju. Bet kartais į parduotuves užsuku ir neplanuotai. Net ir tokiu atveju, rinkdamasi drabužius, atsižvelgiu bent į jų spalvų paletę, kad derėtų su mano spintą jau užpildžiusiais drabužiais“, – pasakoja mados tinklaraštininkė.

Gema dairosi ne tik natūralių pluoštų stilingų drabužių, bet ir patogių bei funkcionalių apdarų, ypač rinkdamasi aktyvaus laisvalaikio drabužius.

„Mano patarimas būtų nepirkti tų drabužių ir aksesuarų, kuriuos per paskutinius tris mėnesius matėte gatvėse ar Instagram paskyrose. Tokią taisyklę taikykite ryškių raštų ir sezoninių spalvų drabužiams, nes nebūtinai jie bus aktualūs kitą sezoną. Ant mados bangos iškilę drabužiai ir aksesuarai dažniausiai sunkiai derinami su jau turimais, todėl tokio apsipirkimo rezultatas dažnu atveju būna „neturiu, ką apsirengti“, – pataria aktyvaus laisvalaikio ir sporto prekės ženklo „Audimas“ ambasadorė ir primena apsiperkant nepamiršti savo spintos spalvų paletės. O dar geriau – prieš apsipirkimą aiškiai sau pasakyti, ko reikia – pūkinės striukės, džemperio laisvalaikiui ar naujo kostiumo slidinėjimui.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.