Grožis

Kaip išvalyti makiažo šepetėlius

By  | 

makiazosepeteliai

Nuotrauka per Marianne LoMonaco/Getty Images

Makiažo šepetėlius reikia nuolatos kruopščiai išvalyti: juose gausu kosmetikos likučių, negyvų odos ląstelių, dulkių, bakterijų. Siūlome jums kelis būdus, kurie padės jums pašalinti nešvarumus nuo jūsų šepetėlių:

  • Specialios priemonės šepetėliams valyti. Šis būdas reikalauja mažiausiai pastangų: belieka tik nusipirkti jums labiausiai patinkančią priemonę ir išvalyti šepetėlius. Tokias priemones siūlo gausybė kompanijų: MAC, Barbara Hofmann, Smashbox ir kitos. Dažniausiai tereikia sudrėkinti virtuvinį popierių su šia priemone ir išvalyti šepetėlius.

Jeigu nenorite leisti papildomų pinigų makiažo šepetėlių valymui, siūlome keletą naminių variantų, kurie veikia ne ką prasčiau už pirktines priemones:

  • Pabandykite baltos spalvos bekvapį muilą. Šepetėlius trinkite į drėgną muilo paviršių tol, kol nubėgantis vanduos taps skaidriu. Stenkites, kad vanduo nepapultų ant metalinių šepetėlio dalių, nes galite jas sugadinti. Švelniai paspauskite šepetėlio šerius, kad nubėgtų nereikalingas vanduos, padėkite juos ant švaraus rankšluosčio ir leiskite per naktį išdžiūti.
  • Vaikiškas šampūnas. Ant švarios kempinės užpilkite šiek tiek vaikiško šampūno ir įtrinkite savo šepetėlio šerius. Jeigu reikia, įpilkite daugiau šampūno. Šią procedūrą galima atlikti ir be kempinės pagalbos: tiesiog įpilkite šiek tiek šampūno ant savo delno ir švelniai įtrinkite šepetėlį. Išspauskite iš šepetėlio nereikalingą vandenį ir leiskite jam išdžiūti.
  • Alyvuogių arba migdolų aliejus. Šį būdą yra geriausia naudoti tiems šepetėliams, prie kurių makiažo likučiai yra „prilipę“ (tarkime, šepetėliams, kurie naudojami akių pavedimams). Ant virtuvinio popieriaus užlašinkite šiek tiek alyvuogių arba migdolų aliejaus, sausą šepetėlį įtrinkite į aliejų. Nepadauginkite aliejaus, jūs juk nenorite, kad į šepetėlius įsigertų aliejus. Išvalę prilipusius ir įsisenėjusius makiažo likučius, praplaukite šepetėlius su vaikišku aliejumi arba bekvapiu muilu.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.