Renginiai

Netradiciniai vestuvių sprendimai: kuo nustebinti svečius šiemet?

By  | 

Ketvirtadienio popietę Kaune, į kulinarijos studiją „Čiop Čiop“, rinkosi pagrindiniai renginių bei vestuvių planuotojai, fotografai, dekoratoriai bei žymios poros. Tarp svečių buvo galima išvysti dainininką Martyną Kavaliauską su drauge Rusne Jankauskyte, gerai žinomą verslininkę ir švenčių organizatorę Inga Budrienę, Lauros Vagonės „Lapės vestuvių“ komandą, fotografę Svetlaną Baturą, floristą Antaną Mažoną,  bei būrį savo srities profesionalų. Susirinkę svečiai dalinosi vestuvių sprendimais su kolegomis gyvenančiais vestuvių organizavimo ritmu.

Renginio metu svečiai degustavo molekulinius kokteilius ir naują užkandžių meniu, kuriuos ruošė „Čiop Čiop“ komandos šefai. Rokas Vasiliauskas gamino elegantiškus ir gaivius šventinius užkandžius, griliaus meistras Jonas Jonušas kepė rūkytą lašišą, bei sultingus jautienos taco’s, o tuo tarpu Ignutis Klimavičius pristatė netradicines itališkų desertų interpretacijas.

Renginio metu Čiop Čiop Vilniaus studijos vadovė Urtė Mikelevičiūtė pristatė naujausias vestuvių koncepcijos ir maisto tendencijas. Tarp naujausių tendencijų pasaulyje ir Lietuvoje jaučiamos tokios kryptys: gatvės maistas: meksikietiški tacoshot dog’ai, burgeriai;  Vienas bendras patiekalas puode ar kepamas ant laužo: plovas, paella, avis; Vakarienės koncepcija pagal tam tikros šalies tematiką;  Švęsti vestuves ryte ir pateikti svečiams vėlyvuosius pusryčius (brunch’as); naktipiečiai; „nuogi tortai”; Įvairūs kokteiliai ir netikėti skoniai, pvz. agurkų jelapeno margarita.

Molekulinių kokteilių barmenas Edgaras Rutkauskas svečius pasitiko sluoksniuotu Aperol kokteiliu bei nealkoholiniu granatų limonadu.   Vėliau siūlė paragauti meliono likerio kamuoliukus bei gervuogių želė alkoholinį desertą. Popietę vainikavo putojantis, rožinis džino kokteilis su  granatais ir rozmarinu.

„Molekulinė gastronomija, tai kokteilių šou, kuriame pasitelkiant medžiagų chemines ir fizines savybes, pakeičiama gėrimų tekstūra, spalvos ar konsistencijos “,- pasakojo „Čiop Čiop“ vestuvių koordinatorė  Ieva Marija Stauskytė. Ji pridūrė, jog molekuliniai kokteiliai tai visiškai nauja kokteilių kryptis Lietuvoje, ir šiuo metu itin geidžiama  renginiuose bei vestuvių vakarėliuose.

Renginio svečiams buvo pristatyta nauja vestuvių erdvė pačiame Kauno miesto centre. Erdvi, uždara vasaros terasa, su vaizdu į žaliuojančius medžius ir miesto panoramą, kol kas viena iš nedaugelio tokio dydžio, renginiams pritaikyta terasa Kauno mieste.

„Mes visuomet stengiamės kurti aplinką ir erdvę, kuri patinka žmonėms. Vis sparčiau populiarėjantis vienos dienos vestuvių konceptas įrodo, jog žmonėms, kurie nebijo miesto šurmulio, norisi kurti šventę  būtent čia, mieste” –  kalbėjo studijos vadovė Rūta Glicienė.

Rūta pripažįsta, jog vietos pasirinkimas yra vienas iš pirminių ir svarbiausių vestuvių planavimo sprendimų, todėl  itin svarbu bendrauti ir dalintis kūrybiškais vestuvių šventės sprendimais su savo srities profesionalais.

Grojant gyvam gitarų skambesiui, naujausias dekoro bei vestuvių floristikos tendencijas taip pat pristatė Antanas Mažonas bei “Floristai ant Ribos” komanda.  Antanas pabrėžė, kad šiais metais kaip ir anksčiau bus labai svarbu nuoseklus temos išpildymas. Ypatingas dėmesys turėtų būti atkreipiamas į šventės vietos architektūros ir interjero stilių ir dekoro elementų darną.

Nuotraukos: Jurgita Lukos ir Gintarė Granskaitė

Apie kulinarinę studiją „ČIOP ČIOP“

Kulinarijos loftas, kuris kviečia atrasti gaminimo drauge pramogą bei naują skirtingų pasaulio virtuvių skonį. Pasirinktos kulinarinės programos, virtuvės vakarėlio, vestuvių ar specialiai verslui pritaikyto renginio metu dalyviai kartu su profesionaliu šefu ruošia sau kelių patiekalų vakarienę, susipažįsta su pasirinktos pasaulio virtuvės ar kulinarinės krypties subtilybėmis, gaminimo principais, išmoksta, kaip patiekaluose naujai panaudoti vietinius šviežius produktus.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.